Joonas Könttä KAIKKI YHDESSÄ KÖNTÄSSÄ.

Kaikki blogit puheenaiheesta Jalostus

Viljelijän asia on yhteinen

Kuluneen kesän aikana suomalaisilta maatiloilta kantautui syvä ja vakava huoli. Kannattavuus heikentyi entisestään ja viljelijöiden toimeentulo kävi yhä vaikeammaksi.

Kirjoitin ennen budjettiriihtä blogiini, että syvään kannattavuuskriisiin ajautunut maatalous tarvitsee kattavan kriisitukipaketin. Hallituksen myöntämä kriisipaketti tuli todelliseen tarpeeseen, mutta pitkän aikavälin ongelmia se ei ratkaise.

Valitsijaksi tulisi valita edistyneempien siunauksella

On erittäin kiehtova pohja keskustelulle, että useimmat ihmiset eivät ansaitse äänioikeutta, koska heidän ainoa halunsa on haalia keskinkertaisuutensa peitteeksi erilaisia oikeuksia, joita he eivät edes osaa käyttää.

Jalostus torppaa evoluutioteorian

Evoluutioteorian mukaan kehittyminen lajeiksi perustuu uusien alleelien evolutiiviseen syntyyn. Luomisteorian mukaan lajiutuminen perustuu geneettiseen muunteluohjelmaan jonka mukaan polyvalentit kantamuodot jakautuvat useiksi "tytärlajeiksi". Kumpaa biologia tukee? Jalostus antaa tähän kokeelliseen testaukseen (tieteellisen) perustuvan vastauksen.

 

JALOSTUS - VALINTA KEINOTEKOISISSA OLOSUHTEISSA

Presidentin koira

Itsenäisyyspäivän lähetessä mieliin jälleen palautuu, että maassahan on itse asiassa presidentti. Arvojohtajamme valinnan aikaan kampanjointiin osallistui myös tulevan presidenttiparin suloinen Lennu-koira, joka oli niin lehdistön silmäterä kuin tasavallan presidentin kiitosmainosten kommentaattori.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä