Joonas Könttä KAIKKI YHDESSÄ KÖNTÄSSÄ.

Moottoritiehanke käyntiin

Suomen historian suurin teollinen investointi on pian valmis käynnistymään Äänekoskella. Tehtaalla on ollut ja tulee olemaan merkittävä taloudellinen vaikutus niin Keski-Suomessa kuin myös koko maassa.

Sen lisäksi miljardi-hankkeella on ollut tärkeä symbolinen arvo koko Suomelle – laman kourissa kärvistelleessä Suomessa uskottiin osaamiseemme, parempaan tulevaisuuteen ja uskallettiin investoida.

Juha Sipilän (kesk.) hallitus on myöntänyt tehtaalle muun muassa energiatukea ja tukenut hanketta liki sadalla miljoonalla eurolla sähköistämällä rautatien Jyväskylästä Äänekoskelle ja investoimalla tieverkon parantamiseen. Tästä huolimatta uskallan sanoa, että enemmän pitäisi tehdä.

Keski-Suomen maakuntavaltuuston tuoreessa kannanotossa vaadittiin valtatie neljän Kirri–Tikkakoski-välin uudistamista moottoritieksi. Tälle hankkeelle on paitsi maakunnallinen, myös kansallinen intressi. Liikenne- ja viestintäministeriön esityksessä valtion ensi vuoden budjettiin hanketta puolletaan.

Näyttää kuitenkin siltä, että Keski-Suomen elinkeinoelämän kehitystä jarruttaa Helsingin herrojen näköalattomuus koko maamme kehittämistä kohtaan. Pahimmassa skenaariossa vain pääkaupunkiseudun liikenne-hankkeet saavat budjetissa rahoitusta.

Toivottavasti Petteri Orpon (kok.) johtamasta valtiovarainministeriöstä löytyy ymmärrystä myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.

Nyt tarvitaan hartiavoimin töitä maakuntamme kansanedustajilta, jotta elintärkeä moottoritiehanke Kirrin ja Tikkakosken välillä saadaan käynnistettyä.

www.joonaskontta.fi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kyllähän sitä ymmärrystä on löytynyt rautatien sähköistämiseen kuten blogisti toteaa. Aikamoista kitinää puhua heti perään Helsingin herrojen näköalattomuudesta.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Kaipaisin moottoritietä henkilökohtaisesti ylipäänsä koko matkalle Turusta Jyväskylään. Myös Jyväskylän läpi, ts. Mattilanniemen ja sataman valo-ohjatut liittymät pitäisi parantaa eritasoisiksi.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Moottoritie Turun ja Tampereen välille pitäisi toteuttaa mitä kiireimmin!

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Näinpä. On surkeaa, että matkalla Aurasta Akaaseen on vain yksi ohituskaista (Nuutajärven kohdalla) ja toiseen suuntaan ei ainuttakaan.

Toki nykyistä tietä voisi parantaa, mutta kun kerralla voisi tehdä semmoisenkin että pärjätään pitkälle tulevaisuuteen.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Motari pitäisi tehdä Viitasaarelle asti. Muuten siitä hyötyy vain tonttikaupoista voittoja käärivät lobbarit ja grynderit.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset