Joonas Könttä KAIKKI YHDESSÄ KÖNTÄSSÄ.

Kritisoi PS-nuoria ja odineja, saat nimettömät palautteet kaupan päälle!

Perjantaisessa Facebook-päivityksessäni ihmettelin Keski-Suomen PS-nuorten osallistumista Soldiers of Odinien kanssa Jyväskylässä järjestettävään tapahtumaan. Mielestäni tämä osoitti erittäin huonoa harkintakykyä maakuntani PS-nuorilta, joita vetosin vielä miettimään uudelleen. Minusta tällaisen tapahtuman järjestäminen alkuunkaan on arveluttavaa ja se olisi tullut evätä. Julkaisin päivitykseni pian myös blogina

Kokonaisuutena tilaisuus näyttää olleen täysi floppi. Paikalle oli eksynyt kourallinen itseään etsiviä "isänmaallisia toimijoita", eikä edes ilmaiset poniajelut houkutelleet jyväskyläläisiä paikalle. Hyvä niin.

Eilen aamuna ystäväni linkitti minulle erään roskajulkaisun keskustelupalstan, jossa yllätyksekseni oli muutamassa kommentissa lähes kaikki minusta internetistä saatava tieto. Tietoni ovat julkisia ja kuka tahansa näkee esimerkiksi kotisivuni tai LinkedIn-profiilini – itsehän ne olen sinne laittanut. Tämä ei tietenkään ole siis yllätys itselleni.  Minä en keskustelupalstoja pelkää, mutta en kuitenkaan täysin ymmärrä mikä logiikka tässä on?

Siis jos kritisoit tapahtumaa, johon osallistuu tiettävästi rasistinen järjestö, jossa aikuiset miehet "leikkivät poliisia", kaikki sinusta saatavilla oleva tieto välitetään eteenpäin? Miksi? Palautteet sain tietysti kaupan päälle nimettömänä humalaisilta suomalaisilta miehiltä aamun pikkutunneilla. Käsittämätöntä toimintaa.

Jotenkin toivoisin, että Suomessa osaisimme keskustella omilla nimillämme ja vastata myös kritiikkiin asiallisesti. Kirjoitan ja otan kantaa nimelläni ja naamallani. Oletan, että myös tämän roskajulkaisun lukijat ja kommentoijat uskaltaisivat niin tehdä. 

Onkin paradoksaalista, kuinka väitetysti suomalaisten arvojen ja sananvapauden puolustajina esiintyvät aihuttavat todellisuudessa toiminnallaan juuri päinvastaisen tuloksen. Sananvapaus - joka on olennainen osa suomalaisia arvoja - kapenee, kun joudumme miettimään jaksaako nimettömän palautteen tulvaa ja pääsisikö helpommalla olemalla hiljaa.

www.joonaskönttä.fi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (84 kommenttia)

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

En minäkään pidä hyvänä ideana tuota ps-nuorten osallistumista Odinien kanssa. Poliittisesti.

Myös kohkaaminen Odineista, jotka eivät ole syyllistyneet kovinkaan kummoisiin rötöksiin, on huonosti harkittua.

Omassa puolueessasikin on monelaista rikoksen tekijää jollet ole sattunut huomaamaan. Minusta paljon tuomittavampaa.

Käyttäjän joonaskontta kuva
Joonas Könttä

Odinien "rötökset" ovat kyllä enemmän kuin kummoisia ja ylipäänsä ajatus ottaa yleistä järjestys- ja turvallisuusvalvontaa itselleen omaalla luvalla, joka Suomessa kuuluu Poliisille, on kyllä "kohkaamisen" arvoista.
¨
Keskustassa, politiikassa ja Suomessakin on jos minkälaista ihmistä. Nämä ihmiset pitää tuomita oikeuskäytäntöjen mukaisesti, mutta ei se tee kaikista keskustalaisista, poliitikoista tai suomalaisista tuomittavia. Sen sijaan jos Keskusta, politiikka tai Suomi kannustaisi ja kiihottaisi väkivaltaan (kuten odinit tekevät), sitten vertaus odineihin olisi paikallaan. Nyt tuo argumenentti ei toimi.

Ymmärrän hyvin, että toiminnassa jossa on ihmisiä vetää joskus puoleensa myös rikoksen tekijöitä (kuten nämä odinit), mutta ero tuleekin siinä, kannustaako tällainen toiminta teoissa ja puheissa rikoksentekoon (kuten nämä odinit tekevät). Tästä syntyy se tuomittavuus.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Tietysti tuomittavuus on mielipidekysymys. Minusta rahan varastaminen on pahempi juttu kuin turvallisuusvalvonta kadulla joka ei johda mihinkään.

Itse pidän esimerkiksi Vihriälän rikosta paljon pahempana.

Odinit varmasti tuomitaan niistä rikoksista joihin on näyttöä. Aikanaan.
Epäilen että ne tuomiot eivät ole kummoisiakaan.

Olli Nurmi Vastaus kommenttiin #10

Niin entäs ne vaimon ja tyttöystävän hakkaamiset? Sekö myös on mielipidekysymys?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Voisiko Könttä kertoa mitälakia on rikottu, sinu täytynee etehdä nyt tutkintapyyntö poliisille, vai omistako vartiointiliikkeen osakkeita ?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ihmiset jotka eivät vielä ole oppineet ilmaisemaan itseään tai argumentoimaan, yrittävät pelotella ihmiset hiljaisiksi meuhkaamalla anonyymisti netissä. Piiloista mökääminen, ivaaminen, ahdistelu tai valheiden levittely on yksiselitteisesti raukkamaista. Jokaisen joka tuntee vetoa sellaiseen, tulisi ravistella itseään miettimään, miksi se on itselle edes vaihtoehto.

Suurin sananvapautta uhkaava tekijä tämän hetken Suomessa on netin anonyymit roskajulkaisut, palstat jossa viha on pornoa tai lohtututti kyvyttömyyteen nousta puolustamaan asiaansa omana itsenään, sekä loanheittäjät jotka eivät uskalla kertoa henkilöllisyyttään.

Reijo Jokela

Suurin sanavapautta uhkaava tekijä on muuten kaksoisstandardi. Otetaan nyt vaikka tämä "totuuden valvoja" JSN. Mitä se on tehnyt termin "fobinen" käytön kanssa? Pienikin googlettaminen kertoo, että Suomessa tuskin on islamofobisia, tai homofobisia ihmisiä. Kuitenkin tätä vääriä mielipitetitä omaavien medikalisointia harrastetaan jatkuvasti ilman, että JSN asiaan mitenkään puuttuu, koska asiahan sopii heidän poliittiseen agendaan ja tiedonvälityksen ohjailuun. Mitenkähän asia lienisi jos esimerkiksi homoista alettaisiin käyttää nimitystä "seksuaalimielenterveysongelmainen". Luulen, että tällainen medikalisointi tultaisiin tuomitsemaan monessakin instannssissa. Tällainen kaskoisstandardi on omiaan siihen, että syntyy niitä räyhäpalstoja. Tämä on vain yksi esimerkki siitä missä on se todellinen syy ns. räyhäpalstojen syntymiseen.
Lyhyesti sanottuna, eihän "vastapuolen" leimaaminen sairaaksi voi olla niiden yksinoikeus, jotka tekevät sen kielellisesti fiksulla tavalla. Nyt on vain niin, että keskitytään kirjoitusasuun, vaikka sisältö olisi samaa "erimieltä olevat helvettiin ja olen itse muita parempi ihminen" kiihkoilua.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"Islamofobia" ei ole lääketieteellinen termi. Tietäisit jos tsekkaisit.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #14

Fobia on. Tietäisit jos tsekkaisit.
Fobian käyttö liitteenä on tarkoituksellista ja valheellista medikalisointia.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

"ilman, että JSN asiaan mitenkään puuttuu"

Oletin löytäväni väitteen tueksi montakin päätöstä. En kuitenkaan löydä yhtäkään, mikä toki saattaa johtua heikoista hakutaidoistanikin. Vuosilta 2009 ja 20111 löysin fobia sanan sisältävät päätökset, jotka eivät kuitenkaan olleet väitteen kannalta relevantteja tapauksia. Ainoa löytämäni relevantti päätös (5252/SL/13) oli esittämäsi väitteen vastainen, jossa kantelija esitti kirjoitusta transfobiseksi mutta JSN antoi vapauttavan päätöksen. Minulle jäi epäselväksi mille tuo väite perustuu, olethan tietoinen että JSN käsittelee tapauksia pääsääntöisesti kanteluiden perusteella?

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #21

Olisin tietysti voinut pistää tuon mihin väitteeni perustuu. Päättelyyn. En ole nähnyt yhtään uutista, jossa olisi tämän termin vastuutonta (erään psykiatrin, jonka nimeä en muista) käyttöä. Toinen perusta on se, että valtamedia jatkuvasti käyttää fobia sanaa valheellisessa tarkoituksessa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #36

En usko JSN:n pimittävän kanteluja, joten jos asia on kuten esität olisi ehkä syytä tehdä kantelu. Oletan että JSN:n tekemisillä on mielestäsi jokin merkitys, koska käytit sitä argumentoinnissasi. Itse en siis löytänyt yhtään päätöstä, joten kovin monen mielestä fobia-sanaa ei käytettäne jatkuvasti väärin. Luulisi jonkun loukatuksi tulleen tehneen asiasta jo kantelun. Saattaahan niitä toki olla käsittelyssä vaikka kuinka monta, taitavat julkistaa vasta päätökset.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #37

Ei minua tuon laitoksen päätökset sen suuremmin liikuta. Tämä juttu vain tähän tässä kasoistandardikeskustelussa. Tuo JSN on vain niin hyvä esimerkki tällaisesta ajattelusta. Pohjimmiltaa kysymys on siitä, että porukka, joka on itse hyvinkin tarkka tästä "leimaamisesta" harjoittaa sitä itse aivan surutta, kunhan vain kohde on itselle sopiva.
Tämä fobiseksi leimaaminen oli vain yksi esimerkki.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #38

Jotta argumenttisi toimisi, pitäisi löytyä ainakin yksi tapaus jossa JSN:n päätös tukisi väitettäsi kaksoisstandardista. Nyt ainoa päätös, jonka minä löysin, olikin päin vastoin väitteesi kumoava. Taisi tuo JSN tulla vedetyksi aika lailla hatusta.

En ole kovin paljoa JSN:n päätöksiä lukenut, mutta ne mitkä olen lukenut ovat olleet mielestäni aika linjakkaita. Välillä tulee sitten tilanteita joissa äänestyksen tulos on ollut lähes tasan. Tuohan jo määritelmällisesti kertoo että kyseessä on ollut rajatapaus.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #39

Katsomme asiaa varmaankin eri tavoin. Itse löydän useitakin langettavia päätöksi virheellisen tiedon levittämisestä. Tästä mielestäni on selvästi kysymys kun puhutaan esim. homofobiasta.
Esimerkiksi nyt tämä Orlandon tapaus. Tekijä uutisoitiin surutta homofooobikoksi, vaikka mikään ei viittaa minkäänlaiseen fobiaan.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #43

Anteeksi, mutta miten liittyy sananvapauden rajoittamiseen yhtään mitenkään, jos joku jossain on kutsunut Orlandon ampujaa homofoobikoksi? Reijo yrittää taas tapojensa mukaisesti meloa keskustelukanoottia kohti kaislikkoa kunnes kukaan ei ymmärrä enää mistään mitään.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #46

Nyt kyllä itse yrität viedä keskustelun tapojesi mukaan sivuraitelle vääristelemällä tapojesi mukaan, kun joku on jostakin asiasta eri mieltä kanssasi = väärässä. Alunperin kysymys oli kaksoistandardista, josta blogi on erinomainen esimerkki.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #43

Se tässä nyt puuttuisi, että JSN:n kaikki päätökset olisivat vapauttavia. Sellaisella instanssilla ei todellakaan tekisi mitään. Linkkaa ihmeessä joku fobia-sanaan edes löyhästi liittyvä päätös, joka tukee väitettäsi. Kuten heti sanoin, en ole mikään googlausguru.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #47

Ei nyt ole kysymys tästä fobia-sanasta. Onhan siellä kosolti päätöksiä mm. harhaanjohtavasta tiedosta ym. Minulle on ihmetyksen aihe, että miten ylipäätään on mahdollista, että tämä fobia-sanan käyttö tahallisesti harhaanjohtamistarkoituksessa on sallittu.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #66

"Ei nyt ole kysymys tästä fobia-sanasta."

Sain ihan toisen käsitysen kommentistasi #8.
"Otetaan nyt vaikka tämä "totuuden valvoja" JSN. Mitä se on tehnyt termin "fobinen" käytön kanssa?"

Itse asiassa syy että lainkaan kommentoin oli että niin vahvasti painotit tätä fobia-sanaa ja sen väärinkäyttöä.
"Kuitenkin tätä vääriä mielipitetitä omaavien medikalisointia harrastetaan jatkuvasti ilman, että JSN asiaan mitenkään puuttuu..."

Mutta nyt ei siis ole kyse fobia-sanasta ja miten JSN on hyväksynyt sen väärinkäytön? Tartuin ilmeisesti merkityksettömään yksityiskohtaan, jolla ei ollut viestisi kannalta merkitystä. Toistitko sen vain paremman sanomisen puutteessa?

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #70

En ole kovinkaan hyvä saamaan sanomaa läpi, mutta yritetään uudestaan. Siis se asia mikä minua pännii on kaksoistandardi. Tämä fobia-sanan käyttö tuli esimerkkinä tuollaisesta kaksoisstandardista. Kun kerran on elin jonka tehtävä on puuttua viestinnässä tapahtuvaan tahalliseen valehteluun ja tietääkseni on usein siihen puuttunutkin, niin ihmettelen kaksoistandardia siinä, että tämän fobia-sanan käyttöön harhaanjohtamistarkoituksessa ei puututa. Nyt mennään tietenkin mutut-tuntumalla, mutta epäilen, että jos jokin lehti alkaisi julkaisemaan juttuja esim. homoista ja kuvailisi heitä naisfobisina, niin asiaan puututtaisiin, koska sanalla yritettäisiin tietoisesti luoda väärä käsitys kyseessä olevasta ryhmästä. Puhumattakaan siitä, että siinä samalla luotaisiin tietoisesti käsitys, että homous johtuu todellisuudessa sairaalloisesta hallitsemattomasta pelosta naisia kohtaan.
Tällainen kuitenkin sallitaan tässä homofobia sanan käytössä.
En nyt oikein tiedä selvensikö tämä asiaa, vai sotkiko entisestään. Ehkä tuosta jotakin saa irti, jos yrittää ymmärtää mitä minä tarkoitan. Jos sen taas lukee sen niin, että mitä tulkintoja sille voi antaa, niin ei varmasti aukea.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #71

Oletatko ehkä JSN:n toimivan kuin valvovan viranomaisen? Se selittäisi ihmetyksesi, mutta näinhän ei ole. JSN on käytännössä reaktiivinen toimija, joka on hyvin harvoin aloitteellinen arvioitavien tapausten osalta. En tiedä onko koskaan ollutkaan. Jos jonkun mielestä JSN:n tulee ottaa kantaa johonkin kirjoitukseen, tulee hänen tehdä siitä kantelu. Kyse olisi kaksoisstandardista, jos JSN olisi päätöksillään siunannut vääristyneen käytön, mutta näinhän ei ollut. Joko tapaukset ovat vielä käsiteltävänä, tai sitten kukaan ei ole pitänyt fobia-sanan käyttöä niin suurena ongelmana että olisi kannellut asiasta. Ehkä sinun pitäisi? Oli miten oli, en näe JSN:n toiminnassa mitään viitteitä kaksoisstandardista esimerkiksi nostamasi fobia-sanan osalta.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #72

Kiitos tiedosta. Luulin oikeasti että tämä olisi jonkinlainen valvova elin. Se selittäneekin sen miksi tuota harhaanjohtamista ei ole suitsittu. Takanahan ei ole mitää joukkoa (esim. vähemmistö) joka asiasta valittaisi.
Onkin sitten todellinen laatujournalismin tae, että jokin media tällaiseen kuuluu. Tuohan on aivan turha kerho.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #73

Olisiko analogia sitten, että kaikki säädökset asianomistajarikoksista lainsäädännössämme ovat turhia?

