Joonas Könttä KAIKKI YHDESSÄ KÖNTÄSSÄ.

Punamulta luo edellytyksiä hyvinvointiin

Hallitusratkaisu ja -ohjelma on syntynyt. Investointisuunnitelma koko maahan on aluepolitiikan kunnianpalautus. Keski-Suomen päätäntävalta omista asioista kasvaa ja saavutettavuus paranee. Uusi punamulta luo hallitusohjelmassa vahvan pohjan koko Suomen kehittämiselle.

Erityisesti raidelinjaus tukee Suomen kasvua, sillä tulevaisuudessa Suomi kasvattaa rautateiden liikenne- ja infrakorjausinvestointiosuutta merkittävästi nykytasosta, huomioiden myös poikittais- ja vähäliikenteiset radat. Hallitusohjelmassa todetaan potentiaalisina erillisrahoituksen kohteina muun muassa, että Pääradan ja sen laajennusten suunnittelu käynnistetään. 

Eteneminen suurissa ratahankkeissa edellyttää sopimukseen pääsemistä toteutuksesta ja rahoituksesta valtion, kuntien ja muiden mahdollisten hyödynsaajien kanssa. 

Panostukset tiestöön ovat myös tarvittuja, vaikka korjausvelkaa jää edelleen tulevaisuuteen. Laajakaistaongelmien ratkaiseminen on niin ikään kirjattu hallitusohjelmaan. MAL-sopimuksia laajennetaan, joka on iso mahdollisuus maakunnille. Hallitusohjelma on laajan maamme kannalta erittäin potentiaalinen.

Koulutukseen ja nuorten hyvinvointiin tehtävät satsaukset ovat erittäin tärkeitä. Ammatilliseen koulutukseen palkataan uutta opetushenkilökuntaa vauhdittamaan työpaikoilla tapahtuvaa oppimista sekä varmistamaan opiskelupäivien ja – viikkojen toteutuminen.

Lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia parannetaan tuomalla harrastukset osaksi koulupäivään. Jokaiselle lapselle ja nuorelle tarjotaan mahdollisuus mielekkääseen liikunta- tai kulttuuriharrastukseen.

Vastuullisesta talouspolitiikasta on edelleen pidettävä huolta. Yrittäjyyden olosuhteita ei saa heikentää ja työnteon on aina oltava kannattavaa. Kestävä valtiontalous luo pohjan kestävälle kasvulle koko maassa. Olen hyvilläni, että ensimmäisen uuden työntekijän palkkaamisen helpottamista selvitetään. Myöskään yrittäjien ja yritysten verotusta ei kiristetty.

Poliisien määrän nostaminen 7500 henkilötyövuoteen vuoteen 2022 mennessä on turvallisen yhteiskunnan tae. Poliisien enimmäisvasteajat määritetään koko maahan. Hallitus myös tukee monipaikkaista työntekoa ja uudistaa alueellistamislainsäädännön. Viime hallituksen uudistamaa taksilakia tarkastellaan uudelleen. Tämä on hyvä asia. Kyseessä näyttääkin olevan keskustalaisin hallitusohjelma 2000-luvulla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

"Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri"

Vuoden Turhake?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ehkä on ihan tärkeää että saadaan pohjoismainen yhteistyöministeri, sillä pohjoismaista kaksi ei kuulu Euroopan unioniin ja vain yksi kuuluu yhteisvaluutta euroon. Joten yhteistyötä varmasti on sovitettavaksi.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Jaa, Kokko onkin Sininen!

Kyllähän valtioiden välinen yhteistyö on kaikkien kannalta parempi vaihtoehto kuin "oma maa ensin" -harhailut.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #16

Nyt en ihan ymmärrä olkiukkoasi muttei ole eka kerta intternetissä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hehheh, ikäänkuin kepulaiset alkaisivat nyt mollaamaan edellistä (Sipilän) hallitusta tähän uuteen ja fiksuun verrattuna. Tuollainen ylittää jo "takinkääntöterminkin" metaforamerkityksen.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Kepulaiset voivat aivan hyvällä omalla tunnolla antaa vähän palautetta Sipilän hallitukselle. Voihan uuden hallituksen pyrkimykset olla ylioptimistisia, mutta onhan ne paljon siistimmät kuin edellisen. Hämmästyttävinä Sipilän hallituksessa oli, että kansainvälisen nousun tilanteessa pannaan kansalaisten toimeenfuloa kuralle. Se viittaa ilkeästi hyvävelipolitiikkaan.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Hallitukselle etsitään nimeä. Simon Elon ” Melonihallitus” sopii hyvin koska pinnassa on vihreää mutta ydin synkänpunainen.
Kunnioittaaksemme hallituksen muodostajaa, Antti ”vappusatanen” Rinteen hallitus on tätä hallitusta hyvin kuvaava.
Jos taas katsotaan muita, ”Jalleralleraa hallitus” sopii hyvin, koska RKP sai kaikki, mitä ilkesi pyytää. Se on varmaa, ettei RKP lähde tästä hallituksesta puskutraktorillakaan.
Keskustapuolueen kunniaksi nimi voi olla ”Eestaas -hallitus”. Keskusta purkaa tässä ”kaikkien aikojen hyvähenkisimmässä hallituksessa kaiken sen, minkä se pääministerinsä johdolla rakensi edellisessä ”kaikkien aikojen hyvähenkisimmässä hallituksessa”.

Hannu Rainesto

Missä sinä punaista hallituksessa näet?

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Li Anderssonin kommunistit ja Pekka Haaviston porukka vihreäksi naamioituneita kommunisteja. Ei tarvitse mennä montaa vuosikymmentä taaksepäin kun maassa oli valtoimenaan Stalinin opetuslapsia. Mihin he nyt ovat kadonneet? Ei kait kaikki ole kuolleet.
Li Andersson on ministerinä arveluttava. Hän on hyvin osannut piilottaa Venäjä -sympatiansa. Suomen Kuvalehden haastattelussa 2015 hän kannatti viisumivapautta venäläisille, vaikka yritti syyllistää eurovaalien alla siitä perussuomalaisia. Paavo Lipposen mukaan ”Neuvostoliitolle salauskollisia”.
Kun Sipilä odottaa, no kaikki tietävät, kenen toista tulemista, vasemmistolaiset odottavat sosialismin toista tulemista.

Hannu Rainesto Vastaus kommenttiin #11

No ei, puhtaita porvareita molemmat. Et taida osata määritellä sosialisteja, kommunisteja etkä edes kapitalisteja ja porvareita!

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen Vastaus kommenttiin #13

Kommunistit osaavat kyllä määrittelyn taidon. Tasa-arvokin määriteltiin Neuvostoliitossa siten, että kaikki neuvostoihmiset ovat tasa-arvoisia. Toiset (massojen etujoukko eli kommunistisen puolueen jäsenet) ovat vaan tasa-arvoisempia kuin toiset.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #15

Venäläiset frendit ovat sanoneet kommunisteista seuraavaa: He tekivät valehtelusta yhden tieteen lajin.

Hannu Rainesto

No ei varmasti luo, ei sellaista porvarivaltaa olekaan, joka hyvinvointia kansalle toisi! Nämäkin hallituspuheet teille, pelkää luritusta, jotka kaatuvat neljässä vuodessa päin lärviänne. Asia kuulkaa on aina siten, että yksityisen pääoman on kasvettava kokoajan maksimissaan kapitalismissa, eikä se silloin sitä tee, jos sitä jaetaan kansalle. Hallitus sanoo jakamansa teille teidän veroistanne, joiden verovarojen kasvu taasen menee hallinnon omaan taskuun, eikä palaudu teidän taskuun.
Pitää nyt sen veran kansantaloudesta jokaisen ymmärtää, että kapitalismissa talous on kapitalisteja ei kansaa varten ja vasta sosialismissa, se on sitä kansalle. Hallitus on vain väline kansan ja kapitalistin välissä, jossa kapitalisti saa rauhassa maksimoida voittojaan, kansan puuhatessa harrasteitaan ja luullen saavansa lisää hyvinvointia. Naurattaa, kansa on tyhmää kuin saapas ja tyhmemmäksi vain haluaa, joten haukkukaa kommareita, se helpottaa!

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Sipilä ryvetti Kepun niin lahjakkaasti, että mitään muuta ei olekaan kuin parantamisen varaa.

"Sisäpiiri kertoo pelon ilmapiiristä Juha Sipilän keskustassa: "Ryhmässä joutui sivuraiteelle, jos uskalsi esittää pientäkään arvostelua"
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/art...

"Seura: Juha Sipilästä tuli miljonääri valtiota rahastamalla"
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/seura-juha-sipi...

https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/seuran-selvit...

"MT: Rajuja väitteitä Juha Sipilän ja Anne Bernerin väleistä - ex-kansanedustajan mukaan Sipilä uhkaili erolla, jos Berner syrjäytetään"
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a16f6553-b0f...

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Tosi söpöä kun kepulaiset ovat yhteistuumin mediaoperaationa järjestäneet usean edustajan voimin valkopesun jolla edellisen kauden tekemisistä irtisanoudutaan.

Kuten muualla jo totesin, kun asumista ja liikkumista ankeutetaan, isketään kepulaisten ydinkannattajien ytimeen. Onnea vaan vaaleihin 2023

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Talousrekyyliajatus on mielestäni hyvä. Siinä tarkastellaan puolen vuoden välein talouskehitystä, ja jos se heikkenee niin uudistuksia toteutetaan vain osittain tai siirretään tulevaisuuteen.

Vanha tapa oli, että tehtiin hallitusohjelma ja sen mukaan elettiin velkaa ottamalla, jos talouskehitys ei ollut odotettua. Ehkä räikeimmillään tämä näkyi Jyrki Kataisen ollessa pääministerinä.

Tulevaa hallitusta on ehditty jo haukkua selvityshallitukseksi. Sipilän hallituksen halki poikki ja pinoon ja sitten pakkia-tyylillä eivät isot tärkeät uudistukset edenneet, joten nyt on hyvä kokeilla perusteellisempaa valmistelua. Aikaa se tietysti vie, ja siitä hätäinen oppositio ottaa tietysti kaiken irti.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Tulette vielä näkemään kuinka KEPU:n kannatus laskee alle 10 %:n.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Luomuvihreä kasvaa että kohina käy. Nyt jopa Lapin ilmastossa.

Käyttäjän tapiomakelainen kuva
Tapio Mäkeläinen

Näin tulee käymään. Syitä on monta, joista suurin on kaupungistuminen. Kaupungeissa Kepu on marginaalissa. Kummallista, heidän poliittinen Stuka-lentäjä Von Berner muutti tuhkaksi yhtä sun toista. Nyt ollaan yhtäkkiä korjaamassa itse aiheutettuja raunioita mm taxit. Ei huolen häivää.
Onneksi meni Kepuun eikä Kokoomukseen.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

#11 Markku
Kommunisteilla ei taida olla paljon vaikutusvaltaa Suomessa, koskapa ne puolueinakin poistettiin suomalaisesta puoluerekisteristä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Eilen julkaistu hallitusohjelma näyttää luonnon kannalta historiallisen lupaavalta. Uusi hallitus on muun muassa lisäämässä luonnonsuojelun määrärahoja 100 miljoonalla eurolla vuodessa, jatkamassa soidensuojelun täydennysohjelman toteuttamista ja purkamassa energiantuotannon kannalta merkityksettömiä patoja. Näin laajat ja monipuoliset kirjaukset ovat välttämättömiä, sillä luonto on hätätilassa. Myös ilmastokriisin kiireellisyys näkyy hallitusohjelman kirjauksissa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Sun hyvinvointiin varmaankin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset