Joonas Könttä KAIKKI YHDESSÄ KÖNTÄSSÄ.

Kaikki blogit puheenaiheesta Tyytymättömyys

Olen pääosin tyytyväinen!

Me suomalaiset olemme tyytymättömiä moniin asioihin. KAKS teki tyytymättömyystutkimuksen. Itse voin rehellisesti sanoa, että olen kohtuullisen tyytyväinen kaikkiin saamiini palveluihin, kuten; lääkäripalvelut, TE-toimiston palvelut, Kelan palvelut, kunnan sosiaalitoimen palvelut, jne.

Vastustatko nykypolitiikkaa? Anna miinusääni kuntavaaleissa

Kuntavaalien ennakkoäänestäminen on alkanut. Kuntavaaleissa äänestetään demokratian kannalta hieman kyseenalaisesta vaalitavasta johtuen puoluetta, vaikka äänestyspäätös tehdään henkilön perusteella. Tilanne ei  osalla paikkakunnista tosin ole yhtä paha, kuin eduskuntavaaleissa, joissa valta keskittyy lähes täysin puheenjohtajalle ja tämän lähipiirille.

Tyytymättömyys ei synny työttömyydestä?

Vuoden 2009 finanssikriisi jopa tuplasi työttömyyden monessa maassa. Siitä toipuminen on parhaiten tapahtunut USA:ssa ja Iso-Britanniassa. Molemmissa työttömyys on laskenut noin 9 %:n tasolta alle 5 %:n. Vieläpä varsin tasaisesti. Myös muilla mittareilla tarkasteltuna tilanne on kohentunut merkittävästi. Molemmissa maissa bruttokansantuote on kasvanut syöksyn jälkeen 5..6 vuodessa noin 20 %. Näyttäisi siltä, ettei tyytymättömyys ole seuraus ainakaan kasvavasta työttömyydestä vaan jostakin muusta.

Merkittävät miinusäänet

Miksi meillä ei ole miinusääniä käytössä? Ei siis sellaisia miinusääniä, jotka olisivat ääniä jotakuta ehdokasta vastaan. Eikä myöskään miinusääniä, jotka vain merkittäisiin. Vaan sellaiset, jotka veisivät kokonaisuudesta edustajapaikkoja  - ja nämä penkit olisivat siis tyhjinä täysistunnossa. Näkymä on suuri protesti, joka muistuttaa itsestään usein.

Mitä luvassa ensi itsenäisyyspäivänä tai vappuna?

On aina kurja maalailla piruja seinille, mutta ilmapiirin aina vain polarisoituessa ja kiristyessä olen yhä enemmän huolissani siitä, millaisia yhteenottoja ääriliikkeiden ja viranomaisten välille kehkeytyy lähitulevaisuuden juhlapäivinä sekä vasiten järjestetyissä mielenosoituksissa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä