Punamulta luo edellytyksiä hyvinvointiin

Hallitusratkaisu ja -ohjelma on syntynyt. Investointisuunnitelma koko maahan on aluepolitiikan kunnianpalautus. Keski-Suomen päätäntävalta omista asioista kasvaa ja saavutettavuus paranee. Uusi punamulta luo hallitusohjelmassa vahvan pohjan koko Suomen kehittämiselle.

Erityisesti raidelinjaus tukee Suomen kasvua, sillä tulevaisuudessa Suomi kasvattaa rautateiden liikenne- ja infrakorjausinvestointiosuutta merkittävästi nykytasosta, huomioiden myös poikittais- ja vähäliikenteiset radat. Hallitusohjelmassa todetaan potentiaalisina erillisrahoituksen kohteina muun muassa, että Pääradan ja sen laajennusten suunnittelu käynnistetään. 

Eteneminen suurissa ratahankkeissa edellyttää sopimukseen pääsemistä toteutuksesta ja rahoituksesta valtion, kuntien ja muiden mahdollisten hyödynsaajien kanssa. 

Panostukset tiestöön ovat myös tarvittuja, vaikka korjausvelkaa jää edelleen tulevaisuuteen. Laajakaistaongelmien ratkaiseminen on niin ikään kirjattu hallitusohjelmaan. MAL-sopimuksia laajennetaan, joka on iso mahdollisuus maakunnille. Hallitusohjelma on laajan maamme kannalta erittäin potentiaalinen.

Koulutukseen ja nuorten hyvinvointiin tehtävät satsaukset ovat erittäin tärkeitä. Ammatilliseen koulutukseen palkataan uutta opetushenkilökuntaa vauhdittamaan työpaikoilla tapahtuvaa oppimista sekä varmistamaan opiskelupäivien ja – viikkojen toteutuminen.

Lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia parannetaan tuomalla harrastukset osaksi koulupäivään. Jokaiselle lapselle ja nuorelle tarjotaan mahdollisuus mielekkääseen liikunta- tai kulttuuriharrastukseen.

Vastuullisesta talouspolitiikasta on edelleen pidettävä huolta. Yrittäjyyden olosuhteita ei saa heikentää ja työnteon on aina oltava kannattavaa. Kestävä valtiontalous luo pohjan kestävälle kasvulle koko maassa. Olen hyvilläni, että ensimmäisen uuden työntekijän palkkaamisen helpottamista selvitetään. Myöskään yrittäjien ja yritysten verotusta ei kiristetty.

Poliisien määrän nostaminen 7500 henkilötyövuoteen vuoteen 2022 mennessä on turvallisen yhteiskunnan tae. Poliisien enimmäisvasteajat määritetään koko maahan. Hallitus myös tukee monipaikkaista työntekoa ja uudistaa alueellistamislainsäädännön. Viime hallituksen uudistamaa taksilakia tarkastellaan uudelleen. Tämä on hyvä asia. Kyseessä näyttääkin olevan keskustalaisin hallitusohjelma 2000-luvulla.

joonaskontta
Keskusta Jyväskylä

Jyväskylän kaupunginvaltuutettu. Keski-Suomen maakuntavaltuutettu. Aktiivinen liikunnan harrastaja. www.joonaskönttä.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu