Joonas Könttä KAIKKI YHDESSÄ KÖNTÄSSÄ.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kasvissyönti

Yksi syy miksi en ole vegaani

Mikä tekee vegaanista ylemmän ihmisen, jolla on oikeus katsella nenänvarttaan pitkin lihansyöjäheteroa eli ystäväänsä? Vegaanin tekopyhä kieltäytyminen liharuoasta on teennäistä matelemista luonnon epäoikeudenmukaisuuden edessä. Vegaani ei muka tue palveluita, jotka perustuvat eläinten riistoon, mutta unohtavat, että ihminenkin on eläin. Vegaani voi siis olla hyväksymättä nahkatuotteet ja eläinperäisen ruoan, mutta saattaa silti hyväksyä ihmisen riiston, eli luokkaerot ja köyhyyden ja rikkauden ristiriidat.

Jonakin päivänä kaikki muuttuu

"Jonakin päivänä kaikki muuttuu sinun silmissäsi. / Myös keittokirja. / Et katsele sitä enää samalla tavalla kuin ennen. / Näet siellä vain tuhottua elämää: / Miten sokeita me olemme olleet." (Eeva Kilpi)

WWF julkaisi tänään lihaoppaan, jonka sisältö on aika lailla odotusten mukainen: tehotuotettua sianlihaa ja broileria tulisi välttää, luomua voi syödä kohtuudella. Suositeltavaa olisi vähentää lihansyöntiä ylipäätään ja korvata sitä palkokasveilla, kuten herneillä, pavuilla ja linsseillä. http://yle.fi/uutiset/3-9445253

Totuushaaste kasviskriittiselle kansanedustaja Kärnälle

Jos minä jotain vihaan ja inhoan politiikassa, niin täyttä soopaa olevia argumentteja. Toki yhteiskunnalliset kysymykset ovat usein tulkinnanvaraisia ja poliitikot värittävät asioita mieluisikseen, mutta kansanedustaja Kärnän tämän päiväisiä lantapuheita en vaan jaksa.

Vihan ja katkeruuden esseiden brahmiinietiikka

Antti Nylén ei ole yhteiskunnallinen ajattelija vaan yksilöajattelija. Hänen esseensä eivät ole yhteiskunnallinen muutosohjelma, vaan yksilön kokemuksia ja tunteita. Hänen vahva alueensa on estetiikka, ei etiikka, ja minä en juurikaan ymmärrä estetiikkaa.

Puolitoista vuotta lihatonta

Elämme aikaa jolloin maapallon luonnonvarat on imetty tyhjiin ja elämme velaksi (vaikka tilanne Suomessa ei ehkä niin paha olekaan). Yksi hyvä tapa säästää luonnonvaroja on vähentää lihansyöntiä tai lopettaa se kokonaan. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä