Joonas Könttä KAIKKI YHDESSÄ KÖNTÄSSÄ.

EU:n alueiden komitea, sekä talous- ja sosiaalikomitea lakkautettava

Euroopan parlamentti siirtyy 12 kertaa vuodessa täysistuntoa varten Brysselistä Strasbourgiin. Lähestulkoon kaikki europarlamentaarikot vastustavat tämän käytännön ylläpitoa, johon myös parlamentissa toimiva Single Seat -ryhmä tähtää. Järjettömälle käytännölle ei kuitenkaan näy loppua. Ranska ei tule hyväksymään perussopimuksen muutosta, joka lopettaisi kuukausittaisen muuttorumban.

Aika ajoin myös suomalainen media on kysynyt onko tässä rahojen haaskauksessa mitään mieltä, viimeisimpänä YLE-uutiset (25.11.2016) ja HS (29.11.2016). Realismin nimissä voimme todeta, ettei Strasbourg-käytäntöön ole tulossa muutosta ja että tällaisen retoriikan ylläpito palvelee lähinnä uudelleen valintaa.

Hyödyllisempää olisikin selvittää alueiden komitean, sekä talous- ja sosiaalikomitean toimintojen supistaminen tai jopa täydellinen lakkauttaminen. Nämä kaksi toimielintä maksavat veronmaksajille yli 200 miljoonaa euroa vuodessa, joka on noin puolet enemmän kuin Strasbourg-ralli.

Näiden toimielinten toiminnasta tuskin tietää tavallinen kansalainen, kun se monelle EU-toimijalle Brysselissäkin on jäänyt etäiseksi tai jopa kokonaan näkymättömäksi. Tällaisten toimielinten ylläpitoa ja suoranaista verorahojen haaskausta on vaikea ymmärtää.

Euroopan kärsiessä haastavista taloudellisista ajoista, olisi EU:n päättäjien korkea aika näyttää esimerkkiä ja leikata myös omista toiminnoistaan. Siksi olisi ruvettava sanoista tekoihin ja ajettava näiden toimielinten lopettamista niiden nykymuodossa.

Näiden toimielinten työstä tietää harva, tuloksista vielä harvempi. Olisikin kansalaisten kannalta reilua, että lopettaisimme instituutiot, joiden hyödyllisyydestä eivät ole vakuuttuneita muut kuin siellä toimivat poliitikot ja virkamiehet.

joonaskontta.fi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Parlamentin siirtäminen yhteen paikkaa olisi todella järkevää.
Mutta alueiden komitea ja talous- ja sosiaalikomiteahan ovat koko EU:n tärkeimpiä toimintoja jotka liittyvät koko EU:n alueelliseen toimintaan. Niiden lopettamisen vaatimukset ovat sama kuin koko EU:n lopettaminen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset