EU-maatalousministerien kokous Jyväskylään

Suomen puolivuotinen EU-puheenjohtajuuskausi alkaa 1. heinäkuuta. Suomi on päättänyt keskittää kaikki EU-kokoukset Helsinkiin, joten muualla kuin pääkaupungissa EU-puheenjohtajuudesta ei näe kuin uutisissa.

Kaikkien EU-kokousten keskittäminen Helsinkiin oli virhe. EU pysyy kansalaisten silmissä etäisenä herrojen harrastuksena, vaikka Suomen puolivuotinen EU-puheenjohtajuus olisi oiva tilaisuus tuoda unionia lähemmäs kansalaisia. Onneksi virheen voi vielä korjata.

Uudella hallituksella on nyt näytön paikka osoittaa, että EU on koko Suomen asia. Maatalousministerien epävirallinen kokous 22.-24.9. tulee järjestää Jyväskylässä. Keskeinen sijainti ja vahva maa- ja metsätalousprofiili puolustavat Keski-Suomen valintaa. Vierailu biotuotetehtaalla ja maatalousinvestointeihin tutustuminen nivoutuvat luontevasti osaksi kokousta.

Parhaillaan käynnissä olevan arktisen neuvoston ulkoministerikokous Rovaniemellä on erinomainen osoitus siitä, että osaamista kansainvälisen tason kokousten järjestämiseen löytyy muualtakin kuin Helsingistä.

Suomalainen virkamieskoneisto on myös näyttänyt, että kokousten järjestäminen korkeimmalla tasolla onnistuu myös lyhyessä ajassa. Olen varma, että Keski-Suomi on valmis EU-kokouksen järjestämiseen nopeallakin aikataululla. Matka-aika Euroopasta Jyväskylään ei juurikaan Helsinkiin verrattuna pitene ja kustannukset pysyvät kohtuullisina.

EU koskettaa kaikkia suomalaisia. Siksi meidän tulisi huomioida koko maan osaaminen, eikä suosia kapea-alaisesti vain pääkaupunkimme elinkeinoelämää.

joonaskontta.fi

joonaskontta
Keskusta Jyväskylä

Jyväskylän kaupunginvaltuutettu. Keski-Suomen maakuntavaltuutettu. Aktiivinen liikunnan harrastaja. www.joonaskönttä.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu