*

Joonas Könttä KAIKKI YHDESSÄ KÖNTÄSSÄ.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ravintolakulttuuri

Käsipystyä tippikulttuurille

YLE uutiset tänään:

https://yle.fi/uutiset/3-9746450

Juomarahakulttuuri on rantautumassa myös Suomeen.

Vastustan kaikenlaista tipin antamista, koska se ei tue hinnoittelun läpinäkyvyyttä ja kannustaa samalla veronkiertoon.

Kuluttajan tulee tietää, mitä palvelu maksaa ilman ylimääräistä "veronkantoa." Palvelun tulee kuulua asiakkaan maksamaan listahintaan, eikä palvelua tarjoavalla henkilökunnalla tule olla asiaan nokan koputtamista.

Anniskeluikä laskettava 16 vuoteen

 

Anniskeluikä laskettava 16 vuoteen

Uusi alkoholilaki on tulossa eduskunnan käsittelyyn tämän vuoden aikana ja voimaan tullessaan se sallisi muun muassa vahvojen oluiden myynnin vähittäiskaupassa.

Vähemmälle huomiolle uuden lain ympärillä käydyssä alkoholipoliittisessa keskustelussa on jäänyt ravintolatarjoilu ja anniskeluiät. Maailma on muuttunut, nuoret aikuistuvat aikaisemmin ja alkoholin nauttiminen ei ole enää nuorille niin jännittävää kuin aikaisemmille sukupolville.

Alkoholin järkevä kohtuukäyttö mahdollista myös Suomessa

Eilen illalla omassa somekuplassani alkoi levitä kuvakaappaus yksityishenkilön päivityksestä, jonka itsekin jaoin. Kuvakaappauksen mukaan kotikaupunkini Jyväskylän erästä suosittua cocktail-ravintolaa oli kehoitettu alkoholitarkastajan toimesta poistamaan ravintolan internetsivuilta, sekä sosiaalisesta mediasta käytännössä kaikki alkoholiin viittaavat julkaisut. 

Suomalaisten baarikäyttäytyminen kertoo nurkkakuntaisuudesta

Suomalainen pubi-kulttuuri kaipaa me-henkeä!

Minua hiukan ihmetyttää että miksi mennä porukalla julkisesti pubiin nauttimaan alkoholia, jos ei halua tehdä tuttavuutta muiden pubissa olevien henkilöiden kanssa.


Syitä lähteä city-pubeihin
 

Tietenkin kaksi perusteltua syytä olla kutsumatta kavereita omaan kotiin on olemassa ja syistä ensimmäinen on lapset. Toinen merkittävästi yleisempi syy on oman asunnon hirveä kunto ja siivo.


Entä lähiöpubit?
 

Salven silakat ovat meidän

Mistä HOK-Elannon ja Royal Ravintoloiden välisessä "silakkasodassa" oiken on kyse? Helsingin sanomien uutisoinnista ja erityisesti sen otsikoinnista, saa käsityksen, että jotakin aivan erityistä olisi tapahtunut. 

http://www.hs.fi/kaupunki/a1460435078909?ref=a-luet-

Ravintola Salvella ei ole uutta omistajaa. HOK-Elanto on ja pysyy Salven omistajana ja HOK-Elanto voi siten harjoittaa omistamaansa liiketoimintaa sopivaksi katsomassaan kiinteistössä. Salve -nimikin on rekisteröity HOK-Elannon nimiin.

Raflaava otsikko

ANNISKELURAVINTOLOIDEN AUKIOLOAJAT VAPAUTETTAVA

Ihan isoilla kirjaimilla kirjoitettuna että käy heti selväksi mitä ajan takaa. Siitä ei olisi kuin hyötyä. Ajatuksen vastustajat hokevat opeteltuja mantrojaan häiriökäyttäytymisestä, nakkikioski- ja taksijonoväkivallasta yms. Ne ovat täyttä puppua.

Pizzaan tutkittua kinkku

Onkohan tämä pizza-kinkku juttujen juju ymmärretty, vai haluttu ymmärtää, niin kun  pitäisi, vaikuttaa intressilähtöiseltä tutkimustulokselta.


Olennaisinta Iltasanomien tutkimustulos ei käsittele, mitä tuo suikaloitu mössövamiste kaiken kaikkiaan on?


Aivan toinen asia on, mitä osia siasta on käytetty, lihan kaltaisia tai lihaan verrattavia osia?


Ei tuo mössö enää muutu siitä, vaikka kaikki osat eivät olisikaan pelkää sikaa tai muuta eläintä.


Mielestäni huonoa makkarakin huonompaa, punaväristä mautonta pahaa mössöä.

Kohtuukäyttö nostettava raittiuden rinnalle terveyssuosituksissa

Oluenkuluttajia ja olutseuroja yhdistävä Olutliitto haluaa nostaa alkoholijuomien kohtuukäytön raittiusihanteiden rinnalle. Liiton mielestä suomalaiset ovat tänä päivänä kiinnostuneita juomien alkuperästä, valmistustavasta ja monipuolisista mauista.  Määrän sijaan laadukkaat juomat ja makukokemukset nousevat kehittyvässä juomakulttuurissamme yhä vahvemmin esille.  

Ankea byrokratian ja rajoitusten mallimaa iskee taas

Suomea on varsin monesti – etenkin maahanmuutto- ja monikulttuurisuuskeskusteluissa – luonnehdittu ankeaksi, harmaaksi ja leikkisästi myös impivaaralaiseksi valtioksi, joka kaipaa lisää väriä, säpinää sekä vireyttä, mm. luomaan uusia innovaatioita. Valitettavasti me olemme ja pysymme ankeana sekä harmaana, vaikka kansalaiset taustoistaan huolimatta haluaisivatkin tuoda esimerkiksi katukuvaamme piristystä asiakaslähtöisyyden hengessä.

Koska Jeppe juo?

Mehän tiedämme jo, miksi Jeppe juo. Jeppe juo koska *ituttaa, se on hyvää, siitä tulee kiva olo etc etc. Tiedämme myös, miten Jeppe juo; ilman vettä, veden kanssa ja kuin vettä. Mutta koska Jeppe juo? Jeppe juo silloin kun sitä on saatavilla.

Huomenna 1.1.2014 viinan hinta nousee verosyistä jälleen. Tällä kertaa korotus on 'maltillinen', koska ei haluta viinarallin enää kasvavan. Turhaa, se kasvaa joka tapauksessa, korotettiin tai ei. Vielä enemmän se kasvaa korotusten myötä, koska kynnys lähteä laivamatkalle alenee sitä mukaa kun viinanhinta nousee suhteessa muuhun kulutukseen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä