Joonas Könttä KAIKKI YHDESSÄ KÖNTÄSSÄ.

Kaikki blogit puheenaiheesta Verkkolehti

Verkkolehdet kuolevat - 10 vuoden kuluttua niitä ei muisteta

Kymmenen vuoden kuluttua verkkolehdet nykyisessä muodossan ovat muisto vain, eikä edes Ylen sivuilla yllytetä keskustelemaan ja kommentoimaan. Tulette näkemään, jos elää saatte, ja tähän sisältyykin merkittävin syy väitteeni ehdottomaan kattavuuteen.

 

Verkkolehdet syntyivät monella tavalla erehdyksinä, väärinä arvioina ja hetken pelosta, puhumattakaan ylettömästä uskosta internetin kaikkivoipaisuuteen. Se että näin kävi selittyy parilla yksinkertaisella tekijällä.

Ei maksumuureja verkkolehtiin

Koskaan eivät sanomalehtien tilaajat tule osallistumaan maksumuureihin laajuudessa, joka pelastaisi lehtitalot kurjistumiselta. Maksumuurit vain hidastavat väistämätöntä siirtymistä paperilehdestä verkkolehteen. Lehtien tulorahoitus on syytä koota 2000-luvulla toimivalla tavalla. Rahaa kyllä on tarjolla.

Google, Facebook, YouTube sekä lukuisat pienemmätkin NETin toimijat ovat näyttäneet esimerkkiä kuinka mainosrahalla saadaan aikaan laadukasta ilmaispalvelua. Meidät on totutettu NETin ilmaispalveluihin. Odotamme myös verkkolehdiltä maksuttomuutta.

Kansansanomat verkkolehti on perustettu

Tämä ei ole mainos, mutta päätin kirjoittaa aiheen perustamastani kansansanomat.fi – uutisverkko -ja blogipalvelusta.

 

Kansansanomat on vanha nimi, joka on esiintynyt suomalaisessa lehdissä jo kautta historiamme. Lehti on ollut monessa vaiheessa mukana. Viimeisin nimenkäyttäjä taisi olla uskovaisten lehti, jonka levikki oli 36000-116000.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä