Joonas Könttä KAIKKI YHDESSÄ KÖNTÄSSÄ.

Yleistä turvallisuutta Jyväskylässä on lisättävä

Jyväskylän keskustan turvallisuustilanne on huono.

Avoin huumekauppa rehottaa. Alaikäisille myydään alkoholia ja kovia päihteitä. Moniongelmaiset ihmiset virtsaavat kadulle ja ohikulkevia naisia kähmitään. Häiriökäyttäytyminen on yleistä.

Tappelut eivät ole harvinaisia. Näitä lieveilmiöitä näkee myös arkisin päiväsaikaan. Juhannuksena keskustassa oli ampumavälikohtaus.

Tavalliset kaupunkilaiset kokevat tietyt alueet keskustassa vaarallisiksi. Turvallisuustilanteen on pakko parantua. Erityisesti Asemakadun tilanne on hälyttävä, mutta muuallakin ongelmat näkyvät.

Sosiaalisiin ongelmiin ja juurisyihin puuttuminen on avain kestävään ratkaisuun, mutta nyt tarvitaan myös akuutteja toimia virkavallalta. Sisä-Suomen poliisin on heti lisättävä läsnäoloaan Jyväskylän keskustassa.

Tilanteen ei voi antaa enää jatkua ja pahentua.

Mikäli tilanne ei parane kesän aikana, toivon keskustan turvallisuustilanteesta valtuustokeskustelua ja paikalle myös Sisä-Suomen poliisin edustajaa. Kaupungin ja kaupunkilaisten kannalta tilanne ei voi jatkua näin huonona.

www.joonaskontta.fi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Nykynuoret eivät enään alistu holhoukseen ja pyramidijohtamiseen.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Joonas, totta puhut. Ihmettelen, miten Tourujokivarteen suunniteltu avovankila enää millään tapaa sopii kaupunkikuvaan? Avovankila, joka tulisi vain 300 m matkakeskuksesta, lisäisi kaupunkimme turvattomuutta välittömästi. Myös avovangit vapauduttuaan jäävät useimmiten samalle paikkakunnalle. Joonas, vieläkö avovankila halutaan Jyväskylään?

Käyttäjän joonaskontta kuva
Joonas Könttä

Käsittääkseni se päätös pitää, jonka siis edellinen valtuusto päätti.

Itse olisin siihen kaavoittanut liiketiloja ja avovankilan kaavoittanut hieman kauemmaksi kaupungista.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Joonas, Tourujokilaakso on harvinainen kaunis kulttuuri- ja luontokokonaisuus, ja sinne ei sovellu sen paremmin liikerakentaminenkaan. Eikö kaupungista todellakaan löydy rakentamiselle soveltuvampaa aluetta? Tunnen puolestahäpeää, että vihreät ovat tällä hetkellä suurin puolue Jyväskylässä - ja tällaisella asemallaan samalla ainoana Suomessa. Touko Aallolla ei taida olla mitään tekoa Jyväskylässä luonnonsuojeluun liittyvissä asioissa. Oliko se SDP, joka pisti Tuonelan sillankin jäähylle?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Jyväskylän kaupunki voisi järjestää valtuutetuille tutustumismatkan vaikkapa Ruotsin Malmöön, jossa ei ole mitään ongelmia.

https://www.city.fi/blogit/lavas/nyt+puhuu+malmola...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Linkkasit hyvän linkin tuohon kommenttiisi, mutta johtopäätöksesi siitä osoittavat, ettet ole sitä lukenut tai sitten et ole oikein ymmärtänyt.

Kirjoitus ei suinkaan parjaa Malmöta ja kiteytetty toteamus siinä loppupuolella kuuluukin:

"Suomen kaupungeilla olisi siis paljonkin opittavaa Malmöstä ei varoittavana, vaan rohkaisevana esimerkkinä."

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Siksi juuri kehotinkin Jyväskylän virkamiehiä hakemaan oppia sieltä, kun kerran Jyväskylän ongelmat ovat kertaluokkaa suuremmat kuin Malmössä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #11

Taas tulee sellaisia aivopieruja, että kannattaisi herätä.

Tähänkin asiaan on syyllisiä maahanmuuttajat, muut ovat viattomia.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Juha-Pekka miten hyvin tunnet Jyväskylän tilanteen?

Pekka Iiskonmaki

Eikös koko Suomi ole melkoinen avovankila.

Kapoilla menee paremmin kuin riistetyillä, joiden palkka menee valtaosin kapoille ja kihoille.

Käyttäjän JonneRinne kuva
Jonne Rinne

Tärkeä kannaotto, Joonas. Liittona olemme ilmaisseet huolemme sisäisen turvallisuuden resurssitilanteesta. Nyt olisi aika siirtyä kipurajalta todelliseen turvallisuuteen.

Käyttäjän joonaskontta kuva
Joonas Könttä

Kiitos Jonne. Kysymys on nimenomaan pitkälti resursseista ja niiden kohdentamisesta. Tietenkin myös juurisyihin on puututtava, mutta akuutteihin häiriöihin on myös vastattava.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Jaa... olen tullut pyörineeksi tuolla päin monenakin yönä joskus jopa selvin päin enkä ole juuri havainnut mainitsemiasi ongelmia. En ainakaan merkittävästi enepää kuin missään muussakaan kaupungissa. Poliisin läsnäolokin on ollut melko näkyvää. Kauppakadulla on aina vähintään yksi mustamaija seissyt.

Käyttäjän HeinonenJussi kuva
Jussi Heinonen

Käyn enää harvoin Jyväskylän keskustassa. Näin kesäaikaan vielä vähemmän, kuin talvella. Siellä on kesällä hyvin paha haju ja katukivetykset likaisia, niitä ei niin usein enää varmaan pestäkään. Ennen poliisi valvoi juopottelua, vielä pari vuotta sitten, mutta nyt ei enää näytä valvovan. Nyt, kun on Kalevan-kisat ja Suurajot, niin siellä on varmaan ihan kauheata sekoilua, laitakaupungilla on turvallisempaa riippuen siitä missä suunnassa asuu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kivempihan se on vetää bisseä terassilla, kun on jotain säpinää ympärillä.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Siellä on varmaan sitä parempaa väkivaltaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Persutko ne sielläkin rymyävät?!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei Jyväskylän keskustassa juuri ole väkivaltaa sivullisille kulkijoille. Tappelut ovat kyllä oman porukan keskeisiä, jos niitä on joskus viikonloppuöinä. Huumekaupasta en tiedä, kun en ole ollut asiakkaana. Lämpiminä kesäiltoina meiniki on vilkasta, rentoa ja iloista. Niin, ja silloin on myös aina se Musta-Maija näköetäisyydellä luomassa "turvallisuudentunnetta". Luulisin, että laitamilla on paljon turvattomampaa kuin keskustassa.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

"Ei Jyväskylän keskustassa juuri ole väkivaltaa sivullisille kulkijoille".

Käytit hauskasti tuossa sanaa "sivullinen". Nimittäin muutama vuosi sitten Jyväskylässä oli joku Vastarintaliikkeen tms. järjestämä marssi. Siinä nämä marssijat löylyttivät jotain "sivullista". Näin siis lehdissä kerrottiin. Tosin tuo sivullinen oli anarkisti, joka oli mennyt töllistelemään marssia ja tunnistettiin.

Tästä tulee mieleeni Li Anderssonin & kni järjestämä Äärioikeisto Suomessa -kirjan julkistamistilaisuus Jyväskylän kirjastossa. Siellä nämä "sivulliset" järjestysmiehet odottelivat puukoin ja puntarein varustautuneina "kirjallisuuskriitikoita". Tosin "kirjallisuuskriitikoillakin" oli mukanaan mm. teleskooppipamppuja jne.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset