Joonas Könttä KAIKKI YHDESSÄ KÖNTÄSSÄ.

Keski-Suomi pois ministeripaitsiosta: Pekkarinen tai Kalmari Bernerin tilalle

Kansanedustaja Mauri Pekkarinen tai Anne Kalmari olisi hyvä valinta uudeksi liikenne- ja viestintäministeriksi Anne Bernerin tilalle. Berner on siirtymässä ruotsalaisen SEB-pankin hallitukseen. Hallituksen jäsenet hyväksytään yhtiökokouksessa maaliskuussa, joka tekee ministerivaihdoksesta välttämättömän.

Bernerin tilanne muodostaa vaikean yhtälön yhdistää ministerin velvollisuudet ja pankkikonsernin hallituksen jäsenyyden. Olisi niin Suomen hallituksen, kuin myös keskustan etu, että Berner luopuisi ministerin tehtävästä.

Mauri Pekkarisen kokemuksella ei olisi mitään vaikeuksia siirtyä suoraan ministeriksi hallitukseen. Samalla Keski-Suomi saisi pitkään kaivatun ministerin, joka palvelisi koko maakunnan etua.

Anne Kalmarin vahva valtakirja edellisissä eduskuntavaaleissa olisi myös vahva perusta ministerinsalkulle. Samalla liikenne- ja viestintäministeriölle valkenisi syrjäseutujen liikenneongelmien karu arki.

Sekä Pekkarinen, että Kalmari pyrkivät jatkamaan politiikassa, Pekkarinen europarlamentissa ja Kalmari eduskunnassa.

Nykyinen hallitus jatkaa työskentelyä toimitusministeriönä myös vaalien jälkeen. Tämä tilanne voi jatkua pitkäänkin, mikäli hallitusneuvottelut venyvät.

www.joonaskontta.fi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Koira haudattuna? Vertaa vuoden 2011 tilanteeseen:

"HS: Kiviniemi veti EU-tukipäätöksen umpisolmuun"
20.04.2011 klo 7:57

https://www.iltalehti.fi/vaalit/a/2011042013583936

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Tällä vaalikaudella ei enää ministereitä vaihdeta. Berner jatkaa hallituksessa, eikä tarvitse muuta tehdä kuin jäävätä itsensä pankkiasioissa. Seuraavassa hallituksessa tuskin on keskustalaisia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset