Joonas Könttä KAIKKI YHDESSÄ KÖNTÄSSÄ.

Kaikki blogit puheenaiheesta Euroopan äärioikeisto

Salvini: EU:n Venäjä-talouspakotteet ovat olleet "hulluutta"

Italian sisäministeri ja äärioikeiston ääniharava Matteo Salvini on nostanut mieliaiheensa Venäjän vaaliteemaksi juuri eurovaalien kynnyksellä. Euroopan populistien kiistaton johtaja uskaltaa paljastaa korttinsa, vaikka äärioikeisto on pyrkinyt Itävallan hallitusskandaalin alkamisen jälkeen olemaan Venäjästä hyvin hiljaa.

Salvini sanoo Twitterissä, että EU:n Venäjä-talouspakotteet ovat olleet "hulluutta," ja että Italia on niissä hävinnyt. Hän ei kuulemma sano tätä siksi, että Venäjä olisi hänelle maksanut - ja laittaa hymiön perään.

Le Penin vierailu kuohuttaa Virossa - persuista paikalla Olli Kotro

Euroopan Venäjä-mielistä äärioikeistoa kokoontuu tänään Tallinnassa yhteisen eurovaalikampanjan merkeissä. Suurin vieraileva tähti on ranskalainen Marine Le Pen, jonka Venäjä-mielisyyttä pidetään jopa turvallisuusriskinä Virolle. Suomalaisista Johan Bäckman on saanut kaiketi tuosta syystä maahantulokiellon Viroon.

Kutsuiko Jussi Halla-aho itsensä vierailulle Viroon?

Sen käsityksen saa Viron EKRE-puolueen varapuheenjohtajan Jaak Madisonin puheista Delfi TV:n videolähetyksessä. Hän sanoo, ettei kukaan ole kutsunut Marine Le Peniä ja muita "puoluejohtajia" kylään Tallinnaan ensi viikon alussa, vaan että puoluejohtajat - "erakonna liidrid" - Ranskan Rassemblement National-puolueesta, Italian Legasta, Tanskan Kansanpuolueesta ja persuista halusivat itse vierailla Virossa ja EKRE ottaa heidät siksi vastaan. Madison alleviivaa Delfi TV:lle, ettei hänen puolueensa ole lähettänyt yhtään kutsua.

Miksi persut liittoutuvat Venäjän-ystävien kanssa? Ruotsidemokraatit pettyneitä

"Se yllättää minua itse asiassa jonkin verran, että suomalainen puolue näyttää liittoutuvan italialaisten ja ranskalaisten Venäjän-ystävien kanssa. Sitä on vaikea ymmärtää. Olen pettynyt.” - näin Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson eilen Hesarille Tukholmassa.

Euroopan äärioikeisto tahtoo Venäjän EU:n jäseneksi mieluummin kuin Turkin

Italian varapääministeri Matteo Salvini johtaa Euroopan uutta Venäjä-mielistä nuivaa allianssia, jossa mukana ovat myös Suomen persut. Salvini kertoi eilen Sputnik Italialle, että hänelle Venäjä olisi mieleisempi uusi EU:n jäsen kuin Turkki.  "Venäjän historia, kulttuuri, talous ja perinteet ovat paljon lähempänä meitä kuin Turkin," Salvini sanoi.

Äärioikeiston internationaali Suomessa 6. huhtikuuta

Nykyäänhän on muotia hyssyttelyn lopettaminen. Mainostetaanpa siis huhtikuun kuudenneksi suunniteltua yleiseurooppalaisen "nationalistisen" (naurattaa itseänikin) äärioikeiston kokousta Suomessa.

Kaikki tunnetut natsismin suuntaukset ovat läsnä, päätähtenä britti"journalisti" Katie Hopkins.

https://www.hopenothate.org.uk/2019/01/03/katie-hopkins-promotes-far-rig...

Radikaali ja Taantumuksellinen eli jokainen ongelma huutaa omaa ratkaisuaan

Kaikkien maiden nationalistit, yhtykää! Suunnilleen näin kuuluu Halla-ahon taistoonkutsu eurooppalaisille kansallismielisille populistiveljille. Vähänpä tuntuu Halla-ahoa haittavaan se, että kansainvälinen kansallismielisyys on looginen mahdottomuus. Vähän niin kuin se Viinasen ainoa vaihtoehto. Jos se on ainut, se ei voi olla vaihtoehto, koska vaihtoehtoja on aina vähintään kaksi. Ja paradoksihan tuo internationalistinen nationalismikin on.

Äärioikeiston kokoontumisajo

Perussuomalaisten puheenjohtaja kertoo eurooppalaisen äärioikeiston pyrkivän tiivistämään rivejään valmistauduttaessa ensi kesän europarlamentin vaaleihin. Samaan päämäärään pyrkivät USA:sta Eurooppaan siirtyneen vallankumousmies Steve Bannonin pystyyn panema The Movement-säätiö, Kreml ja Venäjällä toimivat monenkirjavat äärioikeistolaiset ja fasistiset ryhmittymät.

Venäjälle Le Penit, Trumpit ja Wildersit ovat korvanneet Haloset ja Tuomiojat

Helsingin Sanomissa oli tänään 23.2.2017 Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Saska Saarikosken kirjoitus otsikolla ”Lännen hyödylliset idiootit Putinin apureina – Takinkääntö on ollut Suomessakin vauhdikasta” (HS 23.2.2017).

Hyvä kirjoitus kannattaa käydä lukemassa ymmärtääkseen yhä enemmän Venäjän tämän vuosikymmenen toimia ja ennen kaikkea sitä, miten Venäjä taitavasti osaa käyttää hyväkseen länsimaihin syntyviä suuntauksia ja niitä kannattavia poliitikkoja.  

Brexit/Strömsö

Brexit - operaatio ei mennyt kaikin tavoin kuten Strömsössä. Sen jälkeen kun kansanäänestyksen tulos julkaistiin Skotlannin parlamentti ilmoitti olevansa tiukasti EU-jäsenyyden kannalla. Skotlanti pyrkii mieluummin itsenäiseksi valtioksi kuin jää pois EU:sta. Pohjois-Irlannissa kasvaa tahto rajaneuvotteluista Irlannin kanssa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä