Joonas Könttä KAIKKI YHDESSÄ KÖNTÄSSÄ.

Kohti tasapainoista kaupunkipolitiikkaa

Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.) ehdotti eduskunnan budjettikeskustelussa (20.9.) tasapainoisen aluekehityksen sopimusta. Ehdotuksella haettaisiin ratkaisuja myös suurimpien kaupunkien erityisongelmiin. Aiemmin myös Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) esitti Helsingin Sanomien haastattelussa (14.9.) Suomen 21:n suurimman kaupungin liittoutumista ajamaan omia etujaan.

Suomessa on käynnissä suuri, alueiden välinen rakenteellinen muutos. Ilman päämäärätietoista politiikkaa seutukunnille on vaarassa jäädä mopen osa. Näin ei saa käydä. Kaikkosen ja myös Vapaavuoren julkiset puheenvuorot tulisikin nähdä mahdollisuutena lieventää julkisuudessa jo ilmentynyttä vastakkainasettelua.

Mielestäni myös Jyväskylän on hyvä olla mukana yhteistyön lisäämisessä kaupunkien välillä. On tärkeää, että eri alueet kehittyvät tasapainoisesti koko maassa. Tavoitteena tulee olla ehyt ja tasapainoinen yhteiskunta.

On tärkeää, että mietimme kaupunkiemme kehitystä yhteistyössä, ilman vastakkainasettelua. Tämä on paitsi kaupunkiemme, myös koko maan hyöty. Kaupungistuminen on globaali trendi, ja on kaikkien etu, että kaupunkikehitys tapahtuu hallitusti.

Tekemällä järkevää ja hallittuun kasvuun tähtäävää politiikkaa, olemme kaikki voittajia. Tällaista koko maan huomioon ottavaa kaupunkipolitiikkaa voisi kutsua vaikkapa tasapainopolitiikaksi.

Toivottavasti Kaikkosen ja Vapaavuoren ehdotukset saavat tuulta alleen. Siten takaamme suomalaisten kaupunkien ja maakuntien kestävän kasvun myös tulevaisuudessa

joonaskontta.fi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Samalla voisi tietysti miettiä, miten (muun muassa) sitä kaupunkipolitiikkaa tehdään. Maan tavasta ja vaihtoehtoisista faktoista kun olisi kiva päästä eroon valtiossa, joka käyttäytyy Länsi-Venäjän tavoin ja inttää olevansa länsimaa.
http://timohyvnen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243274-...
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Uskon, että Keskusta mieluusti olisi vetämässä käsijarrusta, mutta valitettavasti kaupunkien keskinäinen kilpailu ei tule ottamaan huomioon maaseudun huolta. Olisihan se kiva, että syrjäseuduilla säilyisi elinvoima, mutta todellisuudessa pienistä paikkakunnista tulee eläkeläisten alueita. Kun kuntien ei jatkossa tarvitse maksaa sote-kuluja, niin eläkeläisten houkuttelu halvoilla tonteilla ja asunnoilla tulee olemaan pienten taajamien ainoa todellinen kilpailukeino.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Tasapainotus hyödyttää sekä maaseutua että kaupunkikeskittymiä:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2238...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset