Joonas Könttä KAIKKI YHDESSÄ KÖNTÄSSÄ.

Keskusta on kaiken pahan alku ja juuri

Helsingin sanomien pormestarinvaalitentti antoi karun kuvan Helsingin pormestarinvaalien kärkiehdokkaiden yhteistyötaidoista. Vapaavuori, Sinnemäki ja Haatainen pitävät Suomen keskustaa suurimpana vastustajanaan. Helsingin ongelmien juurisyyt tuntuvat olevan ehdokkaiden mielestä keskustassa ja yksin keskustassa. Väittelystä voisi jopa saada sen kuvan, että Suomea yksinvaltiaasti 100-vuotta johtanut keskusta ei ole koskaan ikinä mitenkään huomioinut Helsinkiä ja sen tarpeita.

Keskustalaisena haastattelu oli turhauttavaa katsottavaa, kun kaikki pääkaupungin ongelmat ovatkin puolueeni syytä. Tässä lienee turha kertoa ehdokkaille, mistä asioista kaupungin valtuusto päättää ja mistä hallitus. Tai luetella mitään nykyhallituksen aikaansaamia investointeja tai linjauksia Helsinkiin, koska siinä hallituksessa keskusta ei tietenkään ole ollut.

Toivottavasti pormestariehdokkaat yli puoluerajojen vielä pohtivat myös niitä etuja, mitä rakentavammalla asenteella voisi saada aikaan. Suomen pääkaupungin tulevalla ykköspäättäjällä soisi olevan kehittävä asenne kaikkia puolueita ja kaikkia suomalaisia kohtaan.

Onneksi Suvi-Anne Siimeksen kolumni Hesarissa palautti toivoa kuntavaalikeskusteluihin. Siimes kiteyttää hyvin mistä kuntavaaleissa oikein on kyse: ”Sen sijaan kysyisin, miten ehdokkaat hoitaisivat asioita yhdessä. Tai mitkä kompromissit olisivat heille mieluisampia kuin toiset. Ja mitä he ainakin haluaisivat saada aikaan yhdessä toisten ihmisten kanssa.”

Ps. Onneksi Jyväskylässä asioista keskustellaan rakentavammin ja kaikki puolueet rakentavat Suomen parasta kaupunkia yksissä tuumin.

www.joonaskontta.fi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sinä kuitenkin jätit Värysen avustamisen käskystä, vai vapaaehtoisesti ?

Pekka Iiskonmaki

Liberaalilla alkoholipolitiikalla olisi Keskusta turvannut maaseudulla palvelut.

Edes siihen ei Keskusta ole kyennyt.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Väyrynen on ainut Kepun toivo Helsingissä!

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Eipä ole meidän ehdokkaanamme.

Toimituksen poiminnat