Joonas Könttä KAIKKI YHDESSÄ KÖNTÄSSÄ.

Pääpoliisiasema takaisin Jyväskylään ja poliiseille syrjäseutulisä

Suomessa kärsitään akuuttia pulaa poliiseista. Osana valtion säästöjä myös poliisien lukumäärästä on tingitty. Kuten yleensä muutkin säästötoimet, tämäkin näkyy ensimmäisenä syrjäseutujen arjessa. Näin on ikävä kyllä jo nyt.

Poliisi-tilannetta heikentävät erityisesti kaksi asiaa: epävarmuus valtion rahoituksesta ja liian pienet valmistumismäärät poliisiammattikorkeakoulusta. Alasta onkin saatava taas houkutteleva riittävän rahoituksen turvaamisella. Oikeita askelia tähän suuntaan on jo otettu tällä hallituskaudella, tosin vasta pitkän vääntämisen jälkeen.

Sisäministeri Mykkänen (kok.) vannoi vielä syksyllä poliisipalvelujen suhteen kaiken olevan periaatteessa kunnossa. Kertakaikkiaan käsittämätöntä. Onneksi joulukuussa hallitus päätti kuitenkin lisätä budjetissa 3,3 miljoonaa euroa harvaan asuttujen alueiden poliisipalvelujen turvaamiseen. Rahoitus on riittämätön, mutta suunta oikea.

Pelkkä kotiseuturakkaus ei riitä houkuttelemaan poliiseja esimerkiksi Saarijärvelle tai Viitasaarelle niin kauan, kun pääkaupunkiseudulla maksetaan jopa satojen eurojen “pääkaupunkilisää”. Parasta olisi jos tästä lisästä luovuttaisiin. Jos tämä ei onnistu, niin myös meillä Keski-Suomessa tulisi maksaa takavuosien “syrjäseutulisää” poliisipulan helpottamiseksi.

Keski-Suomessa muistetaan hyvin pääpoliisiaseman lakkautus ja keskittäminen Jyväskylästä Tampereelle. On kestämätöntä, että vajaan 300 000 asukkaan Keski-Suomi on vaarassa jäädä paitsioon erityisosaamisesta tämän keskittämispäätöksen vuoksi, kun Tampereen asema “kotikenttäedulla” vetää osaamista puoleensa. Pääpoliisiasema pystyy tarjoamaan houkuttelevia etenemismahdollisuuksia ja urapolkuja. Samalla se lisäisi koko Keski-Suomen vetovoimaa vastavalmistuneiden poliisien silmissä.

Eiköhän olisi jo aika tehdä johtopäätökset tämän päätöksen virheellisyydestä ja palauttaa pääpoliisiasema Jyväskylään.

Jos ja kun valtionrahoitus kasvaa, tulee meillä Keski-Suomessa olla rohkeutta palkata lisää poliiseja. Raha pitää saada käyttöön ja kentälle, koska haasteita meillä riittää. Ajankohtainen esimerkki tästä on Jämsän ja Jyväskylän huumetilanne.

Poliisi ei voi saa olla pelkkä netin etäpalvelu. Poliisin tulee olla myös syrjäseutujen arjessa läsnä.

www.joonaskontta.fi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"pääkaupunkiseudulla maksetaan jopa satojen eurojen “pääkaupunkilisää”.

Jos nyt ei kuitenkaan ryhdyttäisi valehtelemaan julkisessa mediassa. Pääkaupunkilisä on puolisentoistasataa euroa kuukaudessa.

https://www.spjl.fi/viestinta/julkaisut/asiantunti...

"Pääpoliisiasema pystyy tarjoamaan houkuttelevia etenemismahdollisuuksia ja urapolkuja."

Hoh hoijaa! Jyväskylästä löytyy varmuudella samat poliisipalvelut kuin Tampereeltakin!

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"...Jyväskylästä löytyy varmuudella samat poliisipalvelut kuin Tampereeltakin".
Ehkä löytyy, mutta missä ajassa ? Onko sama asia, jos palvelun saa liki heti tai vasta puolen vuoden kuluttua ?

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Parasta olisi jos tästä lisästä luovuttaisiin":
Miksi luopua vain pääkaupunkilisästä. Jos leikkauslinja olisi ratkaisu, isompi leikkaus olisi vielä parempi ?

Käyttäjän joonaskontta kuva
Joonas Könttä

Turha kaikkien suomalaisten on maksaa niistä kaavoituksen ja asumisen ongelmista, joita Helsingissä on. Tai sitten myös syrjäseutulisä - se olisi tasapuolista!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset