Joonas Könttä KAIKKI YHDESSÄ KÖNTÄSSÄ.

Kokoomusnuoret hylkää soten toimivimman osan

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Henrik Vuornos unohtaa kannanotossaan sote-hankkeen keskeisimmän ongelman: valinnanvapauden. Samalla hän on hylkäämässä soten toimivimman osan: maakuntamallin.

Toisin kuin Vuornos väittää, maakuntarakenne on paras ja demokraattisin ratkaisu toteuttaa sosiaali- ja terveyspalveluiden leveämmät hartiat.

Nykyinen sairaanhoitopiirihimmelimalli, jossa päättäjät on valittu puoluetoimistoissa ohi kansalaisten ja demokratian, joutaa romukoppaan. Se on demokratian irvikuva, jossa kunnat maksavat laskut vaihtoehdoitta ja mukisematta.

Sen sijaan kokoomuksen valinnanvapausmallia ei kannata yksikään eduskuntapuolue kokoomusta lukuunottamatta. Ilman kokoomuksen uppiniskaisuutta sote olisi jo toteutunut, jossa yksityisten toimijoiden palvelut täydentäisivät julkista terveydenhuoltoa.

Eiköhän kokoomuksen tahtotila - tai pikemminkin sen puute soten maaliin viemiseksi - tule Vuornoksen avautumisesta julki.

Sote-uudistus on valmisteltava loppuun parlamentaarisesti - yhteistyössä yli puoluerajojen. Yhteistyöllä, ei repimällä.

Tarvitsemme tekoja. Sote-uudistusta on vatvottu yli kymmenen vuotta valtaosin samojen päättäjien voimin. Nyt on aika kantaa vastuuta.

www.joonaskontta.fi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset