Joonas Könttä KAIKKI YHDESSÄ KÖNTÄSSÄ.

Kaikki blogit puheenaiheesta Avoin Suomi

Maahanmuuttajataustaisena naisena Suomessa, mission impossible?

Maahanmuuttajataustaisena naisena minulta kysytään jatkuvasti, mitä ajattelen Suomesta ja miten olen viihtynyt täällä. Oletan, että ihmiset haluavat kuulla, mitä Suomi minulle merkitsee. Tai ehkä itse haluan mieluummin kertoa siitä?

Valkoinen heteromies ahdistuu

On joskus kasvattavaa myöntää olleensa väärässä, vaikka se tekeekin kipeää.  Olen pitkään pitänyt rakasta Suomeani maana, joka paistattelee ykkössijoilla sellaisissa mittauksissa, kuin ”maailman onnellisin maa”, ”maailman vähäisin korruptio”, ”maailman paras koulutus” ja ”maailman kehittynein tasa-arvo”.  Olen ajatellut, että vaikka ongelmia toki meilläkin on, ne ovat pieniä verrattuna monen muun maailman kolkan ongelmiin, ja olen myös ajatellut että jos Suomessa muka on jotain rasismia, se on lähinnä netissä ilmenevää trollien öyhöt

Julian Assangelle turvapaikka Suomesta

Tammikuussa 2011 esitin, että Suomen olisi tarjottava turvapaikka Julian Assangelle. Viime viikolla kävi ilmi, että Assangea todella odottaa syyte Yhdysvalloissa. Alkuperäinen argumentti on näin ollen osoittautunut oikeaksi ja on nyt syytä uudistaa.

Tiedustelusta ja vähän muustakin

 

Viime aikoina on kirjoitettu monella rintamalla Viestikoekeskuksen toiminnasta, Helsingin sanomien paljastettua ns. julkisen salaisuuden. Itselleni paikka on tuttu internetin eri keskustelupalstoilla käytyjen keskustelujen kautta. Tosin eräs entinen tuttuni on käynyt varusmiespalveluksensa siellä, joten olen sen toiminasta ja sen toiminnan luonteesta harvinaisen hyvin selvillä.

 

Mielipiteen vapaus ei miellytä kaikkia.

Eipä ehtinyt kauaa mieleipiteeni olla esillä, kun joku oli jo polttanut päreensä siihen että sanoin "Hitlerin olleen hieno mies." Vai olisiko profiilini ilmianto johtonut siitä, että mielipiteeni vammaisten likvidoinnista ei kohdannutkaan sananvapauden pöytäkirjaa, kuin jos olisin perussuomalaiseen ja isänmaalliseen tapaan kritisoinut maahanmuuttopolitiikka ja siinä sivussa antanut ymmärtää, että kuula kalloon on parempi ratkaisu kaikkeen maahanmuutto politiikkaan.

Suomea ei olisi olemassa ilman suomalaisten tahtoyhteisyyttä

Tutkijat ja toimittajat ovat Suomi 100-juhlien keskellä pyrkineet todistamaan, että mitään Suomen kansakuntaa ei ole olemassa. Muutama miljoona suomalaista on tahtoyhteisyytensä vuoksi toista mieltä. Kuvitteellinen yhteisö ei ole olematon yhteisö, vaikka eri kansojen puristuksista kolmen sodan kautta noussut Suomi tunnustaakin olevansa.

Myytti suomalaisesta kansasta ruokkii rasismia, arveli keväällä artikkelistaan Vuoden tiedekynä-palkinnon saanut historiantutkija Miika Tervonen. 

Turistit ostavat laillista kannabista ja paikalliset riemuitsee

Uhkapelistakin tunnettu Nevadan osavaltio laillisti juurikin kannabiksen. 

Tästä on paikalliset kuin turistitkin iloissaan.

Se on kieltolain kumoamisesta.

Myös lääkinnällinen puoli hyötyy. Siis ihmiset saavat kasvin hyödyt vihdoin käyttöön.

Viranomaiset ja veronmaksajat hyötyvät parhaiten, koska järki on voittanut.

Kannabisbisnes osoittaa markkinoiden voimaan ja kehitystä, sen ympärille kehittyy monia muita bisneksia. Ruokkii itse itseään ja saa sijoittajat liikkeelle.

Tälläisiä ajatuksia tuli näistä uutisista ja haastattelusta:

Kysymyksiä Luciferille

Vain uskovainen voi tehdä liiton Luciferin kanssa, sillä jos ei ole uskovainen ei tunnista koko Lusiferia.

 

Mitä tarkoittaa alkuperäisen verenperinnön vaaliminen?

Mitä vastustamista sionismissa on?

Miksi maailmanpankista tai EU:sta tulisi erota?

Onko kansandemokratia paras vaihtoehto edustukselliselle demokratialle?

Kuka päättää meritokratiassa kuka on heikompi toista?

Suomen henkinen ilmapiiri on mainettaan parempi

 

On muodikasta esittää kansakunnan henkinen tila huonompana kuin se onkaan ja kansa jakaantuneempana kuin koskaan. Käsitys on levinnyt ainakin niiden ulkosuomalaisten keskuuteen, jotka lukevat päivittäin juttuja vihapuheesta ja itsenäisyyspäivänä saavat seurata Ylen suoraa lähetystä 70 natsista ja heidän sadasta seuralaisestaan. Kyllä Pekka Siitoin nyt nostaa voitonmaljoja siellä kirnun jossain piirissä. Tätä hän olisi aina halunnut.

Paatero yritti puhua asiasta, mutta ei häntä kukaan usko.

Missä Trumpin syyte

Suomalaisena Trumpilla olisi nyt syytteet ainakin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, loukkaamisesta, halveksunnasta, syrjinnästä kulttuurin tai uskonnon perusteella ja syrjinnästä sukupuolen perusteella. Suomalaisena listaa voisi varmasti jatkaa. Viime päivinä maailma on maatessaan vaihtanut kylkeä. Toiset ovat toiveikkaita, kun taas toiset pelkäävät, että demokratia on mennyttä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä