Väkivalta http://janispetrus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/taxonomy/term/132817/all Wed, 05 Jun 2019 11:32:58 +0300 fi Patria o muerte? http://mikkomarttila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277013-patria-o-muerte <p>Pakko-oireinen pakkoyhteiskunnan oppilas toteaa toiselle raataessaan niska limassa töitä, että pitäisi nuo loisijat saada tekemään töitä. Ja kuinkas muutenkaan, kun maksaa pakkoverot pakko-opinnoista täyttääkseen pakolliset osuutensa sukupuolittuneen jakauman mukaan tästä pakkoavioliiton riemujuhlasta.</p><p>Perinteinen vihkikaava kuuluu seuraavasti: Lupaatko rakastaa puolisoasi niin myötä kuin vastamäessä, kunnes kuolema erottaa teidät? Alamaailman vihkikaava on kutakuinkin samanlainen: Maksatko osuutesi vai pitääkö muiluttaa, kunnes kuolema meidät erottaa?</p><p>Jostain syystä kuuluisa lauseke Yhdistyneen kansakunnan kokouksessa &quot;Patria o muerte&quot; (kuolema tai isänmaa) kuvastaa hyvin tätä ajattelua, josta voi helposti johtaa myös ajatuksensa siihen, mitä yhteyksiä on kotiväkivallalla ja pakko-oireisen yhteiskunnan jälkiseuraamuksilla.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Pakko-oireinen pakkoyhteiskunnan oppilas toteaa toiselle raataessaan niska limassa töitä, että pitäisi nuo loisijat saada tekemään töitä. Ja kuinkas muutenkaan, kun maksaa pakkoverot pakko-opinnoista täyttääkseen pakolliset osuutensa sukupuolittuneen jakauman mukaan tästä pakkoavioliiton riemujuhlasta.

Perinteinen vihkikaava kuuluu seuraavasti: Lupaatko rakastaa puolisoasi niin myötä kuin vastamäessä, kunnes kuolema erottaa teidät? Alamaailman vihkikaava on kutakuinkin samanlainen: Maksatko osuutesi vai pitääkö muiluttaa, kunnes kuolema meidät erottaa?

Jostain syystä kuuluisa lauseke Yhdistyneen kansakunnan kokouksessa "Patria o muerte" (kuolema tai isänmaa) kuvastaa hyvin tätä ajattelua, josta voi helposti johtaa myös ajatuksensa siihen, mitä yhteyksiä on kotiväkivallalla ja pakko-oireisen yhteiskunnan jälkiseuraamuksilla.

]]>
0 http://mikkomarttila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277013-patria-o-muerte#comments Alamaailma Väkivalta Valtio Velvollisuus Wed, 05 Jun 2019 08:32:58 +0000 Mikko Marttila http://mikkomarttila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277013-patria-o-muerte
Onko yhdentekevää, miten yhteiskuntajärjestys saavutetaan? http://mikkomarttila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276738-onko-yhdentekevaa-miten-yhteiskuntajarjestys-saavutetaan <p>Kun puhutaan opiskelusta, tuo se mieleeni kovan pänttäämisen ja ahdistavat luokkahuoneet, jossa on omaksuttava suuri määrä tietoa mahdollisimman lyhyessä ajassa.</p><p>Ja koska edelleen menestyksen mittarina käytetään aikaperustaista voimavarojen hyödyntämistä mahdollisimman lyhyessä ajassa, jotta saadaan lisäarvoja tuotettua yhteiskuntaan, josta osuuksia verottamalla voidaan taata tuottavuusketjun jatkuvuus ja vaste, <strong>on oppimisympäristön asu useimmiten yhteiskunnan vaatimuksia vastaava: <em>ahdistava ja painostava. </em></strong></p><p><strong>Ratkaiseva erottava tekijä eri oppimisympäristöjen välillä on keinot</strong>, jolla sisältö tuotetaan sekä toteutetaan.</p><p>Juuri omakohtaiset kokemukset nuoruuden oppimisympäristöstä tuovat välittömän inhovasteen, kun itse istui yhteisövankilassa (lue peruskoulu) suoriutumassa velvoitteistaan (lue pakotteistaan), jossa minun tehtäväni oli tanssia yhteiskunnan pillin mukaan, jotta minustakin tulisi &rdquo;<em>hyvä veronmaksaja.</em>&rdquo;</p><p>Kuinka paljon asiat muuttuvat silloin, kun minulla onkin aikaa päättää, mihin ajatukseni ja voimavarani asetan?</p><p>Mikä merkitys vapaalla tahdolla on yksilökohtaisen kehityksen ja oppimistulosten parantumisen osalta?</p><p><strong>Onko vapaus yhdentekevää silloin, kun päätetään voimavarojen kohdentamisesta yhteisötasolla? </strong></p><p>Olen kuullut omilta vanhemmiltani ja myös itse allekirjoitan sen, että halu oppia, kasvaa ja kehittyä kasvaa vasta vanhemmalla iällä. Kuinka paljon tällä on tekemistä oppi- sekä verovelvollisen kuin myös sukupuolestani johtuen asevelvollisuuden kanssa?</p><p>Siinä vaiheessa, <strong>kun yksilön tarpeet sivuutetaan </strong>yhteisörakenteiden ylläpitokustannusten ukaaseilla ja lakipykälillä jo hyvin varhaisessa lapsuudessa, <strong>on odotettavissa myös vastarintaa. </strong></p><p><strong>Vaikka tarkoitus olisi kuinka hyvä, &rdquo;pyhittääkö tarkoitus siis keinot?&rdquo; </strong></p><p>Onko yhdentekevää, miten yhteiskuntajärjestys saavutetaan?</p><p>Luulen, että monella muullakin kansalaisella on vastaavanlaisia kokemuksia pakotteista, jotka ovat verhottu hyviin tarkoitusperiin, mutta jotka lopulta lamaavat ja aiheuttavat ennemminkin yksilökehityksen taantumuksellisuutta, kuin edistystä.</p><p><strong>Tässä yhtälössä häviää lopulta niin yhteiskunta, kuin myös yksilö, kun opetussuunnitelmassa <u>ohitetaan</u> <u>täysin yksilötarpeet vedoten yhteiskunnan tarpeisiin.</u></strong></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Kun puhutaan opiskelusta, tuo se mieleeni kovan pänttäämisen ja ahdistavat luokkahuoneet, jossa on omaksuttava suuri määrä tietoa mahdollisimman lyhyessä ajassa.

Ja koska edelleen menestyksen mittarina käytetään aikaperustaista voimavarojen hyödyntämistä mahdollisimman lyhyessä ajassa, jotta saadaan lisäarvoja tuotettua yhteiskuntaan, josta osuuksia verottamalla voidaan taata tuottavuusketjun jatkuvuus ja vaste, on oppimisympäristön asu useimmiten yhteiskunnan vaatimuksia vastaava: ahdistava ja painostava.

Ratkaiseva erottava tekijä eri oppimisympäristöjen välillä on keinot, jolla sisältö tuotetaan sekä toteutetaan.

Juuri omakohtaiset kokemukset nuoruuden oppimisympäristöstä tuovat välittömän inhovasteen, kun itse istui yhteisövankilassa (lue peruskoulu) suoriutumassa velvoitteistaan (lue pakotteistaan), jossa minun tehtäväni oli tanssia yhteiskunnan pillin mukaan, jotta minustakin tulisi ”hyvä veronmaksaja.

Kuinka paljon asiat muuttuvat silloin, kun minulla onkin aikaa päättää, mihin ajatukseni ja voimavarani asetan?

Mikä merkitys vapaalla tahdolla on yksilökohtaisen kehityksen ja oppimistulosten parantumisen osalta?

Onko vapaus yhdentekevää silloin, kun päätetään voimavarojen kohdentamisesta yhteisötasolla?

Olen kuullut omilta vanhemmiltani ja myös itse allekirjoitan sen, että halu oppia, kasvaa ja kehittyä kasvaa vasta vanhemmalla iällä. Kuinka paljon tällä on tekemistä oppi- sekä verovelvollisen kuin myös sukupuolestani johtuen asevelvollisuuden kanssa?

Siinä vaiheessa, kun yksilön tarpeet sivuutetaan yhteisörakenteiden ylläpitokustannusten ukaaseilla ja lakipykälillä jo hyvin varhaisessa lapsuudessa, on odotettavissa myös vastarintaa.

Vaikka tarkoitus olisi kuinka hyvä, ”pyhittääkö tarkoitus siis keinot?”

Onko yhdentekevää, miten yhteiskuntajärjestys saavutetaan?

Luulen, että monella muullakin kansalaisella on vastaavanlaisia kokemuksia pakotteista, jotka ovat verhottu hyviin tarkoitusperiin, mutta jotka lopulta lamaavat ja aiheuttavat ennemminkin yksilökehityksen taantumuksellisuutta, kuin edistystä.

Tässä yhtälössä häviää lopulta niin yhteiskunta, kuin myös yksilö, kun opetussuunnitelmassa ohitetaan täysin yksilötarpeet vedoten yhteiskunnan tarpeisiin.

]]>
0 http://mikkomarttila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276738-onko-yhdentekevaa-miten-yhteiskuntajarjestys-saavutetaan#comments Oppiminen Väkivalta Vapaus Yhteiskuntajärjestys Yksilö Thu, 30 May 2019 06:44:41 +0000 Mikko Marttila http://mikkomarttila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276738-onko-yhdentekevaa-miten-yhteiskuntajarjestys-saavutetaan
Tunne elämä – Yllykkeet ja väkivallan synnyinsyy http://mikkomarttila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276721-tunne-elama-yllykkeet-ja-vakivallan-synnyinsyy <p>Kehittyneen yhdyskunnan toimintaedellytykset tarkoittaa jäsenten kykyä pidättäytyä yllykkeiltä, jotta saavutetaan haluttu tavoite. Se tarkoittaa kykyä ennakoida ja kuvitella pitkänajan ennusteita niillä toimilla, jotka toteutetaan tänään.</p><p>Esimerkiksi tuhoisa riippuvuus on seurausta itsesäätelyn menetyksestä, jossa ihminen ei kykene tunnelukkojensa vuoksi pidättäytymään yllykkeiltä, vaan hakee vain ja ainoastaan uutta mielihyväpiikkiä haluamatta kohdata vahingollisia seuraamuksia itselle tai ympäristölle.</p><p>Eläinkunnassa on monia eläimiä, joilla pidäkkeet ovat hyvin rajallisia mahdollisten saavutusten edessä, - koska kyky ennakoida pitkänajan ennusteita on rajallinen - ja siksi voimakas mittelö väkivaltaisine yhteenottoineen ovat ainoa keino selviytymiselle sekä järjestykselle.</p><p>Tällä samaisella piirteellä yleensä perustellaan ihmisen perimmäistä luontoa, kun selviytymisviettien sanotaan ohjaavan kaikkia elollisia väkivaltaisiin yhteenottoihin.&rdquo;<em>Vain vahvimmat selviytyvät.</em>&rdquo; On kuitenkin olemassa myös eläimiä, jotka luontaisesti kykenevät pidättämään yllykkeitä lyhyen ajan tavoitteisiin saavuttaakseen pidemmän ajan hyödyn niin kuin esimerkiksi korppi, joka osaa odottaa saavuttaakseen toivotun päämäärän.</p><p><strong>Viestinnän osuus yhdyskunnassa keskinäisten päämäärien toteuttamiseksi on tärkeää, jotta tiedetään haluttu suunta, jota tavoitellaan. Onko siis yhdentekevää, miten puhutellaan?</strong></p><p>Kielellisen kehityksen merkitys ja sen vaikutus yksilöiden ja yhteisöjen välillä on selvästi yhdyskuntia vakauttava tekijä, mutta viestinnän ohella tunteiden ilmaisun - ja itsesäätelyn heikkous voivat johtaa tilanteisiin, jossa esimerkiksi jonkin yksilön <strong>turhautuneisuutta vallitseviin olosuhteisiin kuvailevat tunnetilat ja ilmaisumuodot rakentuvat paineiden purkamisen sijaan vallitsevaksi totuudeksi ympäristöstä</strong>, esimerkiksi: &rdquo;hän on laiska.&rdquo;</p><p>Toimettomuuden syy voi kuitenkin olla ennemminkin keskinäissuhteista johtuvaa, jonka taustalla on riittämätön viestintä sekä tunteiden ja tarpeiden ohittaminen. Siksi <strong>ei ole yhdentekevää viestinnässä erottaa havainto, tunteet ja tieto toisistaan.</strong> Mutta kuinka kykeneviä yksilöt ovat hahmottamaan omia tuntemuksiaan ja erottamaan tunteet vallitsevista olosuhteista, eroavat merkittävästi riippuen siitä, kuinka hyvin nuoruudessa vanhemmat ovat tukeneet lapsen kasvua ja kehitystä.</p><p>Väkivalta ei siis ole ihmisiä luontaisesti ohjaava piirre, vaan pikemminkin tilanne, johon päädytään silloin, kun tuki turhautumisen käsittelyyn on ollut heikkoa. Siksi kielellisen ilmaisutaidon rikastuttaminen ja tunne-elämätaitojen tukeminen on tärkeää, jotta tuhoisa käytös saadaan pysähtymään.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Kehittyneen yhdyskunnan toimintaedellytykset tarkoittaa jäsenten kykyä pidättäytyä yllykkeiltä, jotta saavutetaan haluttu tavoite. Se tarkoittaa kykyä ennakoida ja kuvitella pitkänajan ennusteita niillä toimilla, jotka toteutetaan tänään.

Esimerkiksi tuhoisa riippuvuus on seurausta itsesäätelyn menetyksestä, jossa ihminen ei kykene tunnelukkojensa vuoksi pidättäytymään yllykkeiltä, vaan hakee vain ja ainoastaan uutta mielihyväpiikkiä haluamatta kohdata vahingollisia seuraamuksia itselle tai ympäristölle.

Eläinkunnassa on monia eläimiä, joilla pidäkkeet ovat hyvin rajallisia mahdollisten saavutusten edessä, - koska kyky ennakoida pitkänajan ennusteita on rajallinen - ja siksi voimakas mittelö väkivaltaisine yhteenottoineen ovat ainoa keino selviytymiselle sekä järjestykselle.

Tällä samaisella piirteellä yleensä perustellaan ihmisen perimmäistä luontoa, kun selviytymisviettien sanotaan ohjaavan kaikkia elollisia väkivaltaisiin yhteenottoihin.”Vain vahvimmat selviytyvät.” On kuitenkin olemassa myös eläimiä, jotka luontaisesti kykenevät pidättämään yllykkeitä lyhyen ajan tavoitteisiin saavuttaakseen pidemmän ajan hyödyn niin kuin esimerkiksi korppi, joka osaa odottaa saavuttaakseen toivotun päämäärän.

Viestinnän osuus yhdyskunnassa keskinäisten päämäärien toteuttamiseksi on tärkeää, jotta tiedetään haluttu suunta, jota tavoitellaan. Onko siis yhdentekevää, miten puhutellaan?

Kielellisen kehityksen merkitys ja sen vaikutus yksilöiden ja yhteisöjen välillä on selvästi yhdyskuntia vakauttava tekijä, mutta viestinnän ohella tunteiden ilmaisun - ja itsesäätelyn heikkous voivat johtaa tilanteisiin, jossa esimerkiksi jonkin yksilön turhautuneisuutta vallitseviin olosuhteisiin kuvailevat tunnetilat ja ilmaisumuodot rakentuvat paineiden purkamisen sijaan vallitsevaksi totuudeksi ympäristöstä, esimerkiksi: ”hän on laiska.”

Toimettomuuden syy voi kuitenkin olla ennemminkin keskinäissuhteista johtuvaa, jonka taustalla on riittämätön viestintä sekä tunteiden ja tarpeiden ohittaminen. Siksi ei ole yhdentekevää viestinnässä erottaa havainto, tunteet ja tieto toisistaan. Mutta kuinka kykeneviä yksilöt ovat hahmottamaan omia tuntemuksiaan ja erottamaan tunteet vallitsevista olosuhteista, eroavat merkittävästi riippuen siitä, kuinka hyvin nuoruudessa vanhemmat ovat tukeneet lapsen kasvua ja kehitystä.

Väkivalta ei siis ole ihmisiä luontaisesti ohjaava piirre, vaan pikemminkin tilanne, johon päädytään silloin, kun tuki turhautumisen käsittelyyn on ollut heikkoa. Siksi kielellisen ilmaisutaidon rikastuttaminen ja tunne-elämätaitojen tukeminen on tärkeää, jotta tuhoisa käytös saadaan pysähtymään.

]]>
0 http://mikkomarttila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276721-tunne-elama-yllykkeet-ja-vakivallan-synnyinsyy#comments Riippuvuudet Tunne-elämä Väkivalta Viestintä Yhteiskunta Wed, 29 May 2019 18:28:01 +0000 Mikko Marttila http://mikkomarttila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276721-tunne-elama-yllykkeet-ja-vakivallan-synnyinsyy
Terrorismi - Syy ja seuraus http://mikkomarttila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276558-terrorismi-syy-ja-seuraus <p><strong>Viha on</strong> äärimmäinen <strong>keino yrittää saavuttaa tunne hallinnasta</strong>, <strong>vaikka</strong> <strong>ihminen</strong> <strong>on</strong> lopulta <strong>kuitenkin</strong> enemmän <strong>ympäristöriippuvainen olento, jota hallitsee muuttujat</strong>, <strong>kuin</strong> että yksilö <strong>hallitsisi itseään saati ympäristöään.</strong> Ihminen itse voi hallita vain tapoja suhtautua ympäristömuutoksiin ja niistä kumpuaviin tunteisiin, mutta raivoaminen tunnevasteena vaikeaan tilanteeseen saa hetkellisesti ihmisen voimaantumaan ja tuntemaan hallitsevansa ympäristömuuttujia.</p><p>Ongelmallista raivossa ja vihassa on, että vaikka se tuottaa tunteen hallinnasta, aiheuttaa raivonpurkaus todellisuudessa haavoittuvuutta ja altistaa myös väkivallan kohteeksi joutumista. On myös todettava, että <strong>koska&nbsp;</strong> <strong>ihminen on ympäristöriippuvainen ja tunnekoukussa,on myös verkkoraivolla hyvin otollinen kenttä varsinkin silloin,<u> kun raivolla saavuttaa suosiota.</u></strong></p><p>Äärimmäisenä tekona väkivaltaa käyttämällä terrorismi on osoitus ympäristöriippuvuuksista, joissa kohteeksi joutuneen yhteisön tai yksilön <strong>tunnevasteella on merkittävä vaikutus iskun tekijään,</strong> sillä <strong>mitä hyötyä olisi&nbsp; muutoin ryhtyä väkivaltaiseen tekoon ilman vastetta? </strong>Ympäristöriippuvuus on sellainen osatekijä, joka mitä ilmeisimmin on sivuutettu ihmisen tapakäytöksen(<em>moraali</em>) lainalaisuuksissa johtaen sekä tuhoisaan että itsetuhoiseen käytökseen. Kun terrorismia yritetään kitkeä pois ikään kuin se olisi yhteiskunnasta ulkopuolinen osa, aiheutetaan sillä vain enemmän epävarmuustekijöitä, kuin poistetaan epävakauden juurisyitä.</p><p>Mitä ilmeisimmin ulkoistamisen periaate palvelee kyllä hyvin omaatuntoa, kun voi vieraannuttaa itsensä yksilöiden äärimmäisistä ratkaisumalleista, mutta väreilee huonosti siinä vaiheessa, kun on kohdattava syitä, jotka johtavat terrorismiin. - Ehkä nukut yösi paremmin, kun voit pitää itsesi ulkopuolella joidenkin väkivaltaisista valinnoista, mutta syyt ovat edelleen hämärän peitossa...</p><p>&rdquo;<em>Tavanomainen</em>&rdquo; rikos kadulla tai murha eivät ilmeisesti ole rinnastettavissa terrorismiin joidenkin mielestä, vaikka <strong>syyt ääreistyä ovat samat </strong>&ndash; <strong>Tunne kuulumattomuudesta</strong> valtaa pitävien yhteiskuntaan, joka oikeuttaa rikkomaan vallitsevia olosuhteita.</p><p>Tiedän kyllä, että paine ministeritasolla on kova esittää jyrkkiä, kädet peseviä ja yksinkertaisia yleistyksiä&nbsp; maailmasta, kun terroristit eivät noudata oppikirjojen mukaista järjestystä, mutta <strong>periaate eristämisestä ei ratkaise&nbsp;</strong> ongelmia yksilöiden <strong>tunteesta vastata vallitseviin olosuhteisiin hyvin äärimmäisellä tavalla. </strong>Siksi pyytäisin kaikkia miettimään yhteiskunnasta eristettyjen kohtaloa ja sitä, kuinka syvästi se on sidottuna tapaan riistää yksilöltä vapaa tahto liittyä tai olla liittymättä johonkin yhteiseen liittoumaan yhteisörakenteena.</p><p><u><strong>Kuinka vakaalla pohjalla on yhteiskunnan luottamus yhteisön jäseniin?</strong></u></p><p><strong>Vapaa tahto ja sen riistäminen</strong> näennäisesti oikeutetulla tasolla on <strong>juuriyhteys epäoikeudenmukaisuuden tunteeseen,</strong> joka johtaa mahdollisesti väkivaltaiseen tekoon,ja siksi olisi syytä osoittaa suurta harkintaa ja kykyä selvittää, miksi niin äärimmäiseen tekoon ryhdytään?</p><p><strong>Väkivalta</strong> kuitenkin aina ensin kumpuaa tunnetasolla, josta ihminen hakee myös johdonmukaisuutensa - &quot;<em>järkeistyy</em>&quot; - ennen toteutusta ja siksi väkivaltaiset, hyvin itsetuhoiset tavat yrittää saavuttaa muutos ovat <strong>yhteydessä yhteisöjen puutteelliseen kykyyn vuorovaikuttaa yksilöön itseohjautuvuutta kunnioittavalla, <em>tunteet huomioivalla tavalla.</em></strong></p><p>Ei ole eroa sillä, onko yksilö vapaasta tahdosta liittynyt johonkin ääriryhmään vai onko hänet pakosta liitetty yhteisöön,<strong> jos rangaistuksena</strong> kuitenkin <strong>on yhteiskunnasta eristäminen,</strong> sillä toimintaperiaate eristää yksilö <strong>ruokkii</strong> juuri sitä samaista <strong>pelkoa eristämisestä</strong>, <strong>joka vieraannutti yksilön yhteiskunnasta jo lähtökohtaisesti</strong> ja sai ryhtymään äärimmäisiin tekoihin.</p><p>Lopputulemana on silti väkivallan kierre.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Viha on äärimmäinen keino yrittää saavuttaa tunne hallinnasta, vaikka ihminen on lopulta kuitenkin enemmän ympäristöriippuvainen olento, jota hallitsee muuttujat, kuin että yksilö hallitsisi itseään saati ympäristöään. Ihminen itse voi hallita vain tapoja suhtautua ympäristömuutoksiin ja niistä kumpuaviin tunteisiin, mutta raivoaminen tunnevasteena vaikeaan tilanteeseen saa hetkellisesti ihmisen voimaantumaan ja tuntemaan hallitsevansa ympäristömuuttujia.

Ongelmallista raivossa ja vihassa on, että vaikka se tuottaa tunteen hallinnasta, aiheuttaa raivonpurkaus todellisuudessa haavoittuvuutta ja altistaa myös väkivallan kohteeksi joutumista. On myös todettava, että koska  ihminen on ympäristöriippuvainen ja tunnekoukussa,on myös verkkoraivolla hyvin otollinen kenttä varsinkin silloin, kun raivolla saavuttaa suosiota.

Äärimmäisenä tekona väkivaltaa käyttämällä terrorismi on osoitus ympäristöriippuvuuksista, joissa kohteeksi joutuneen yhteisön tai yksilön tunnevasteella on merkittävä vaikutus iskun tekijään, sillä mitä hyötyä olisi  muutoin ryhtyä väkivaltaiseen tekoon ilman vastetta? Ympäristöriippuvuus on sellainen osatekijä, joka mitä ilmeisimmin on sivuutettu ihmisen tapakäytöksen(moraali) lainalaisuuksissa johtaen sekä tuhoisaan että itsetuhoiseen käytökseen. Kun terrorismia yritetään kitkeä pois ikään kuin se olisi yhteiskunnasta ulkopuolinen osa, aiheutetaan sillä vain enemmän epävarmuustekijöitä, kuin poistetaan epävakauden juurisyitä.

Mitä ilmeisimmin ulkoistamisen periaate palvelee kyllä hyvin omaatuntoa, kun voi vieraannuttaa itsensä yksilöiden äärimmäisistä ratkaisumalleista, mutta väreilee huonosti siinä vaiheessa, kun on kohdattava syitä, jotka johtavat terrorismiin. - Ehkä nukut yösi paremmin, kun voit pitää itsesi ulkopuolella joidenkin väkivaltaisista valinnoista, mutta syyt ovat edelleen hämärän peitossa...

Tavanomainen” rikos kadulla tai murha eivät ilmeisesti ole rinnastettavissa terrorismiin joidenkin mielestä, vaikka syyt ääreistyä ovat samat Tunne kuulumattomuudesta valtaa pitävien yhteiskuntaan, joka oikeuttaa rikkomaan vallitsevia olosuhteita.

Tiedän kyllä, että paine ministeritasolla on kova esittää jyrkkiä, kädet peseviä ja yksinkertaisia yleistyksiä  maailmasta, kun terroristit eivät noudata oppikirjojen mukaista järjestystä, mutta periaate eristämisestä ei ratkaise  ongelmia yksilöiden tunteesta vastata vallitseviin olosuhteisiin hyvin äärimmäisellä tavalla. Siksi pyytäisin kaikkia miettimään yhteiskunnasta eristettyjen kohtaloa ja sitä, kuinka syvästi se on sidottuna tapaan riistää yksilöltä vapaa tahto liittyä tai olla liittymättä johonkin yhteiseen liittoumaan yhteisörakenteena.

Kuinka vakaalla pohjalla on yhteiskunnan luottamus yhteisön jäseniin?

Vapaa tahto ja sen riistäminen näennäisesti oikeutetulla tasolla on juuriyhteys epäoikeudenmukaisuuden tunteeseen, joka johtaa mahdollisesti väkivaltaiseen tekoon,ja siksi olisi syytä osoittaa suurta harkintaa ja kykyä selvittää, miksi niin äärimmäiseen tekoon ryhdytään?

Väkivalta kuitenkin aina ensin kumpuaa tunnetasolla, josta ihminen hakee myös johdonmukaisuutensa - "järkeistyy" - ennen toteutusta ja siksi väkivaltaiset, hyvin itsetuhoiset tavat yrittää saavuttaa muutos ovat yhteydessä yhteisöjen puutteelliseen kykyyn vuorovaikuttaa yksilöön itseohjautuvuutta kunnioittavalla, tunteet huomioivalla tavalla.

Ei ole eroa sillä, onko yksilö vapaasta tahdosta liittynyt johonkin ääriryhmään vai onko hänet pakosta liitetty yhteisöön, jos rangaistuksena kuitenkin on yhteiskunnasta eristäminen, sillä toimintaperiaate eristää yksilö ruokkii juuri sitä samaista pelkoa eristämisestä, joka vieraannutti yksilön yhteiskunnasta jo lähtökohtaisesti ja sai ryhtymään äärimmäisiin tekoihin.

Lopputulemana on silti väkivallan kierre.

]]>
2 http://mikkomarttila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276558-terrorismi-syy-ja-seuraus#comments Poliittinen paine Terrorismi Tunnevaste Väkivalta Verkkoraivo Sun, 26 May 2019 08:18:08 +0000 Mikko Marttila http://mikkomarttila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276558-terrorismi-syy-ja-seuraus
Oletko pätevä arvioimaan toisen ihmisen tunnetiloja? http://mikkomarttila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/273837-oletko-pateva-arvioimaan-toisen-ihmisen-tunnetiloja <p><em>&rdquo;Hyvää&rdquo; </em>tarkoittava lauseke: <em>&rdquo;kyllä sinä olet kaunis tänään&rdquo;,</em> jättää kysymyksen, olenko toisinaan myös ruma?</p><p><strong>Kaiken ihmisen toiminnan perustana on tunne</strong>, ja mielihyvän tunne tulee myös mielihyvän antamisesta, <strong>kuinka</strong> siis <strong>mielihyvästä voidaan päätyä ihmisen vaikuttimien arviointiin</strong> - &quot;<em>hyveeseen tai paheeseen?</em> &quot;</p><p>Hyveet on aneen muotoja, joilla hyvitetään tai pyydetään anteeksi rikkomuksia, joita on harjoittanut, ja juuri siksi hyveet oikeuttavat ihmisen toteuttamaan myös &rdquo;<em>paheita</em>.&rdquo;</p><p>Kun ihminen on löytänyt oikeutuksensa, silloin hän ei myöskään tunne katumusta. <strong>Toimiiko</strong> tällöin mikään <strong>rangaistus</strong>, <strong>vai</strong> päinvastoin <strong>vahvistaako</strong> rangaistus rikkojan <strong>oikeutusta</strong> ja voimistaa vain <strong>oikeassa olemisen tunnetta. </strong></p><p>Väkivalta syntyy aina ensin hengessä ennen kuin julistautuu kehollisena <em>&rdquo;uskontunnustuksena.&rdquo; &rdquo;Hyvä ja paha&rdquo; </em>ovat arviointikeinoja, joilla määritetään ja <strong>ohjaillaan</strong> <strong>yksilöä</strong> <strong>yhteiskunnassa</strong> samoin, kuin <em>&quot;tavanomainen tai epätavanomainen&quot; </em>&ndash; nämä ovat väkivallan muotoja ja edistävät väkivallan syntyä.</p><p><strong>Hyve</strong> on siis ihmisen <strong>vaikuttimien arviointia </strong>ikään kuin ihminen kykenisi näkemään toisen syvempiä tarkoitusperiä niin kuin &rdquo;<em>kaikkivaltias</em>&rdquo;, vaikka jopa omien tunteiden tunnistaminen voi olla hyvin haastavaa. Oletko siis pätevä arvioimaan toisen ihmisen vaikuttimia?</p><p>&nbsp;</p><p>(Opin perustana käytän edelleen Marshall Rosenbergin malleja väkivallattomasta viestinnästä)</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> ”Hyvää” tarkoittava lauseke: ”kyllä sinä olet kaunis tänään”, jättää kysymyksen, olenko toisinaan myös ruma?

Kaiken ihmisen toiminnan perustana on tunne, ja mielihyvän tunne tulee myös mielihyvän antamisesta, kuinka siis mielihyvästä voidaan päätyä ihmisen vaikuttimien arviointiin - "hyveeseen tai paheeseen? "

Hyveet on aneen muotoja, joilla hyvitetään tai pyydetään anteeksi rikkomuksia, joita on harjoittanut, ja juuri siksi hyveet oikeuttavat ihmisen toteuttamaan myös ”paheita.”

Kun ihminen on löytänyt oikeutuksensa, silloin hän ei myöskään tunne katumusta. Toimiiko tällöin mikään rangaistus, vai päinvastoin vahvistaako rangaistus rikkojan oikeutusta ja voimistaa vain oikeassa olemisen tunnetta.

Väkivalta syntyy aina ensin hengessä ennen kuin julistautuu kehollisena ”uskontunnustuksena.” ”Hyvä ja paha” ovat arviointikeinoja, joilla määritetään ja ohjaillaan yksilöä yhteiskunnassa samoin, kuin "tavanomainen tai epätavanomainen" – nämä ovat väkivallan muotoja ja edistävät väkivallan syntyä.

Hyve on siis ihmisen vaikuttimien arviointia ikään kuin ihminen kykenisi näkemään toisen syvempiä tarkoitusperiä niin kuin ”kaikkivaltias”, vaikka jopa omien tunteiden tunnistaminen voi olla hyvin haastavaa. Oletko siis pätevä arvioimaan toisen ihmisen vaikuttimia?

 

(Opin perustana käytän edelleen Marshall Rosenbergin malleja väkivallattomasta viestinnästä)

]]>
0 http://mikkomarttila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/273837-oletko-pateva-arvioimaan-toisen-ihmisen-tunnetiloja#comments Moraali Väkivalta Yhteiskunta Tue, 09 Apr 2019 06:33:41 +0000 Mikko Marttila http://mikkomarttila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/273837-oletko-pateva-arvioimaan-toisen-ihmisen-tunnetiloja
Huumattujen poikalasten brutaalit raiskaukset suututtaa- elinkautinen tuomio! http://minskukoskela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/272839-huumattujen-poikalasten-brutaalit-raiskaukset-suututtaa-elinkautinen-tuomio <hr /><p><strong><em>Eräässä aikaisemmassa blogissani yritin selittää teille arvoisat lukijat pienen 10-vuotiaan tytön puolustuskyvyttömyyttä brutaalissa piharaiskauksessa.</em></strong></p><p><strong><em>Tuomiota annettaessa laskivat tuomarit häpeällisesti sen asian, että lapsi ei ollut kyennyt puolustautumaan raiskaajan eduksi. Jusuuf sai siis edukseen Suomalaisen lapsen pelkohalvauksen. Jos ajattelen itseni kymmenvuotiaana en tiennyt mikä on yhdyntä, enkä mitään muutakaan. Jollei ajat ihan radikaalisti ole muuttuneet, eivät minunkaan tyttäreni ole tienneet sen enempää 10-vuotiaana. Normaalisti aikuiset suojelevat lapsuutta ja pitävät kymmenvuoden ikää&nbsp; viattomuuden aikana&nbsp; ja kehityskautena. Aikuisten asiat ja seksuaalisuus eivät kuulu 4-5 luokkalaisille lapsille. Toisaalta jos valistusta olisi suojaisiko sen lapsiamme raiskauksilta? No ei todellakaan.</em></strong></p><p><strong><em>Uhrien ääni on jäänyt hiljaiseksi suorastaan vaimeaksi ja kadonnut bittiavaruuteen valon nopeudella.</em></strong></p><p><em><strong>Nyt on paljastunut kaamea, suorastaan petojen pedofiilirinki, jossa on väkivalloin ja huumeiden avustuksella seksuaalisesti hyväksikäytetty poikalapsia alkaen 6 ikävuodesta -15 ikävuoteen. </strong>Vuosiakausia kestänyt julma, sietämätön, brutaali, petomainen ihmislauma on vienyt lapsilta viattomuuden, jonka hintaa ei pysty määrittämään missään rahassa. Lapsia on tuntikausia julmasti huumattuna hyväksikäytetty .....</em></p><p><strong><em>Nämä eivät ole ihmisen tekoja vaan petojen- pedoille olisi määriteltävä ihan eritason tuomiot kuin ihmisille.</em></strong></p><p><em>Onko nyt näin- että tässä ei pystytä edes asettamaan mitään rajaa tuomiolle tekojen ollessa niin käsittämättömän törkeitä- tässä tulee nyt vastaan seksuaalirikosten rangaistuksen määrittely- pituudet ja miten pitkän tuomion ko. teoista voi antaa. <strong>Nyt on laki polvillaan ja riittämätön tämä asia edessä.</strong> </em></p><p><em><strong>Mikään laki tai terapia, mitkään rahalliset korvaukset eivät palauta uhreille sitä mikä heiltä on riistetty.</strong> Lapsuudelle, ja lapsen oikeudelle suojeluun on kansainväliset säädökset. Lapsen oikeudelle koskemattomuuteen ja turvaan on samoin kansainväliset viivat piirretty. Jos minä ihmisenä koen nyt olevani umpikujassa siinä asiassa millaisen tuomioin ko. tekijöille haluaisin saattaisin haluta sellaisen, että sitä ei seksuaalirikoksissa ole Suomessa aikaisemmin koettu. Olemme vuosia ääneen huutaneet seksuaalirikosten rangaistuksen olevan heikkoja ja vähäisiä suhteessa tekoihin ja niiden seuraamuuksiin. <strong>Miksi oikeuslaitos ei ole reagoinut? Miksi eduskunta ei ole reagoinut. Onko se helppoa katsoa sivusta uhrien kokemuksia ja lukea heidän kärsimyksiään ja vuosien selvitymiskertomuksia jos se asia ei koske omaa perhettä? </strong></em></p><p><strong><em>Uskon vankasti, että jos hallituksen jäsenen lapsi olisi joutunut rikollisringin toiminnan kohteeksi olisi meillä kaksinkertaiset rangaistukset tai jopa kolminkertaiset- tai jopa elinkautinen.</em></strong></p><p><em><strong>Ilkka lehdessä oli otsikko&quot; MIKSI IHMESSÄ ET HUUTANUT APUA&quot;..</strong>.. Edelleen jatkettiin, että aina ei ymmärretä, että pelko lamaannuttaa uhrin ja saa hänet alistumaan tekoon- Mielestäni tähän voisi jatkaa näin- Pelon lisäksi lapsi taatusti pelkää, että hänet tapetaan- kuka tietää mitä kauhukuvia lapsi mielessään käy läpi kohtalostaan? ja alistuessaan ajattelee, että ehkäpä minua ei tapeta kun en vastustele. Näin ainakin psykolgisesti itse ajattelisin jos vahvempi henkilö raiskaisi minut.</em></p><p><em><strong>Jutussa edelleen mainitaan, että vastuu raiskaamisesta on aikuisen. Pitääkö se erikseen mainita. Jokainen tervejärkinen aikuinen tajuaa ettei ketään saa raiskata. </strong>Mutta psykopaatti, pedofiili ym haluaa raiskata- he ovat sairaita ihmisiä. Edelleen artikkeli käsittelee mitä henkisiä vaurioita voi aiheutua uhrille seksuaalisesta hyväksikäytöstä!&nbsp; Huumattu lapsi- jota on jopa 10 tuntia raiskattu ja hyväksikäytetty- millaisin vaurioin hän jatkaa elämäänsä- yksin jumala tietää- yksin lapsi kärsii- ja yksin hänen perheensä on koko prosessin keskellä. </em></p><p><em><strong>Nyt on aika siis herätä siihen, että meidän mädässä oikeuslaitoksessa mättää jokin</strong>. Aikaisemmin mainitsemani Jusufin tekemä anaaliraiskaus- joka on aina väkivaltainen ja brutaali teko- oikeus antoi Jusufille armoa, koska 10- vuotias lapsi ei vastustellut. Nyt mielenkiinnolla seuraan- miten oikeus reagoi näihin raiskauksiin jossa ei ole vastusteltu huumaamatta- ja sitten on myös huumattu, ettei ole pystytty vastustaa. </em></p><p><em><strong>Ihminen on pahempi kuin eläin, edes petoeläin ei ole niin paha kuin ihminen jolla on sisällään pedon sielu.</strong> Toivon elinkautista rangaistusta näin julmista raiskauksista- pitkäkestoinen brutaali anaaliraiskaus on törkeyden huippu. Raamatusta ottaisin lauseen, sen minkä teette yhdelle näistä pienimmistä sen te teette minulle, sanoo Jeesus- ja myllynkivi pitää kaulaan vierittämän näille pedoille. </em></p><p><em>Erään lukijan takia joka ei ymmärtänyt asiaa vaan kyseenalaisti sen mitä tässä kirjoitan ja väitti että annan kuvan että ei apua huutaneet ovat syyllisiä muka mielestäni raiskaukseen! Vaikka oletkin trolli ja ilkeä sellainen- muiden trollien väärinymmärryksen poistamiseksi, lisään- UHRI ON VIATON_ AINA_ VAIKKA OLISI HALVAANTUNUT TEON AIKANA EIKÄ PYSTYISI VASTUSTELLA!- Munat pois on mun tuomio. JA jos joku pedo lukee tämän jutun kannattaa uskoa että karma on olemassa. </em></p><p><em>Olenko uskova?- olen asioissa joissa esille nousee moraali ja etiikka- raamatussa on hyvät eettiset ohjeet elämämme matkalle. </em></p><p><strong><em>Mitä sanoisin näille lukemattomille lapsille, jotka ovat joutuneet petojen käsiin? Olen sanaton- sanoisin- älä anna tämän tuhota itseäsi, koska nämä ihmiset olivat äärettömän pahoja- jos et selviä elämään normaalisti ja pysty toipumaan ovat nämä pedot voittaneet- ja sitähän me emme halua, vaan taistelemme kaikin keinoin mitä yhteiskunta, terapiat, ym voivat auttaa, että nämä uhrit toipuisivat ja voittaisivat tämän itselleen tapahtuneen rikoksen seuraamukset, ja sitäkautta eivät antaisi pahuuden ja pahojen ihmisten tuhota ainutkertaista elämäänsä. Ihminen on särkyvä ja särjettävissä - mutta kaikin voimin on kohotettava käsi kohtia valoa ja toipumista elämään. Ainutkertaisen elämän alusta alkaminen- varjosta valoon- uhriudesta uuteen rohkeuteen ja taistella itsensä voittajaksi- muistaen että peto on suurin häviäjä. - Minna</em></strong></p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div>

Eräässä aikaisemmassa blogissani yritin selittää teille arvoisat lukijat pienen 10-vuotiaan tytön puolustuskyvyttömyyttä brutaalissa piharaiskauksessa.

Tuomiota annettaessa laskivat tuomarit häpeällisesti sen asian, että lapsi ei ollut kyennyt puolustautumaan raiskaajan eduksi. Jusuuf sai siis edukseen Suomalaisen lapsen pelkohalvauksen. Jos ajattelen itseni kymmenvuotiaana en tiennyt mikä on yhdyntä, enkä mitään muutakaan. Jollei ajat ihan radikaalisti ole muuttuneet, eivät minunkaan tyttäreni ole tienneet sen enempää 10-vuotiaana. Normaalisti aikuiset suojelevat lapsuutta ja pitävät kymmenvuoden ikää  viattomuuden aikana  ja kehityskautena. Aikuisten asiat ja seksuaalisuus eivät kuulu 4-5 luokkalaisille lapsille. Toisaalta jos valistusta olisi suojaisiko sen lapsiamme raiskauksilta? No ei todellakaan.

Uhrien ääni on jäänyt hiljaiseksi suorastaan vaimeaksi ja kadonnut bittiavaruuteen valon nopeudella.

Nyt on paljastunut kaamea, suorastaan petojen pedofiilirinki, jossa on väkivalloin ja huumeiden avustuksella seksuaalisesti hyväksikäytetty poikalapsia alkaen 6 ikävuodesta -15 ikävuoteen. Vuosiakausia kestänyt julma, sietämätön, brutaali, petomainen ihmislauma on vienyt lapsilta viattomuuden, jonka hintaa ei pysty määrittämään missään rahassa. Lapsia on tuntikausia julmasti huumattuna hyväksikäytetty .....

Nämä eivät ole ihmisen tekoja vaan petojen- pedoille olisi määriteltävä ihan eritason tuomiot kuin ihmisille.

Onko nyt näin- että tässä ei pystytä edes asettamaan mitään rajaa tuomiolle tekojen ollessa niin käsittämättömän törkeitä- tässä tulee nyt vastaan seksuaalirikosten rangaistuksen määrittely- pituudet ja miten pitkän tuomion ko. teoista voi antaa. Nyt on laki polvillaan ja riittämätön tämä asia edessä.

Mikään laki tai terapia, mitkään rahalliset korvaukset eivät palauta uhreille sitä mikä heiltä on riistetty. Lapsuudelle, ja lapsen oikeudelle suojeluun on kansainväliset säädökset. Lapsen oikeudelle koskemattomuuteen ja turvaan on samoin kansainväliset viivat piirretty. Jos minä ihmisenä koen nyt olevani umpikujassa siinä asiassa millaisen tuomioin ko. tekijöille haluaisin saattaisin haluta sellaisen, että sitä ei seksuaalirikoksissa ole Suomessa aikaisemmin koettu. Olemme vuosia ääneen huutaneet seksuaalirikosten rangaistuksen olevan heikkoja ja vähäisiä suhteessa tekoihin ja niiden seuraamuuksiin. Miksi oikeuslaitos ei ole reagoinut? Miksi eduskunta ei ole reagoinut. Onko se helppoa katsoa sivusta uhrien kokemuksia ja lukea heidän kärsimyksiään ja vuosien selvitymiskertomuksia jos se asia ei koske omaa perhettä?

Uskon vankasti, että jos hallituksen jäsenen lapsi olisi joutunut rikollisringin toiminnan kohteeksi olisi meillä kaksinkertaiset rangaistukset tai jopa kolminkertaiset- tai jopa elinkautinen.

Ilkka lehdessä oli otsikko" MIKSI IHMESSÄ ET HUUTANUT APUA".... Edelleen jatkettiin, että aina ei ymmärretä, että pelko lamaannuttaa uhrin ja saa hänet alistumaan tekoon- Mielestäni tähän voisi jatkaa näin- Pelon lisäksi lapsi taatusti pelkää, että hänet tapetaan- kuka tietää mitä kauhukuvia lapsi mielessään käy läpi kohtalostaan? ja alistuessaan ajattelee, että ehkäpä minua ei tapeta kun en vastustele. Näin ainakin psykolgisesti itse ajattelisin jos vahvempi henkilö raiskaisi minut.

Jutussa edelleen mainitaan, että vastuu raiskaamisesta on aikuisen. Pitääkö se erikseen mainita. Jokainen tervejärkinen aikuinen tajuaa ettei ketään saa raiskata. Mutta psykopaatti, pedofiili ym haluaa raiskata- he ovat sairaita ihmisiä. Edelleen artikkeli käsittelee mitä henkisiä vaurioita voi aiheutua uhrille seksuaalisesta hyväksikäytöstä!  Huumattu lapsi- jota on jopa 10 tuntia raiskattu ja hyväksikäytetty- millaisin vaurioin hän jatkaa elämäänsä- yksin jumala tietää- yksin lapsi kärsii- ja yksin hänen perheensä on koko prosessin keskellä.

Nyt on aika siis herätä siihen, että meidän mädässä oikeuslaitoksessa mättää jokin. Aikaisemmin mainitsemani Jusufin tekemä anaaliraiskaus- joka on aina väkivaltainen ja brutaali teko- oikeus antoi Jusufille armoa, koska 10- vuotias lapsi ei vastustellut. Nyt mielenkiinnolla seuraan- miten oikeus reagoi näihin raiskauksiin jossa ei ole vastusteltu huumaamatta- ja sitten on myös huumattu, ettei ole pystytty vastustaa.

Ihminen on pahempi kuin eläin, edes petoeläin ei ole niin paha kuin ihminen jolla on sisällään pedon sielu. Toivon elinkautista rangaistusta näin julmista raiskauksista- pitkäkestoinen brutaali anaaliraiskaus on törkeyden huippu. Raamatusta ottaisin lauseen, sen minkä teette yhdelle näistä pienimmistä sen te teette minulle, sanoo Jeesus- ja myllynkivi pitää kaulaan vierittämän näille pedoille.

Erään lukijan takia joka ei ymmärtänyt asiaa vaan kyseenalaisti sen mitä tässä kirjoitan ja väitti että annan kuvan että ei apua huutaneet ovat syyllisiä muka mielestäni raiskaukseen! Vaikka oletkin trolli ja ilkeä sellainen- muiden trollien väärinymmärryksen poistamiseksi, lisään- UHRI ON VIATON_ AINA_ VAIKKA OLISI HALVAANTUNUT TEON AIKANA EIKÄ PYSTYISI VASTUSTELLA!- Munat pois on mun tuomio. JA jos joku pedo lukee tämän jutun kannattaa uskoa että karma on olemassa.

Olenko uskova?- olen asioissa joissa esille nousee moraali ja etiikka- raamatussa on hyvät eettiset ohjeet elämämme matkalle.

Mitä sanoisin näille lukemattomille lapsille, jotka ovat joutuneet petojen käsiin? Olen sanaton- sanoisin- älä anna tämän tuhota itseäsi, koska nämä ihmiset olivat äärettömän pahoja- jos et selviä elämään normaalisti ja pysty toipumaan ovat nämä pedot voittaneet- ja sitähän me emme halua, vaan taistelemme kaikin keinoin mitä yhteiskunta, terapiat, ym voivat auttaa, että nämä uhrit toipuisivat ja voittaisivat tämän itselleen tapahtuneen rikoksen seuraamukset, ja sitäkautta eivät antaisi pahuuden ja pahojen ihmisten tuhota ainutkertaista elämäänsä. Ihminen on särkyvä ja särjettävissä - mutta kaikin voimin on kohotettava käsi kohtia valoa ja toipumista elämään. Ainutkertaisen elämän alusta alkaminen- varjosta valoon- uhriudesta uuteen rohkeuteen ja taistella itsensä voittajaksi- muistaen että peto on suurin häviäjä. - Minna

 

]]>
14 http://minskukoskela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/272839-huumattujen-poikalasten-brutaalit-raiskaukset-suututtaa-elinkautinen-tuomio#comments Pedofilia Poikien seksuaalinen hyväksikäyttö Raiskaus Väkivalta Thu, 28 Mar 2019 22:48:22 +0000 Katriina Minna Koskela http://minskukoskela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/272839-huumattujen-poikalasten-brutaalit-raiskaukset-suututtaa-elinkautinen-tuomio
Taas pöyristyttävä teko lapsia kohtaan! http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/272737-taas-poyristyttava-teko-lapsia-kohtaan <p>Olemme uutisista saanut tänään lukea kauheasta teosta lapsia kohtaan. Raiskaajarinki on ollut asialla ja kuvannut tekoja nettiin ja ilmeisesti jakanut muitakin kauheita tekoja. Ihmismieli osaa olla sairas.</p><p>Teot on todella kuvottavia ja tekijät pitäisi pistää koppiin loppuelämän ajaksi. Karkoittaa heitä ei voi koska ovat kantasuomalaisia.</p><p>Itseä ihmetyttää että he saavat ilmeisesti odottaa oikeudenkäyntiä vapaalla jalalla?</p><p>Toinen ihmetys liittyy yhteen puolueeseen joka on paljon täälläkin kirjoitellut maahanmuuttajien teoista. Nyt he ovat hiljaa kuin paskakärpänen katossa.</p><p>Lapsiin kohdistuvista teoista pitäisi saada tuontuvia vankeustuomioita, sama koskee raiskauksiin ja muuhun väkivallan käyttöön liittyviin rikoksiin.&nbsp;</p><p>Eräskin julkisuuden henkilö sai törkeästä hyväksikäyttötapauksesta ehdollisen tuomion, en ymmärrä.</p><p>Sensijaan jos huumeita käytät, ostat voit saada suhteettoman kovia tuomioita teon vakavuuteen nähden. Esimerkki löytyy tältä päivältä erään jääkiekkoilijan tapauksesta.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Olemme uutisista saanut tänään lukea kauheasta teosta lapsia kohtaan. Raiskaajarinki on ollut asialla ja kuvannut tekoja nettiin ja ilmeisesti jakanut muitakin kauheita tekoja. Ihmismieli osaa olla sairas.

Teot on todella kuvottavia ja tekijät pitäisi pistää koppiin loppuelämän ajaksi. Karkoittaa heitä ei voi koska ovat kantasuomalaisia.

Itseä ihmetyttää että he saavat ilmeisesti odottaa oikeudenkäyntiä vapaalla jalalla?

Toinen ihmetys liittyy yhteen puolueeseen joka on paljon täälläkin kirjoitellut maahanmuuttajien teoista. Nyt he ovat hiljaa kuin paskakärpänen katossa.

Lapsiin kohdistuvista teoista pitäisi saada tuontuvia vankeustuomioita, sama koskee raiskauksiin ja muuhun väkivallan käyttöön liittyviin rikoksiin. 

Eräskin julkisuuden henkilö sai törkeästä hyväksikäyttötapauksesta ehdollisen tuomion, en ymmärrä.

Sensijaan jos huumeita käytät, ostat voit saada suhteettoman kovia tuomioita teon vakavuuteen nähden. Esimerkki löytyy tältä päivältä erään jääkiekkoilijan tapauksesta.

]]>
62 http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/272737-taas-poyristyttava-teko-lapsia-kohtaan#comments Lapsen seksuaalisuus Lapset Raiskaus Väkivalta Wed, 27 Mar 2019 19:28:19 +0000 Teppo Syvärilä http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/272737-taas-poyristyttava-teko-lapsia-kohtaan
Murhaajan härski puolustaminen http://raimotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/272617-murhaajan-harski-puolustaminen <p>Tässä lainaus YLE:n sivuilta liittyen lapsimurhaan. Lainaus&quot; puolustuksen mukaan veitsi ei ollut mukana lapsen tappamista varten, vaan muuton takia ja siksi, että se ei MAHTUNUT muualle&quot;. Murhaajalla oli siis veitsi olkalaukussa mukana.</p><p>Puolustusasianajajan mukaan mies oli saanut veitsen haltuunsa SATTUMALTA tuttavaltaan. Kuinka puolustusasianajajan kantti kestää esittää uhrin omaisia halventavia väitteitä näin surullisessa tapauksessa.</p><p>Näiden täysin ala-arvoisten puolustusväitteiden lisäksi ihmettelen, miksi oikeus sallii murhamiesten esiintyä oikeudessa hupun alla. Mielestäni tuollainen esiintyminen tulisi kieltää.</p><p>Ymmärrän toki oikeusvaltion periaatteet, että syytetylle kuuluu puolustusasianajaja. Mutta tuollaiset läpinäkyvät keksityt ja naurettavat selitykset eivät kuulu oikeussaliin.</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Tässä lainaus YLE:n sivuilta liittyen lapsimurhaan. Lainaus" puolustuksen mukaan veitsi ei ollut mukana lapsen tappamista varten, vaan muuton takia ja siksi, että se ei MAHTUNUT muualle". Murhaajalla oli siis veitsi olkalaukussa mukana.

Puolustusasianajajan mukaan mies oli saanut veitsen haltuunsa SATTUMALTA tuttavaltaan. Kuinka puolustusasianajajan kantti kestää esittää uhrin omaisia halventavia väitteitä näin surullisessa tapauksessa.

Näiden täysin ala-arvoisten puolustusväitteiden lisäksi ihmettelen, miksi oikeus sallii murhamiesten esiintyä oikeudessa hupun alla. Mielestäni tuollainen esiintyminen tulisi kieltää.

Ymmärrän toki oikeusvaltion periaatteet, että syytetylle kuuluu puolustusasianajaja. Mutta tuollaiset läpinäkyvät keksityt ja naurettavat selitykset eivät kuulu oikeussaliin.

 

 

]]>
5 http://raimotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/272617-murhaajan-harski-puolustaminen#comments Murhat Väkivalta Tue, 26 Mar 2019 13:20:21 +0000 Raimo Tossavainen http://raimotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/272617-murhaajan-harski-puolustaminen
Tuliko työkaverisi taas silmä mustana töihin? http://pialk.puheenvuoro.uusisuomi.fi/271110-tuliko-tyokaverisi-silma-mustana-toihin <p>Tänään on vietetty kansainvälistä naistenpäivää. Ilmeisesti ainakin monet miehet kokevat, että Suomi on jo hyvin tasa-arvoinen maa, koska minultakin usein kysytään, pitääkö tasa-arvosta tosiaan edelleen puhua. Kyllä pitää.&nbsp;</p><p>On hyvä todeta heti kättelyssä, että Suomi on monella tapaa erittäin hyvä paikka syntyä tytöksi. Meidät tunnetaan maailmalla koulutuksen ja mahdollisuuksien tasa-arvon maana. Suomi on usein listattu maailman parhaaksi maaksi äideille.&nbsp;</p><p>Kuitenkin huolenaiheitakin on. En nyt puhu tällä kertaa naisen eurosta tai siitä, kuinka hitaasti naisia on saatu esimerkiksi pörssiyhtiöiden johtoon. Puhun siitä, että tällä hetkellä vuosittain noin 50 000 Suomessa asuvaa naista kokee seksuaalista väkivaltaa. Seksuaalirikosten määrä kasvoi vuonna 2018 edellisvuodesta vajaat 15 prosenttia. Uhreista 96 prosenttia oli naisia.<br />&nbsp;<br />Vakavimmat seksuaalirikokset eli lapsiin ja nuoriin kohdistuvat seksuaalirikokset jäävät usein selvittämättä rikoksen arkaluontoisuuden takia. Valitettavasti poliisin tietoon tulleiden lasten seksuaalisten hyväksikäyttöjen määrä on kasvanut vuosina 1980&ndash;2016.</p><p>Toinen ongelma liittyy lähisuhdeväkivaltaan. Vuoden 2016 EU-tutkimuksesta kävi ilmi, että Suomi oli naisille EU:n toiseksi turvattomin maa. Tutkimuksen mukaan Suomessa tapahtuvista väkivaltarikoksista 30 prosenttia oli nykyisen tai entisen kumppanin tekemiä.</p><p>Ennen kuin ensimmäiset blogin kommentoijat jo nostavat esiin, että kyllä ne naisetkin osaavat lyödä, niin totean, että aivan varmasti näin on. Kenenkään väkivaltaisuutta perheessä ei saa hyväksyä. Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen mukaan lähisuhdeväkivallan kokija on kuitenkin useinmiten nainen tai lapsi. Hälyttävää tilanteessa on se, että lähisuhdeväkivaltaa ei välttämättä edes mielletä samalla tavalla rikokseksi kuin tuntemattoman tekemää.</p><p>Kun näitä tilastoja tuo esiin, niin aika nopeasti saa osakseen epäuskoa ja arvuuttelua. Kysellään, johtuisikohan noin huono tulos esimerkiksi siitä, että muualla ei vielä tilastoida asioita samalla tavalla kuin meillä? Jokin looginen selityshän tässä täytyy olla. Ei tuo voi pitää paikkaansa!</p><p>Vaikka tilastoinnissa eri maiden välillä eroa olisikin, se ei yhtään vähennä kipua tai kärsimystä niillä naisilla, jotka väkivallan kohteeksi ovat joutuneet. Heille jokainen kerta on totta. Ja jos oikein tarkasti mietit, niin ehkä siellä työpaikalla on itse asiassa joku joskus tullut silmä mustana töihin? Tai onko tuttavapiirissäsi joku, joka vähän väliä näyttäisi joutuvan erilaisiin tapaturmiin? Ja jos muistelet vielä tarkemmin, niin eikö olekin niin, että hänellä on aina hyvä ja uskottava selitys kaikelle tapahtuneelle?</p><p>Totuus on joskus tarua ihmeellisempää, ja kaikenlaista tapahtuu myös ns. paremmissa perheissä. Perheväkivalta jää piiloon koetun häpeän tai pelon takia. Ei uskalleta paljastaa, mitä pinnan alla tapahtuu tai laittaa avioeroa vireille, etenkin jos on pieniä lapsia. Sitä paitsi eivät väkivallantekijätkään aina pelkkiä nyrkinheiluttajia ole. Lyömiskertojen välillä voi olla myös hyviä hetkiä.</p><p>Mitä heikompi on naisen taloudellinen asema perheessä, sitä vaikeampi hänen hakea apua tilanteeseensa. Maahanmuuttajanaiset kokevat väkivaltaa 2-3 kertaa enemmän kuin valtaväestöön kuuluvat naiset. Mihin lähdet, jos sinulla ei ole ammattia, et osaa maan kieltä tai et oikein osaa edes lukea?</p><p>Sisäministeriön selvityksen mukaan turvallisuudessa onkin isoja eroja eri väestöryhmien välillä.<br />Maahanmuuttajanaiset kokevat väkivaltaa 2 - 3 kertaa enemmän kuin valtaväestön naiset. Yksi maahanmuuttajataustaisia tyttöjä koskeva väkivaltariski on sukuelinten silpominen, sillä tyttöjä lähetetään kotimaihinsa toimenpidettä varten.</p><p>Yksi apu ongelmaan olisi turvakotien määrän lisääminen ja varhainen puuttuminen esimerkiksi neuvolavaiheessa. Vaikka tänä vuonna ensi- ja turvakotien määrä nousee yli 200:n, turvakoteja on edelleen liian vähän, sillä asiantuntijoiden mukaan paikkoja tulisi olla 500. Turvakodit tarjoavat välitöntä kriisiapua ja ammattiapua lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeville.</p><p>Ihminen oppii monia asioita sitä kautta, millaisen käyttäytymismallin hän kotoaan tai lähiympäristöstään saa. Jos tasa-arvosta jonkin perusviestin olemme mieheni kanssa omille lapsillemme yrittäneet välittää, niin se on se, että kolmella tytöllämme on ihan samanlaiset mahdollisuudet toteuttaa omia unelmiaan kuin heidän veljellään. Niin pitkälle voivat naisetkin mennä kuin rahkeet riittää, jos vain haluavat. Ja kannattaakin mennä, sillä ilman taloudellista itsenäisyyttä ei ole yleensä muutakaan itsenäisyyttä. Ja sitä tarvitaan, että voi tarvittaessa ottaa sen ratkaisevan askeleen - ja lähteä.</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p><br />&nbsp;</p><p><br />&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Tänään on vietetty kansainvälistä naistenpäivää. Ilmeisesti ainakin monet miehet kokevat, että Suomi on jo hyvin tasa-arvoinen maa, koska minultakin usein kysytään, pitääkö tasa-arvosta tosiaan edelleen puhua. Kyllä pitää. 

On hyvä todeta heti kättelyssä, että Suomi on monella tapaa erittäin hyvä paikka syntyä tytöksi. Meidät tunnetaan maailmalla koulutuksen ja mahdollisuuksien tasa-arvon maana. Suomi on usein listattu maailman parhaaksi maaksi äideille. 

Kuitenkin huolenaiheitakin on. En nyt puhu tällä kertaa naisen eurosta tai siitä, kuinka hitaasti naisia on saatu esimerkiksi pörssiyhtiöiden johtoon. Puhun siitä, että tällä hetkellä vuosittain noin 50 000 Suomessa asuvaa naista kokee seksuaalista väkivaltaa. Seksuaalirikosten määrä kasvoi vuonna 2018 edellisvuodesta vajaat 15 prosenttia. Uhreista 96 prosenttia oli naisia.
 
Vakavimmat seksuaalirikokset eli lapsiin ja nuoriin kohdistuvat seksuaalirikokset jäävät usein selvittämättä rikoksen arkaluontoisuuden takia. Valitettavasti poliisin tietoon tulleiden lasten seksuaalisten hyväksikäyttöjen määrä on kasvanut vuosina 1980–2016.

Toinen ongelma liittyy lähisuhdeväkivaltaan. Vuoden 2016 EU-tutkimuksesta kävi ilmi, että Suomi oli naisille EU:n toiseksi turvattomin maa. Tutkimuksen mukaan Suomessa tapahtuvista väkivaltarikoksista 30 prosenttia oli nykyisen tai entisen kumppanin tekemiä.

Ennen kuin ensimmäiset blogin kommentoijat jo nostavat esiin, että kyllä ne naisetkin osaavat lyödä, niin totean, että aivan varmasti näin on. Kenenkään väkivaltaisuutta perheessä ei saa hyväksyä. Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen mukaan lähisuhdeväkivallan kokija on kuitenkin useinmiten nainen tai lapsi. Hälyttävää tilanteessa on se, että lähisuhdeväkivaltaa ei välttämättä edes mielletä samalla tavalla rikokseksi kuin tuntemattoman tekemää.

Kun näitä tilastoja tuo esiin, niin aika nopeasti saa osakseen epäuskoa ja arvuuttelua. Kysellään, johtuisikohan noin huono tulos esimerkiksi siitä, että muualla ei vielä tilastoida asioita samalla tavalla kuin meillä? Jokin looginen selityshän tässä täytyy olla. Ei tuo voi pitää paikkaansa!

Vaikka tilastoinnissa eri maiden välillä eroa olisikin, se ei yhtään vähennä kipua tai kärsimystä niillä naisilla, jotka väkivallan kohteeksi ovat joutuneet. Heille jokainen kerta on totta. Ja jos oikein tarkasti mietit, niin ehkä siellä työpaikalla on itse asiassa joku joskus tullut silmä mustana töihin? Tai onko tuttavapiirissäsi joku, joka vähän väliä näyttäisi joutuvan erilaisiin tapaturmiin? Ja jos muistelet vielä tarkemmin, niin eikö olekin niin, että hänellä on aina hyvä ja uskottava selitys kaikelle tapahtuneelle?

Totuus on joskus tarua ihmeellisempää, ja kaikenlaista tapahtuu myös ns. paremmissa perheissä. Perheväkivalta jää piiloon koetun häpeän tai pelon takia. Ei uskalleta paljastaa, mitä pinnan alla tapahtuu tai laittaa avioeroa vireille, etenkin jos on pieniä lapsia. Sitä paitsi eivät väkivallantekijätkään aina pelkkiä nyrkinheiluttajia ole. Lyömiskertojen välillä voi olla myös hyviä hetkiä.

Mitä heikompi on naisen taloudellinen asema perheessä, sitä vaikeampi hänen hakea apua tilanteeseensa. Maahanmuuttajanaiset kokevat väkivaltaa 2-3 kertaa enemmän kuin valtaväestöön kuuluvat naiset. Mihin lähdet, jos sinulla ei ole ammattia, et osaa maan kieltä tai et oikein osaa edes lukea?

Sisäministeriön selvityksen mukaan turvallisuudessa onkin isoja eroja eri väestöryhmien välillä.
Maahanmuuttajanaiset kokevat väkivaltaa 2 - 3 kertaa enemmän kuin valtaväestön naiset. Yksi maahanmuuttajataustaisia tyttöjä koskeva väkivaltariski on sukuelinten silpominen, sillä tyttöjä lähetetään kotimaihinsa toimenpidettä varten.

Yksi apu ongelmaan olisi turvakotien määrän lisääminen ja varhainen puuttuminen esimerkiksi neuvolavaiheessa. Vaikka tänä vuonna ensi- ja turvakotien määrä nousee yli 200:n, turvakoteja on edelleen liian vähän, sillä asiantuntijoiden mukaan paikkoja tulisi olla 500. Turvakodit tarjoavat välitöntä kriisiapua ja ammattiapua lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeville.

Ihminen oppii monia asioita sitä kautta, millaisen käyttäytymismallin hän kotoaan tai lähiympäristöstään saa. Jos tasa-arvosta jonkin perusviestin olemme mieheni kanssa omille lapsillemme yrittäneet välittää, niin se on se, että kolmella tytöllämme on ihan samanlaiset mahdollisuudet toteuttaa omia unelmiaan kuin heidän veljellään. Niin pitkälle voivat naisetkin mennä kuin rahkeet riittää, jos vain haluavat. Ja kannattaakin mennä, sillä ilman taloudellista itsenäisyyttä ei ole yleensä muutakaan itsenäisyyttä. Ja sitä tarvitaan, että voi tarvittaessa ottaa sen ratkaisevan askeleen - ja lähteä.

 

 


 


 

]]>
0 http://pialk.puheenvuoro.uusisuomi.fi/271110-tuliko-tyokaverisi-silma-mustana-toihin#comments Lähisuhdeväkivalta Naistenpäivä Tasa-arvo Väkivalta Fri, 08 Mar 2019 17:30:37 +0000 Pia Kauma http://pialk.puheenvuoro.uusisuomi.fi/271110-tuliko-tyokaverisi-silma-mustana-toihin
Naiseuteen liittyvät asiat eivät kuulu miehille http://paiviruippo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/270054-naiseuteen-liittyvat-asiat-eivat-kuulu-miehille <p>Naiseuteen ja naisen lisääntymiskykyyn liittyvät asiat eivät kuulu päätettäväksi miltään osin miehille, eivätkä myöskään yhteiskunnassa päättävissä asioissa toimiville miehille Suomessa.<br />&nbsp;<br /><strong>Nämä asiat kuuluvat ainoastaan naisille itselleen ja naisten tulee päättää niistä itse.<br />&nbsp;<br />Suomessakin saa kuulla ja lukea medioista, kun miespuoliset päättäjät kehottavat naisia esim. synnyttämään enemmän lapsia.<br />&nbsp;<br />&nbsp;<br />Abortti on yksinomaan naisten oikeus ja päätös, koska se koskee naisen kehoa.<br />&nbsp;<br />Monet miehet puuttuvat siis Suomessakin asioihin, jotka eivät kuulu heille lainkaan.</strong><br />&nbsp;<br />Mitä nämä miehet oikein luulevat olevansa? Oman elämän vallankäytön tutkiminen on paikallaan näillä miehillä nyt ja heti.<br />&nbsp;<br />&nbsp;<br /><strong>Nainen on tilivelvollinen vain itselleen naiseuteen liittyvissä asioissa.</strong><br />&nbsp;<br />Sinä mies, jolla on tapana sekaantua naiseuteen ja naisena olemiseen liittyviin asioihin naisen elämää vahingoittavalla tavalla, lopeta se välittömästi eli lopeta väärä vallankäyttösi.<br />&nbsp;<br />&nbsp;<br /><strong>Naisena olemisesta ei tulisi olla haittaa, eikä hyötyä, mutta näin ei ole etenkään naisena olemisen haittojen ollessa kyseessä Suomessa.</strong><br />&nbsp;<br />Naisena olemisen hyödyistä voisi jokin taho tehdä tutkimuksen, sillä ne eivät ole yleisesti tiedossa, muuten kuin siltä osin, että naiset elävät vuosissa miehiä pidemmän elämän. Naisten ja miesten elämien elämänlaadunkin voisi tutkia juurta jaksain siinä samalla. Sitäkin tietoa tarvitaan lisää kipeästi.<br />&nbsp;<br /><strong>Naisena olemisen haitat, uhat ja vaarat ovat siis ilmiselvät Suomessakin.<br />&nbsp;<br />Ne näkyvät erityisesti seksuaalirikoksien uhrien määrissä ja näiden rikosten mitättömissä tuomioissa, parisuhdeväkivallan uhrien määrissä (naisetkin pahoinpitelevät ja raiskaavat yhä enenevissä määrin) ja naisten miehiä pienemmissä palkoissa ja eläkkeissä.<br />&nbsp;<br />&nbsp;<br />&nbsp;<br />Naisten tulee itse saada päättää heihin kohdistuvien rikoksien rangaistuksista ja niiden kestosta.</strong><br />&nbsp;<br />Miten tämä toteutetaan? Jokainen kansalainen voi aloittaa tämän asian suunnittelemisen ja asian eteenpäin viemisen eri tavoin. Asiasta voidaan tehdä kansalaisaloite, jne.<br />&nbsp;<br />Voit vaikuttaa tähän ehkä myös äänestämällä fiksua naista tai miestä?<br />&nbsp;<br /><strong>&nbsp;<br />Naisten tulee saada itse päättää naisten palkkoihin ja eläkkeisiin liittyvistä asioista.<br />&nbsp;<br />Miksi näin ei ole jo nyt? Koska Suomi on yhä valitettavan patriarkaalinen maa.<br />&nbsp;<br />Patriarkaalisuus voi Suomessa hyvin, koska monet naiset tukevat sitä, sillä he hyötyvät siitä itse, esim. taloudellisesti kotirouvina.</strong><br />&nbsp;<br />Moni nainen kokee tarvitsevansa Suomessa vieläkin miehen tuomaa fyysistä turvaa, koska yhteiskuntamme, kadut ja kodit paikkoina ovat edelleen turvattomia naisille. Vähintään vain puolet naisista saa turpaansa tai tulee raiskatuksi elämänsä aikana Suomessa. Kaikki miehet eivät siis hakkaa ja raiskaa.<br />&nbsp;<br /><strong>&nbsp;<br />Nykytoimilla palkkatasa-arvon saavuttamiseen menee ainakin vielä 70 vuotta Suomessa.</strong><br />&nbsp;<br />Liian pienet palkat ovat rakenteellista palkkasyrjintää, joka johtuu monista eri syistä ja juontaa juurensa kauas historiaan.<br />&nbsp;<br />Myös iso osa miehistä kärsii tästä epäoikeudenmukaisuudesta, joka toteutetaan vallan väärinkäytöllä.<br />&nbsp;<br /><strong>Feminismi on myös näiden ja muiden syrjittyjen miesten ja ihmisten puolella ja asialla.</strong><br />&nbsp;<br /><strong>&nbsp;<br />Naisia on puolet yhteiskunnasta, joten naisille kuuluu myös puolet vallasta ja varallisuudesta, eli &#39;kyllä&#39; naisten ja miesten kiintiöille kaikilla mahdollisilla osa-alueilla.<br />&nbsp;<br />Valtaa väärinkäyttävät miehet ja näitä miehiä tukevat ja matkivat naiset aiheuttavat kaikki maailman suuret ongelmat.<br />&nbsp;<br />Suomessa on korkea aika laittaa stoppi nyt vielä hyväksytylle riistävälle ja alistavalle patriarkaalisuudelle sekä myös tuhoavalle ja toksiselle maskuliinisuudelle,</strong> (toksinen maskuliinisuus =&nbsp; maskuliinisuuden negatiiviset puolet, kuten muihin kohdistuva viha ja väkivalta, myötätunnottomuus, raakuus, jne.).<br />&nbsp;<br />Isolla osalla tähän ongelmaan ja oireiluun ei auta enää muu kuin lääkitys ja terapia, johtuen Suomessa harjoitetusta ikuisesta vääryyden ja epäoikeudenmukaisuuden politiikasta ja niiden karmeista seurauksista kansalaisille, uhreille täällä.<br />&nbsp;<br />Menkää terapiaan ja aloittakaa lääkitys, niin säästetään samalla paljon pilalle meneviä elämiä, ihmishenkiä ja yhteiskunnan rahoja.<br />&nbsp;<br /><strong>&nbsp;<br />Nainen ei tarvitse miestä, avioliittoa tai lasta elääkseen täyden elämän, eikä onneksi jokainen mieskään.</strong><br />&nbsp;<br />Suuri osa miehistä kuitenkaan ei löydä elämälleen muuta päätarkoitusta kuin lisääntymisen ja omien geeniensä eteenpäin viemisen, vaikka he eivät sitten jälkeläisiään suuremmalti hoida ja kasvata muuten kuin rahalla tai vietä aikaansa heidän parissaan.<br />&nbsp;<br /><strong>&nbsp;<br />Feminismiä ja feministejä (kaikki sukupuolet) tarvitaan niin kauan, kunnes tasa-arvo (kehollinen, taloudellinen, sosiaalinen, kulttuurinen, yhteiskunnallinen, seksuaalinen, mediaalinen, poliittinen, ammatillinen sekä kotiin, työhön, vapaa-aikaan ja harrastuksiin liittyvä, jne.) on toteutunut.</strong><br />&nbsp;<br />&nbsp;<br />Ihmiset, älkää päästäkö ketään hallitsemaan itseänne, mieltänne, kehoanne ja elämäänne.<br />&nbsp;<br />Elämäsi on sinun.<br />&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Naiseuteen ja naisen lisääntymiskykyyn liittyvät asiat eivät kuulu päätettäväksi miltään osin miehille, eivätkä myöskään yhteiskunnassa päättävissä asioissa toimiville miehille Suomessa.
 
Nämä asiat kuuluvat ainoastaan naisille itselleen ja naisten tulee päättää niistä itse.
 
Suomessakin saa kuulla ja lukea medioista, kun miespuoliset päättäjät kehottavat naisia esim. synnyttämään enemmän lapsia.
 
 
Abortti on yksinomaan naisten oikeus ja päätös, koska se koskee naisen kehoa.
 
Monet miehet puuttuvat siis Suomessakin asioihin, jotka eivät kuulu heille lainkaan.

 
Mitä nämä miehet oikein luulevat olevansa? Oman elämän vallankäytön tutkiminen on paikallaan näillä miehillä nyt ja heti.
 
 
Nainen on tilivelvollinen vain itselleen naiseuteen liittyvissä asioissa.
 
Sinä mies, jolla on tapana sekaantua naiseuteen ja naisena olemiseen liittyviin asioihin naisen elämää vahingoittavalla tavalla, lopeta se välittömästi eli lopeta väärä vallankäyttösi.
 
 
Naisena olemisesta ei tulisi olla haittaa, eikä hyötyä, mutta näin ei ole etenkään naisena olemisen haittojen ollessa kyseessä Suomessa.
 
Naisena olemisen hyödyistä voisi jokin taho tehdä tutkimuksen, sillä ne eivät ole yleisesti tiedossa, muuten kuin siltä osin, että naiset elävät vuosissa miehiä pidemmän elämän. Naisten ja miesten elämien elämänlaadunkin voisi tutkia juurta jaksain siinä samalla. Sitäkin tietoa tarvitaan lisää kipeästi.
 
Naisena olemisen haitat, uhat ja vaarat ovat siis ilmiselvät Suomessakin.
 
Ne näkyvät erityisesti seksuaalirikoksien uhrien määrissä ja näiden rikosten mitättömissä tuomioissa, parisuhdeväkivallan uhrien määrissä (naisetkin pahoinpitelevät ja raiskaavat yhä enenevissä määrin) ja naisten miehiä pienemmissä palkoissa ja eläkkeissä.
 
 
 
Naisten tulee itse saada päättää heihin kohdistuvien rikoksien rangaistuksista ja niiden kestosta.

 
Miten tämä toteutetaan? Jokainen kansalainen voi aloittaa tämän asian suunnittelemisen ja asian eteenpäin viemisen eri tavoin. Asiasta voidaan tehdä kansalaisaloite, jne.
 
Voit vaikuttaa tähän ehkä myös äänestämällä fiksua naista tai miestä?
 
 
Naisten tulee saada itse päättää naisten palkkoihin ja eläkkeisiin liittyvistä asioista.
 
Miksi näin ei ole jo nyt? Koska Suomi on yhä valitettavan patriarkaalinen maa.
 
Patriarkaalisuus voi Suomessa hyvin, koska monet naiset tukevat sitä, sillä he hyötyvät siitä itse, esim. taloudellisesti kotirouvina.

 
Moni nainen kokee tarvitsevansa Suomessa vieläkin miehen tuomaa fyysistä turvaa, koska yhteiskuntamme, kadut ja kodit paikkoina ovat edelleen turvattomia naisille. Vähintään vain puolet naisista saa turpaansa tai tulee raiskatuksi elämänsä aikana Suomessa. Kaikki miehet eivät siis hakkaa ja raiskaa.
 
 
Nykytoimilla palkkatasa-arvon saavuttamiseen menee ainakin vielä 70 vuotta Suomessa.

 
Liian pienet palkat ovat rakenteellista palkkasyrjintää, joka johtuu monista eri syistä ja juontaa juurensa kauas historiaan.
 
Myös iso osa miehistä kärsii tästä epäoikeudenmukaisuudesta, joka toteutetaan vallan väärinkäytöllä.
 
Feminismi on myös näiden ja muiden syrjittyjen miesten ja ihmisten puolella ja asialla.
 
 
Naisia on puolet yhteiskunnasta, joten naisille kuuluu myös puolet vallasta ja varallisuudesta, eli 'kyllä' naisten ja miesten kiintiöille kaikilla mahdollisilla osa-alueilla.
 
Valtaa väärinkäyttävät miehet ja näitä miehiä tukevat ja matkivat naiset aiheuttavat kaikki maailman suuret ongelmat.
 
Suomessa on korkea aika laittaa stoppi nyt vielä hyväksytylle riistävälle ja alistavalle patriarkaalisuudelle sekä myös tuhoavalle ja toksiselle maskuliinisuudelle,
(toksinen maskuliinisuus =  maskuliinisuuden negatiiviset puolet, kuten muihin kohdistuva viha ja väkivalta, myötätunnottomuus, raakuus, jne.).
 
Isolla osalla tähän ongelmaan ja oireiluun ei auta enää muu kuin lääkitys ja terapia, johtuen Suomessa harjoitetusta ikuisesta vääryyden ja epäoikeudenmukaisuuden politiikasta ja niiden karmeista seurauksista kansalaisille, uhreille täällä.
 
Menkää terapiaan ja aloittakaa lääkitys, niin säästetään samalla paljon pilalle meneviä elämiä, ihmishenkiä ja yhteiskunnan rahoja.
 
 
Nainen ei tarvitse miestä, avioliittoa tai lasta elääkseen täyden elämän, eikä onneksi jokainen mieskään.

 
Suuri osa miehistä kuitenkaan ei löydä elämälleen muuta päätarkoitusta kuin lisääntymisen ja omien geeniensä eteenpäin viemisen, vaikka he eivät sitten jälkeläisiään suuremmalti hoida ja kasvata muuten kuin rahalla tai vietä aikaansa heidän parissaan.
 
 
Feminismiä ja feministejä (kaikki sukupuolet) tarvitaan niin kauan, kunnes tasa-arvo (kehollinen, taloudellinen, sosiaalinen, kulttuurinen, yhteiskunnallinen, seksuaalinen, mediaalinen, poliittinen, ammatillinen sekä kotiin, työhön, vapaa-aikaan ja harrastuksiin liittyvä, jne.) on toteutunut.

 
 
Ihmiset, älkää päästäkö ketään hallitsemaan itseänne, mieltänne, kehoanne ja elämäänne.
 
Elämäsi on sinun.
 

]]>
11 http://paiviruippo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/270054-naiseuteen-liittyvat-asiat-eivat-kuulu-miehille#comments metoo Tasa-arvo Väkivalta Vallankäyttö Thu, 21 Feb 2019 12:56:27 +0000 Päivi Ruippo http://paiviruippo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/270054-naiseuteen-liittyvat-asiat-eivat-kuulu-miehille
Erään murhan anatomia – eli miten henkikirjoittaja Raidasta lähti henki 1926 http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269019-eraan-murhan-anatomia-eli-miten-henkikirjoittaja-raidasta-lahti-henki-1926 <p><strong>Erään murhan anatomia &ndash; eli miten henkikirjoittaja Raidasta lähti henki 1926</strong></p><p>*</p><p><strong>Johdanto</strong></p><p><em>Henkilöt, jotka tapaus liittänyt tämän seikan piiriin, ammatittain:</em></p><p>Kruununvouti,</p><p>maaherra,</p><p>henkikirjoittaja,</p><p>nimismies,</p><p>ent. poliisi,</p><p>kansakoulunopettaja,</p><p>torpan asukkaita,</p><p>torpanpoika,</p><p>kauppias,</p><p>lääkäri,</p><p>sanomalehdentoimittaja, joka kirjoitti jutun.</p><p>*</p><p>*</p><p><strong>Henkikirjoittaja Raidan murha</strong>.</p><p><em>Raita ollut tapahtuman sattuessa humalassa. -&nbsp; Torpparinpoika Konsta Holm ampunut opettaja Laamasen kehoituksesta.</em></p><p>Kruununvouti <strong>Gyllenböge</strong>l on Vaasan läänin maaherran määräyksestä toimittanut Kivijärvellä tutkimuksia henkikirjoittaja <strong>K. J. Raidan</strong> murhan johdosta, ja on tutkimuksesta saatu selville tietoja:</p><p>Henkikirjoittaja Raidan ja nimismies <strong>Hirvosen</strong> mukana heidän lähtiessään matkalle oli ollut ent. poliisi <strong>Tutipää</strong>, joka kuitenkin oli matkan varrella poistunut reestä, niin että Raita ja Hirvonen olivat saapuneet kahden Muholan kylään noin klo 7 aikaan illalla.&nbsp; Henkikirjoittaja Raita oli nauttinut jonkun verran väkijuomia ja oli maininnut menevänsä torppaan juomaan, kun sieltä näkyi valoa kylän muiden asuntojen ollessa pimeitä.&nbsp;</p><p>Raita ei nähtävästi tuntenut torppaa tarkoin, koska hän ovea etsiessään kiersi ympäri rakennusta hapuillen seiniä pitkin.&nbsp; Torpassa olleet henkilöt, joiden joukossa oli kansakoulunopettaja <strong>M. Laamanen</strong>, pelästyivät asunnon ympärillä hiipivää miestä ja sulkivat oven.</p><p>*</p><p>Kierrettyään rakennuksen ympäri koputti Raita ensin ovelle ja kun ei saanut vastausta, meni ikkunaan.</p><p>Torpan asukkaiden kertoman mukaan oli hän lopulta potkaissut ikkunan rikki.</p><p>Tällöin oli torpan 28 vuotias poika <strong>Konsta Holm</strong> opettaja Laamasen kehoituksesta panostanut haulikon.&nbsp;</p><p>Hänen tätä tehdessään oli opettaja Laamanen, joka jo on ikämies ja uskonnollismielinen, alkanut veisata virttä ja sen laulettuaan antoi hän merkin, jolloin Konsta Holm ampui.</p><p>*</p><p>Sen jälkeen hän uudelleen panosti haulikon ja hyökkäsi alusvaatteisillaan ulos hakemaan naapurista apua.</p><p>Kauppias <strong>Niemiseltä</strong> saikin hän mukaansa kaksi henkilöä, ja heidän saapuessaan torppaan oli Raita huoneessa verissään makaamassa opettajan istuessa hänen vierellään lukien rukouksia.</p><p>Torpan naiset olivat Konstan jälkeen rientäneet pakoon.</p><p>Nähtyään Raidan vaarallisen tilan, soittivat he Niemiseltä Kivijärven lääkärille, joka saapui klo 11 ajoissa paikalle.</p><p>Raitaa lähdettiin heti viemään Kivijärven kirkolle, minne saavuttiin klo 1 aikaan yöllä.</p><p>Sieltä hänet edelleen kuljetettiin Karstulan sairaalaan, jonne saavuttiin klo 9 aamulla.</p><p>*</p><p>Raidan oman kertomuksen mukaan oli hän vasta ampumisen jälkeen tuskissaan rikkonut ikkunan.</p><p>Hän sanoi tunteneensa opettaja Laamasen, jonka hän näki istuvan ikkunan ääressä.</p><p>Hän kertoi itse ryömineensä tupaan, missä ihmisten sieltä paettua ei silloin ollut ketään.</p><p>Opettaja Laamanen oli vasta vähän ajan kuluttua saapunut sinne ulkoa.</p><p>*</p><p>Opettaja Laamanen taas kertoi auttaneensa haavoittuneen sisälle.</p><p>Nimismies kertoi useamman kerran kehoittaneensa Raitaa palaamaan rekeen, kun hän ei ollut heti päässyt sisälle.</p><p>Tuntien Raidan erittäin itsepäiseksi henkilöksi oli nimismies lähtenyt ajamaan Kinnulaan noutamaan sieltä poliisin avukseen voidakseen saada Raidan jatkamaan matkaa.</p><p>Saatuaan mukaan poliisin (poliisimies Voutila/Voutilainen) palasi nimismies paikalle takaisin tavaten Raidan pahoin haavoittuneena torpan vuoteesta.</p><p>*</p><p>Ennen nimismies Hirvosen lähtöä Kinnulaan ei hänen kertomansa mukaan ampuminen vielä ollut tapahtunut.</p><p>*</p><p>Useain todistajain lausunnoista käy selville, ettei nimismies Hirvonen ollut väkijuomain liikuttama.</p><p>*</p><p><em>Uutinen julkaistu 11.03.1926, Uudenkaupungin Sanomat, n:o 28, sivu 3.</em></p><p><em>Muita otsikkokommentteja toisaalla: </em></p><p><em>Omituisia seikkoja päivänvaloon &ndash; Raita ollut tapauksen sattuessa humalassa.</em></p><p><em>Todistajain ja muiden kuulusteltujen lausunnot omituisen ristiriitaisia.</em></p><p><em>Virkamies ammuttu virkamatkalla.</em></p><p><em>*</em></p><p><em>Nimismies Hirvosen kertomus tapahtumasta: julkaistu jo 6.3.1926, Ilkka, n:o 53; <a href="https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/1536169?page=3&amp;term=Raidan&amp;term=murhasta&amp;term=murha&amp;term=Raita&amp;term=Raitaa&amp;term=Raitaan"><u>https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/1536169?page=3&amp;term=Raidan&amp;term=murhasta&amp;term=murha&amp;term=Raita&amp;term=Raitaa&amp;term=Raitaan</u></a> </em></p><p><em>*</em></p><p><em>Virkamatkalla ollut virkamies murhattu. Ilkka, 5.3.1926: <a href="https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/1536168?page=3&amp;term=Raitaa&amp;term=Raita&amp;term=RAITA&amp;term=murha"><u>https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/1536168?page=3&amp;term=Raitaa&amp;term=Raita&amp;term=RAITA&amp;term=murha</u></a> </em></p><p><em>*</em></p><p><em>Aamulehti, 6.3.1926 kertoi: Hänen mennessään pyytämään vettä eräästä torpasta ammuttiin häntä keskiruumiiseen. &rdquo;Vaasa&rdquo; oli jo aiemmin, niin että AL pystyi sitä siteeraamaan, kertonut aivan muuta: &nbsp;<a href="https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/1508382?page=3&amp;term=murhasta&amp;term=Raita&amp;term=Raitaa&amp;term=Raidan"><u>https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/1508382?page=3&amp;term=murhasta&amp;term=Raita&amp;term=Raitaa&amp;term=Raidan</u></a> </em></p><p><em>Vaasan mukaan torpassa luultiin koputtajan olevan poliisin joka etsii trokareita: <a href="https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/1562773?page=2&amp;term=Raidan&amp;term=murha&amp;term=Raita&amp;term=Raitaa"><u>https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/1562773?page=2&amp;term=Raidan&amp;term=murha&amp;term=Raita&amp;term=Raitaa</u></a> </em></p><p><em>Vaasa, 5.3.1926 aivan aluksi; <a href="https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/1708975?page=3&amp;term=Raita&amp;term=murha&amp;term=Raitaa&amp;term=Raidan&amp;term=Murha&amp;term=raita"><u>https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/1708975?page=3&amp;term=Raita&amp;term=murha&amp;term=Raitaa&amp;term=Raidan&amp;term=Murha&amp;term=raita</u></a> </em></p><p>*</p><p>Työn Ääni, 15.3.1926: Kivijärvelle lähdettäessä kuljettamaan Raita oli tällöin samoin kuin seuraavanakin päivänä vielä täysin tajuissaan.&nbsp; Hän tunnusti itse aiheuttaneensa ikävän tapauksen (oli potkaissut klasin rikki ja työntänyt jalan sisään, uhannut tulla väkisin ja &rdquo;tappaa kaikki&rdquo;) ja pyytänyt torpan väeltä anteeksi.&nbsp; Tuskissaan ja omantunnon soimauksissaan valitteli hän sitä, että hänen näin täytyy kuolla, sillä kotiin hän ei enää elävänä pääse.: <a href="https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/1490635?page=4&amp;term=Raidan&amp;term=murhan&amp;term=Raita&amp;term=murha"><u>https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/1490635?page=4&amp;term=Raidan&amp;term=murhan&amp;term=Raita&amp;term=murha</u></a></p><p>Alavuden, Täysän, Kuortaneen Sanomat, 18.3.1926: <a href="https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/1377533?page=3&amp;term=Raidan&amp;term=murha&amp;term=Raita"><u>https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/1377533?page=3&amp;term=Raidan&amp;term=murha&amp;term=Raita</u></a> Todennäköistä on siis, että ampuminen tapahtui varoitus- ja itsepuolustustarkoituksessa.</p><p>*</p><p>Nimismies Karl Natanael Gyllenbögel (1859-1928) <a href="https://www.geni.com/people/Karl-Natanael-Gyllenb%C3%B6gel/6000000011249607981"><u>https://www.geni.com/people/Karl-Natanael-Gyllenb%C3%B6gel/6000000011249607981</u></a></p><p>Viitasaaren kihlakunnan henkikirjoittajan arkisto:</p><p><a href="http://www.narc.fi:8080/VakkaWWW/Selaus.action;jsessionid=343F644699A01AA1EB9761BA6A6427D3?kuvailuTaso=AM&amp;avain=820.KA"><u>http://www.narc.fi:8080/VakkaWWW/Selaus.action;jsessionid=343F644699A01AA1EB9761BA6A6427D3?kuvailuTaso=AM&amp;avain=820.KA</u></a></p><p>Kivijärven nimismiespiirin nimismiehenä toimivat; Karl Nathanael Gyllenbögel v. 1917-1923, Urho Ilmari Hirvonen v. 1924-1927. <a href="http://www.narc.fi:8080/VakkaWWW/Selaus.action?kuvailuTaso=AM&amp;avain=957.KA"><u>http://www.narc.fi:8080/VakkaWWW/Selaus.action?kuvailuTaso=AM&amp;avain=957.KA</u></a></p><p>*</p><p><strong>EPILOGI</strong></p><p><em>&rdquo;Erehdys tuli&rdquo;.</em></p><p><em>&rdquo;Näin se nyt kävi&rdquo;.</em></p><p>Ampujalle kuolemantuottamuksesta 2 vuotta krh sekä 10 pv laittomasta aseesta eli yhteensä 2 v 10 pv sekä elinkorkoja maksettavaksi.</p><p>Sisä-Suomi 13.4.2016; <a href="https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/1584877?page=3&amp;term=murhasta&amp;term=Raitaa&amp;term=Raidan&amp;term=Raidaksi"><u>https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/1584877?page=3&amp;term=murhasta&amp;term=Raitaa&amp;term=Raidan&amp;term=Raidaksi</u></a></p><p>*</p><p>Iltalehti 14.4.1926:</p><p><a href="https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/1537751?page=4&amp;term=Raidan&amp;term=murhasta&amp;term=Raitaa"><u>https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/1537751?page=4&amp;term=Raidan&amp;term=murhasta&amp;term=Raitaa</u></a></p><p>*</p><p>Torpan poika Konsta Holm kaikesta päätellen tyytyi alioikeuden tuomioon, koska lehtiarkistosta ei jatkoa löydy.</p><p>*</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Erään murhan anatomia – eli miten henkikirjoittaja Raidasta lähti henki 1926

*

Johdanto

Henkilöt, jotka tapaus liittänyt tämän seikan piiriin, ammatittain:

Kruununvouti,

maaherra,

henkikirjoittaja,

nimismies,

ent. poliisi,

kansakoulunopettaja,

torpan asukkaita,

torpanpoika,

kauppias,

lääkäri,

sanomalehdentoimittaja, joka kirjoitti jutun.

*

*

Henkikirjoittaja Raidan murha.

Raita ollut tapahtuman sattuessa humalassa. -  Torpparinpoika Konsta Holm ampunut opettaja Laamasen kehoituksesta.

Kruununvouti Gyllenbögel on Vaasan läänin maaherran määräyksestä toimittanut Kivijärvellä tutkimuksia henkikirjoittaja K. J. Raidan murhan johdosta, ja on tutkimuksesta saatu selville tietoja:

Henkikirjoittaja Raidan ja nimismies Hirvosen mukana heidän lähtiessään matkalle oli ollut ent. poliisi Tutipää, joka kuitenkin oli matkan varrella poistunut reestä, niin että Raita ja Hirvonen olivat saapuneet kahden Muholan kylään noin klo 7 aikaan illalla.  Henkikirjoittaja Raita oli nauttinut jonkun verran väkijuomia ja oli maininnut menevänsä torppaan juomaan, kun sieltä näkyi valoa kylän muiden asuntojen ollessa pimeitä. 

Raita ei nähtävästi tuntenut torppaa tarkoin, koska hän ovea etsiessään kiersi ympäri rakennusta hapuillen seiniä pitkin.  Torpassa olleet henkilöt, joiden joukossa oli kansakoulunopettaja M. Laamanen, pelästyivät asunnon ympärillä hiipivää miestä ja sulkivat oven.

*

Kierrettyään rakennuksen ympäri koputti Raita ensin ovelle ja kun ei saanut vastausta, meni ikkunaan.

Torpan asukkaiden kertoman mukaan oli hän lopulta potkaissut ikkunan rikki.

Tällöin oli torpan 28 vuotias poika Konsta Holm opettaja Laamasen kehoituksesta panostanut haulikon. 

Hänen tätä tehdessään oli opettaja Laamanen, joka jo on ikämies ja uskonnollismielinen, alkanut veisata virttä ja sen laulettuaan antoi hän merkin, jolloin Konsta Holm ampui.

*

Sen jälkeen hän uudelleen panosti haulikon ja hyökkäsi alusvaatteisillaan ulos hakemaan naapurista apua.

Kauppias Niemiseltä saikin hän mukaansa kaksi henkilöä, ja heidän saapuessaan torppaan oli Raita huoneessa verissään makaamassa opettajan istuessa hänen vierellään lukien rukouksia.

Torpan naiset olivat Konstan jälkeen rientäneet pakoon.

Nähtyään Raidan vaarallisen tilan, soittivat he Niemiseltä Kivijärven lääkärille, joka saapui klo 11 ajoissa paikalle.

Raitaa lähdettiin heti viemään Kivijärven kirkolle, minne saavuttiin klo 1 aikaan yöllä.

Sieltä hänet edelleen kuljetettiin Karstulan sairaalaan, jonne saavuttiin klo 9 aamulla.

*

Raidan oman kertomuksen mukaan oli hän vasta ampumisen jälkeen tuskissaan rikkonut ikkunan.

Hän sanoi tunteneensa opettaja Laamasen, jonka hän näki istuvan ikkunan ääressä.

Hän kertoi itse ryömineensä tupaan, missä ihmisten sieltä paettua ei silloin ollut ketään.

Opettaja Laamanen oli vasta vähän ajan kuluttua saapunut sinne ulkoa.

*

Opettaja Laamanen taas kertoi auttaneensa haavoittuneen sisälle.

Nimismies kertoi useamman kerran kehoittaneensa Raitaa palaamaan rekeen, kun hän ei ollut heti päässyt sisälle.

Tuntien Raidan erittäin itsepäiseksi henkilöksi oli nimismies lähtenyt ajamaan Kinnulaan noutamaan sieltä poliisin avukseen voidakseen saada Raidan jatkamaan matkaa.

Saatuaan mukaan poliisin (poliisimies Voutila/Voutilainen) palasi nimismies paikalle takaisin tavaten Raidan pahoin haavoittuneena torpan vuoteesta.

*

Ennen nimismies Hirvosen lähtöä Kinnulaan ei hänen kertomansa mukaan ampuminen vielä ollut tapahtunut.

*

Useain todistajain lausunnoista käy selville, ettei nimismies Hirvonen ollut väkijuomain liikuttama.

*

Uutinen julkaistu 11.03.1926, Uudenkaupungin Sanomat, n:o 28, sivu 3.

Muita otsikkokommentteja toisaalla:

Omituisia seikkoja päivänvaloon – Raita ollut tapauksen sattuessa humalassa.

Todistajain ja muiden kuulusteltujen lausunnot omituisen ristiriitaisia.

Virkamies ammuttu virkamatkalla.

*

Nimismies Hirvosen kertomus tapahtumasta: julkaistu jo 6.3.1926, Ilkka, n:o 53; https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/1536169?page=3&term=Raidan&term=murhasta&term=murha&term=Raita&term=Raitaa&term=Raitaan

*

Virkamatkalla ollut virkamies murhattu. Ilkka, 5.3.1926: https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/1536168?page=3&term=Raitaa&term=Raita&term=RAITA&term=murha

*

Aamulehti, 6.3.1926 kertoi: Hänen mennessään pyytämään vettä eräästä torpasta ammuttiin häntä keskiruumiiseen. ”Vaasa” oli jo aiemmin, niin että AL pystyi sitä siteeraamaan, kertonut aivan muuta:  https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/1508382?page=3&term=murhasta&term=Raita&term=Raitaa&term=Raidan

Vaasan mukaan torpassa luultiin koputtajan olevan poliisin joka etsii trokareita: https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/1562773?page=2&term=Raidan&term=murha&term=Raita&term=Raitaa

Vaasa, 5.3.1926 aivan aluksi; https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/1708975?page=3&term=Raita&term=murha&term=Raitaa&term=Raidan&term=Murha&term=raita

*

Työn Ääni, 15.3.1926: Kivijärvelle lähdettäessä kuljettamaan Raita oli tällöin samoin kuin seuraavanakin päivänä vielä täysin tajuissaan.  Hän tunnusti itse aiheuttaneensa ikävän tapauksen (oli potkaissut klasin rikki ja työntänyt jalan sisään, uhannut tulla väkisin ja ”tappaa kaikki”) ja pyytänyt torpan väeltä anteeksi.  Tuskissaan ja omantunnon soimauksissaan valitteli hän sitä, että hänen näin täytyy kuolla, sillä kotiin hän ei enää elävänä pääse.: https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/1490635?page=4&term=Raidan&term=murhan&term=Raita&term=murha

Alavuden, Täysän, Kuortaneen Sanomat, 18.3.1926: https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/1377533?page=3&term=Raidan&term=murha&term=Raita Todennäköistä on siis, että ampuminen tapahtui varoitus- ja itsepuolustustarkoituksessa.

*

Nimismies Karl Natanael Gyllenbögel (1859-1928) https://www.geni.com/people/Karl-Natanael-Gyllenb%C3%B6gel/6000000011249607981

Viitasaaren kihlakunnan henkikirjoittajan arkisto:

http://www.narc.fi:8080/VakkaWWW/Selaus.action;jsessionid=343F644699A01AA1EB9761BA6A6427D3?kuvailuTaso=AM&avain=820.KA

Kivijärven nimismiespiirin nimismiehenä toimivat; Karl Nathanael Gyllenbögel v. 1917-1923, Urho Ilmari Hirvonen v. 1924-1927. http://www.narc.fi:8080/VakkaWWW/Selaus.action?kuvailuTaso=AM&avain=957.KA

*

EPILOGI

”Erehdys tuli”.

”Näin se nyt kävi”.

Ampujalle kuolemantuottamuksesta 2 vuotta krh sekä 10 pv laittomasta aseesta eli yhteensä 2 v 10 pv sekä elinkorkoja maksettavaksi.

Sisä-Suomi 13.4.2016; https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/1584877?page=3&term=murhasta&term=Raitaa&term=Raidan&term=Raidaksi

*

Iltalehti 14.4.1926:

https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/1537751?page=4&term=Raidan&term=murhasta&term=Raitaa

*

Torpan poika Konsta Holm kaikesta päätellen tyytyi alioikeuden tuomioon, koska lehtiarkistosta ei jatkoa löydy.

*

]]>
1 http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269019-eraan-murhan-anatomia-eli-miten-henkikirjoittaja-raidasta-lahti-henki-1926#comments Murha Sanomalehtiarkisto Suomalainen mentaliteetti Väkivalta Mon, 04 Feb 2019 09:09:49 +0000 Veikko Huuska http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269019-eraan-murhan-anatomia-eli-miten-henkikirjoittaja-raidasta-lahti-henki-1926
Ja NYT sitten ulimiehet ovat kiinnostuneita naisten oikeuksista? http://juholeppanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267667-ja-nyt-sitten-ulimiehet-ovat-kiinnostuneita-naisten-oikeuksista <p>Kuten kaikki netin päivystävät ulimiehet tiesivät vielä vähän aika sitten meille kertoa, #metoo-kampanja on mennyt liian pitkälle. Ja että feminismi on miesvihaa eikä sitä tarvita. Ja että jokaiseen artikkeliin, jossa kerrotaan naisiin kohdistuvasta väkivallasta on lisättävä kaneetti &quot;mutta kaikki miehet eivät raiskaa tai ahdistele.&quot; Ja että suurempi huolenaihe kuin naisiin kohdistuva väkivalta on se, että ei kai tässä nyt vain kaikkia suomalaisia meihiä leimata.</p><p>Mutta nyt sitten leimata saakin. Ja ollaan hirveän innokkaita feministejä.</p><p>Minusta tämä on hiukan erikoista.&nbsp;</p><p>Kummallista on myös se, että vaaditaan feministejä tuomitsemaan erityisesti Oulun tapaukset. Miksi ne pitäisi ne sen kummemmin tuomita kuin mikään muukaan muoto väkivaltaa? Kaiken aikaahan feministit ovat yrittäneet tuoda keskusteluun naisiin kohdistuvaa väkivaltaa! Ja se ei ole kelvannut, ennen kuin nyt. Ja kun jokaisessa ahdistelusta tai raiskauksista kertovassa kommentissa pitäisi ilmeisesti mainita, että naisetkin ahdistelevat.</p><p>Ikään kuin naiset pedofiileinä ja raiskaajina olisivat mitään muuta kuin täysin marginaalinen ilmiö.</p><p>Totta on, että ulkomaalaisten osuus rikostilastoissa on suhteettoman suuri. Ja siitä pitää puhua vakavasti.</p><p>Muitta se mikä yhdistää raiskaajia ei edelleenkään ole se, että he ovat ulkomaalaisia.</p><p>Vaan se, että he ovat miehiä.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Kuten kaikki netin päivystävät ulimiehet tiesivät vielä vähän aika sitten meille kertoa, #metoo-kampanja on mennyt liian pitkälle. Ja että feminismi on miesvihaa eikä sitä tarvita. Ja että jokaiseen artikkeliin, jossa kerrotaan naisiin kohdistuvasta väkivallasta on lisättävä kaneetti "mutta kaikki miehet eivät raiskaa tai ahdistele." Ja että suurempi huolenaihe kuin naisiin kohdistuva väkivalta on se, että ei kai tässä nyt vain kaikkia suomalaisia meihiä leimata.

Mutta nyt sitten leimata saakin. Ja ollaan hirveän innokkaita feministejä.

Minusta tämä on hiukan erikoista. 

Kummallista on myös se, että vaaditaan feministejä tuomitsemaan erityisesti Oulun tapaukset. Miksi ne pitäisi ne sen kummemmin tuomita kuin mikään muukaan muoto väkivaltaa? Kaiken aikaahan feministit ovat yrittäneet tuoda keskusteluun naisiin kohdistuvaa väkivaltaa! Ja se ei ole kelvannut, ennen kuin nyt. Ja kun jokaisessa ahdistelusta tai raiskauksista kertovassa kommentissa pitäisi ilmeisesti mainita, että naisetkin ahdistelevat.

Ikään kuin naiset pedofiileinä ja raiskaajina olisivat mitään muuta kuin täysin marginaalinen ilmiö.

Totta on, että ulkomaalaisten osuus rikostilastoissa on suhteettoman suuri. Ja siitä pitää puhua vakavasti.

Muitta se mikä yhdistää raiskaajia ei edelleenkään ole se, että he ovat ulkomaalaisia.

Vaan se, että he ovat miehiä.

]]>
0 http://juholeppanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267667-ja-nyt-sitten-ulimiehet-ovat-kiinnostuneita-naisten-oikeuksista#comments Feminismi Väkivalta Tue, 15 Jan 2019 15:19:37 +0000 Juho Leppanen http://juholeppanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267667-ja-nyt-sitten-ulimiehet-ovat-kiinnostuneita-naisten-oikeuksista
Mitä on toksinen feminismi? http://paulisumanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267540-mita-on-toksinen-feminismi <p>Kaikkihan me tiedämme, mitä on toksinen maskulismi, se on patriarkaatin luoma ympäristö miehille, missä miehet eivät uskalla ns. &quot;käyttää hametta&quot; vaikka se parantaisi feministien mielestä kaikkien elämää.</p><p>Toksisella feminismillä on mielestäni mm. seuraavia tasa-arvon vastaisia piirteitä:</p><p>1. Toksiset feministit haluavat, että miehet muuttuvat naisten kaltaisiksi. Heidän mielestään vain naisilla on hyviä ominaisuuksia. Jotkut toksiset feministit ovat vieläkin jyrkempiä ja ajavat miehiä sukupuuttoon, kuten Valerie Solanas teki.<br />2. Toksiset feministit haluavat, että maatamme puolustetaan, mutta niin, että vain miehillä on asevelvollisuus.<br />3. Toksiset feministit haluavat samat kuukausiansiot kuin miehillä, mutta että palkkaerolaskelmassa ei saa ottaa huomioon tuottavuutta, joka on miehillä noin 25 % suurempi kuin naisilla.<br />4. Toksiset feministit haluavat, että miesten väkivalta naisia kohtaan tuomitaan, mutta että naisten tekemään lähisuhdeväkivaltaan ei saa puuttua.<br />5. Toksiset feministit sanovat, että miesten huonompi koulumenestys on miesten oma syy eikä asialle saa tehdä mitään.<br />6. Toksiset feministit sanovat, että miesten alempi-ikäisen kuolleisuuden syy on miesten alkoholin juonti ja makkaran syönti eli miesten oma vika eikä asialle tarvitse tehdä mitään.<br />7. Toksiset feministit eivät tunnusta, että eturauhassyöpä on Suomen yleisin syöpä vaan vaativat aina vaan lisää rahaa rintasyöpätutkimuksiin mm. Roosanauhakampanjalla. Eturauhassyövän tutkimusmäärärahat laahaavat vuosikymmeniä rintasyöpätutkimusten perässä. Onko eturauhasyöpäkin miesten oma vika?<br />8. Toksiset feministit puolustelevat ulkomaalaistaustaisten kulttuurisia oikeuksia niin etteivät nuoret tytöt uskalla kertoa kokemistaan raiskauksista.<br />9. Toksiset feministit vaativat, että yhteiskunta korjaa naisten olettamat naisten tasa-arvo-ongelmat. Miesten tasa-arvo-ongelmat ovat heidän mielestään miesten (eli patriarkaatin) oma vika.</p><p>Tässä on lueteteltu vain osa toksisen feminismin ominaisuuksista, ei kai mitään tärkeämpää puutu?</p><p>Hyvä esimerkki toksisesta feminististä mielestäni on nykyinen (ja entisetkin Nikulaa lukuunottamatta) tasa-arvovaltuutettu. Tähän päätelmään tulin kun luin hänen viime vuoden kertomustaan eduskunnalle. Eduskunta on kutsunut laajan joukon järjestöjä kuulemistilaisuuteen, mukana mm. paljon naisjärjestöjä ja pari kuukautta vanha feministinen miesjärjestö Miehet ry. Yhtään ei-feminististä miesten tasa-arvojärjestöä ei ole kutsuttu tilaisuuteen. Juolahtaa mieleen ajatus, että pääseekö viralliseen tasa-arvotyöhön osallistumaan vain, jos julistautuu toksikseksi feministiseksi järjestöksi?</p><p><br /><a href="https://www.eduskunta.fi/valtiopaivaasiakirjat/EDK-2019-AK-236822" title="https://www.eduskunta.fi/valtiopaivaasiakirjat/EDK-2019-AK-236822">https://www.eduskunta.fi/valtiopaivaasiakirjat/EDK-2019-AK-236822</a></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Kaikkihan me tiedämme, mitä on toksinen maskulismi, se on patriarkaatin luoma ympäristö miehille, missä miehet eivät uskalla ns. "käyttää hametta" vaikka se parantaisi feministien mielestä kaikkien elämää.

Toksisella feminismillä on mielestäni mm. seuraavia tasa-arvon vastaisia piirteitä:

1. Toksiset feministit haluavat, että miehet muuttuvat naisten kaltaisiksi. Heidän mielestään vain naisilla on hyviä ominaisuuksia. Jotkut toksiset feministit ovat vieläkin jyrkempiä ja ajavat miehiä sukupuuttoon, kuten Valerie Solanas teki.
2. Toksiset feministit haluavat, että maatamme puolustetaan, mutta niin, että vain miehillä on asevelvollisuus.
3. Toksiset feministit haluavat samat kuukausiansiot kuin miehillä, mutta että palkkaerolaskelmassa ei saa ottaa huomioon tuottavuutta, joka on miehillä noin 25 % suurempi kuin naisilla.
4. Toksiset feministit haluavat, että miesten väkivalta naisia kohtaan tuomitaan, mutta että naisten tekemään lähisuhdeväkivaltaan ei saa puuttua.
5. Toksiset feministit sanovat, että miesten huonompi koulumenestys on miesten oma syy eikä asialle saa tehdä mitään.
6. Toksiset feministit sanovat, että miesten alempi-ikäisen kuolleisuuden syy on miesten alkoholin juonti ja makkaran syönti eli miesten oma vika eikä asialle tarvitse tehdä mitään.
7. Toksiset feministit eivät tunnusta, että eturauhassyöpä on Suomen yleisin syöpä vaan vaativat aina vaan lisää rahaa rintasyöpätutkimuksiin mm. Roosanauhakampanjalla. Eturauhassyövän tutkimusmäärärahat laahaavat vuosikymmeniä rintasyöpätutkimusten perässä. Onko eturauhasyöpäkin miesten oma vika?
8. Toksiset feministit puolustelevat ulkomaalaistaustaisten kulttuurisia oikeuksia niin etteivät nuoret tytöt uskalla kertoa kokemistaan raiskauksista.
9. Toksiset feministit vaativat, että yhteiskunta korjaa naisten olettamat naisten tasa-arvo-ongelmat. Miesten tasa-arvo-ongelmat ovat heidän mielestään miesten (eli patriarkaatin) oma vika.

Tässä on lueteteltu vain osa toksisen feminismin ominaisuuksista, ei kai mitään tärkeämpää puutu?

Hyvä esimerkki toksisesta feminististä mielestäni on nykyinen (ja entisetkin Nikulaa lukuunottamatta) tasa-arvovaltuutettu. Tähän päätelmään tulin kun luin hänen viime vuoden kertomustaan eduskunnalle. Eduskunta on kutsunut laajan joukon järjestöjä kuulemistilaisuuteen, mukana mm. paljon naisjärjestöjä ja pari kuukautta vanha feministinen miesjärjestö Miehet ry. Yhtään ei-feminististä miesten tasa-arvojärjestöä ei ole kutsuttu tilaisuuteen. Juolahtaa mieleen ajatus, että pääseekö viralliseen tasa-arvotyöhön osallistumaan vain, jos julistautuu toksikseksi feministiseksi järjestöksi?


https://www.eduskunta.fi/valtiopaivaasiakirjat/EDK-2019-AK-236822

]]>
5 http://paulisumanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267540-mita-on-toksinen-feminismi#comments Epätasa-arvo Feminismi Palkkaero Tasa-arvo Väkivalta Mon, 14 Jan 2019 08:27:11 +0000 Pauli Sumanen http://paulisumanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267540-mita-on-toksinen-feminismi
Raiskaus on aina törkeä, miksi tuomiot ovat lieviä? http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267333-raiskaus-on-aina-torkea-miksi-tuomiot-ovat-lievia <p>Minusta raiskaus on aina törkeä teko, kohdistui se lapsiin tai aikuisiin. En voi ymmärtää naurettavan lieviä tuomioita kuten tämän sarjaraiskaajan kohdalla on annettu. Oli tekijä kotimainen tai ulkomaalainen raiskauksesta pitää antaa kunnon tuomio ja mahdollisesti myös pakkohoitoa.&nbsp;</p><p>Kannatan myös ulkomaisten tekijöiden karkoitusta Suomesta kun tuomio on kärsitty. Koskee kaikkia väkivaltarikoksia.</p><p>&nbsp;</p><p>Takavuosien prostituoidun tappaja iski taas: käytti lapsia hyväkseen - Jari-Kalevi Taipale tuomittiin törkeästä raiskauksesta kolmeksi vuodeksi vankeuteen</p><p><a href="https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/e6881db0-8f64-49d3-98ab-d42a9afc21b6" title="https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/e6881db0-8f64-49d3-98ab-d42a9afc21b6">https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/e6881db0-8f64-49d3-98ab-d42a9afc21b6</a></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Minusta raiskaus on aina törkeä teko, kohdistui se lapsiin tai aikuisiin. En voi ymmärtää naurettavan lieviä tuomioita kuten tämän sarjaraiskaajan kohdalla on annettu. Oli tekijä kotimainen tai ulkomaalainen raiskauksesta pitää antaa kunnon tuomio ja mahdollisesti myös pakkohoitoa. 

Kannatan myös ulkomaisten tekijöiden karkoitusta Suomesta kun tuomio on kärsitty. Koskee kaikkia väkivaltarikoksia.

 

Takavuosien prostituoidun tappaja iski taas: käytti lapsia hyväkseen - Jari-Kalevi Taipale tuomittiin törkeästä raiskauksesta kolmeksi vuodeksi vankeuteen

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/e6881db0-8f64-49d3-98ab-d42a9afc21b6

]]>
6 http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267333-raiskaus-on-aina-torkea-miksi-tuomiot-ovat-lievia#comments Lasten hyväksikäyttö Raiskaus Väkivalta Fri, 11 Jan 2019 16:41:01 +0000 Teppo Syvärilä http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267333-raiskaus-on-aina-torkea-miksi-tuomiot-ovat-lievia
Mitään yllättävää ei ole tapahtunut http://juhavuoriooulu.puheenvuoro.uusisuomi.fi/266026-mitaan-yllattavaa-ei-ole-tapahtunut <p>Kun katsoo väkivaltaisten kulttuurien saapumista Suomeen ja kotikaupunkiini Ouluun, niin se vetää surulliseksi. Puhun näistä viime viikkoina paljastuneista <a href="https://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/jalleen-uusi-eli-jo-viides-seksuaalirikosepaily-oulussa-taas-tutkitaan-torkeaa-raiskausta-ja-torkeaa-lapsen-seksuaalista-hyvaksikayttoa/812192/" target="_blank">raiskaustapauksista</a>.&nbsp;<br /><br />Näen niin, että käytännössä Oulun kaupunginkin tavoittelema monikulttuurisuus on juuri tätä. Muuta ei voi odottaa, kun katsoo tiettyjen kulttuurien väkivaltatilastoja jo näiden omissa maissa. Tässä valossa voi todeta, että mitään yllättävää tai odottamatonta ei ole tapahtunut.<br /><br />Vertailun vuoksi voi tutustua vaikkapa&nbsp;<a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Crime_in_South_Africa" target="_blank">Etelä-Afrikan rikollistilastoihin</a>&nbsp;Wikipediassa.</p><p>Pahinta asiassa on todellisten syiden lakaisu maton alle, sen sijaan että puhuttaisiin juurisyistä ja niiden korjaamisesta.</p><p>Usein tyydytään vain sanomaan, että näin ei saa olla tai että tätä ei hyväksytä ja muuta hyödytöntä.</p><p>Eri kulttuurien maahantulossa jo pitemmällä olevissa eurooppalaisissa maissa on nähty tilanne koko karmeudessaan.</p><p>Tunnettu esimerkki on englantilainen Rotherhamin kaupunki, jossa tapahtuneet kauheudet ovat vasta tulossa Suomeen.</p><p><a href="https://fi.wikipedia.org/wiki/Rotherham" target="_blank">Wikipedian mukaan</a>:</p><p>&quot;1900- ja 2000-lukujen vaihteessa viranomaisten laiminlyönnit johtivat kaupungissa 16 vuoden aikana vähintään 1 400 tytön raiskauksiin ja hyväksikäyttöihin. Enimmäkseen aasialaistaustaisista miehistä koostuneet rikollisjengit saivat jatkaa toimintaansa rauhassa, sillä poliisit ja sosiaaliviranomaiset eivät uskaltaneet puuttua tapahtumiin rasisteiksi leimautumisen pelossa. Vakavia seksuaalirikoksia katsottiin pari vuosikymmentä läpi sormien, eikä laiminlyönneistä ollut vuoteen 2014 mennessä tullut seurauksia brittiviranomaisille.</p><p>Vuonna 2014 julkaistun raportin mukaan suuri osa 1 400 tytön hyväksikäyttäjistä oli pakistanilaistaustaisia miehiä. Vuonna 2016, 30 vuotta rikosten alkamisen jälkeen Britannian oikeuslaitos viimein tuomitsi viisi ihmistä vuosina 1987&ndash;2003 tapahtuneista, yhteensä 15 teinitytön raiskauksista ja avunannosta.&quot;<br /><br />Tarkempi&nbsp;<a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Rotherham_child_sexual_exploitation_scandal" target="_blank">englanninkielin Wikipedian</a>&nbsp;sivu on ohessa. Voi todeta, että viranomaiset käytännössä hyväksyivät tuon jatkuvan raiskaustoiminnan, koska eivät puuttuneet siihen. Nuo rikolliset pystyivät uhkailuillaan estämään myös asioiden enemmät käsittelyt.<br />&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Kun katsoo väkivaltaisten kulttuurien saapumista Suomeen ja kotikaupunkiini Ouluun, niin se vetää surulliseksi. Puhun näistä viime viikkoina paljastuneista raiskaustapauksista

Näen niin, että käytännössä Oulun kaupunginkin tavoittelema monikulttuurisuus on juuri tätä. Muuta ei voi odottaa, kun katsoo tiettyjen kulttuurien väkivaltatilastoja jo näiden omissa maissa. Tässä valossa voi todeta, että mitään yllättävää tai odottamatonta ei ole tapahtunut.

Vertailun vuoksi voi tutustua vaikkapa Etelä-Afrikan rikollistilastoihin Wikipediassa.

Pahinta asiassa on todellisten syiden lakaisu maton alle, sen sijaan että puhuttaisiin juurisyistä ja niiden korjaamisesta.

Usein tyydytään vain sanomaan, että näin ei saa olla tai että tätä ei hyväksytä ja muuta hyödytöntä.

Eri kulttuurien maahantulossa jo pitemmällä olevissa eurooppalaisissa maissa on nähty tilanne koko karmeudessaan.

Tunnettu esimerkki on englantilainen Rotherhamin kaupunki, jossa tapahtuneet kauheudet ovat vasta tulossa Suomeen.

Wikipedian mukaan:

"1900- ja 2000-lukujen vaihteessa viranomaisten laiminlyönnit johtivat kaupungissa 16 vuoden aikana vähintään 1 400 tytön raiskauksiin ja hyväksikäyttöihin. Enimmäkseen aasialaistaustaisista miehistä koostuneet rikollisjengit saivat jatkaa toimintaansa rauhassa, sillä poliisit ja sosiaaliviranomaiset eivät uskaltaneet puuttua tapahtumiin rasisteiksi leimautumisen pelossa. Vakavia seksuaalirikoksia katsottiin pari vuosikymmentä läpi sormien, eikä laiminlyönneistä ollut vuoteen 2014 mennessä tullut seurauksia brittiviranomaisille.

Vuonna 2014 julkaistun raportin mukaan suuri osa 1 400 tytön hyväksikäyttäjistä oli pakistanilaistaustaisia miehiä. Vuonna 2016, 30 vuotta rikosten alkamisen jälkeen Britannian oikeuslaitos viimein tuomitsi viisi ihmistä vuosina 1987–2003 tapahtuneista, yhteensä 15 teinitytön raiskauksista ja avunannosta."

Tarkempi englanninkielin Wikipedian sivu on ohessa. Voi todeta, että viranomaiset käytännössä hyväksyivät tuon jatkuvan raiskaustoiminnan, koska eivät puuttuneet siihen. Nuo rikolliset pystyivät uhkailuillaan estämään myös asioiden enemmät käsittelyt.
 

]]>
2 http://juhavuoriooulu.puheenvuoro.uusisuomi.fi/266026-mitaan-yllattavaa-ei-ole-tapahtunut#comments Maahanmuutto Väkivalta Mon, 17 Dec 2018 19:57:07 +0000 Juha Vuorio http://juhavuoriooulu.puheenvuoro.uusisuomi.fi/266026-mitaan-yllattavaa-ei-ole-tapahtunut