Pitäisin paljon pahempana, että meillä olisi joku virallisen totuuden komissio, joka olisi ojentamassa toimittajia omasta aloitteestaan jos eivät ymmärrä mukautua valtion tahtoon. Ihan hyvä toimintatapa, että vapaasti saa kirjoitella. Mielestäni olisi sananvapauden kannalta ongelmallista, jos joku viranomainen rupeaisi proaktiivisesti ohjailemaan lehdistön kirjoittamista.

p.s. Ei kantelu edellytä joukkoa, voit tehdä sen itse.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #74

Käsittääkseni nyt on kysymyksessä median itsesäätelyelin. Ei sitä voi rinnastaa oikeuslaitokseen. Lain noudattaminen ei perustu vapaaehtoisuuteen. Jos tällainen säätelyelin kerran on, niin onko todellakin niin, että näin laaja sääntörikkomus ei aiheuta toimenpiteitä, ellei joku tee asiasta ilmoitusta. Jotenkin vain minulle on vaikea ymmärtää, että media laatii itse sääntönsä ja kun noita sääntöjä rikotaan, niin tarvitaan ulkopuolinen ilmoitus, että toimitaan.
Täytyy sitten sanoa, että JSN vetäminen juttuun oli virhe, jos se tosiaankin on tuollainen elin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #75

Aivan selvästi se oli virhe, mutta ei siksi että JSN on itsesäätelyelin, eikä siksi että se toimii lähtökohtaisesti kanteluiden perusteella, vaan siksi ettei ollut mitään perustetta väittää että heillä olisi kaksoisstandardi. Tiedätkö jonkin itsesäätelyelimen joka ei toimisi ilmoitusten/raportoinnin varassa, vaan olisi aloitteellinen?

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #76

En ollut kyllä tuon JSN:n toimintaa pahemmin perehtynyt. Luulin, että se on jonkinlaisessa valvojan roolissa. Tietysti kun asiaa tarkemmin miettii, niin eihän se oikeastaan muuten voisi toimiakkaan. Jos se olisi aloitteellinen, niin silloinhan asiaa olisi edes turha käsitellä, sillä jo se, että juttu on nostettu merkitsisi langettavaa päätöstä. Olisi aika koomista, että elin itse "nostaisi" jutun ja antaisi sitten vapauttavan päätöksen.

Reijo Jokela

"Keskustassa, politiikassa ja Suomessakin on jos minkälaista ihmistä. Nämä ihmiset pitää tuomita oikeuskäytäntöjen mukaisesti, mutta ei se tee kaikista keskustalaisista, poliitikoista tai suomalaisista tuomittavia".
Tämä ei kuitenkaan koske vihaamiasi tahoja.
Vaikka pidän KAIKENLAISTA katupartiointia typeränä toimintana, niin pidetään nyt jokin pbjektiivisuus.
Onko siis retoriikka pahempaa kuin käytännöt. Vertaa odineitten retoriikka, joka ei ole järjestön nimissä, eikö siihen littyvästi vielä mihinkään laittomuuksiin. Sitten tulee keskusta, jonka retoriikka on hyvinkin kaunopuheista, mutta käytäntö. Puoleeseen suoraan liittyviä ja epäsuorasti liittyviä rikoksia kasapäin. Kun tähän lisätään verovarojen ohjaaminen hyvävelijärjestelmän myötä lähipiireille, siltarumpupolitiikka, tukijunailut, niin voidaan kyllä ihan hyvällä syyllä kysyä, että kummankohan järjestön kautta aiheutetaan veronmaksdajille suuremmat vahingot rikosoikeudellisesti ja moraalisesti epäilyttävän toiminnan kautta? Kyllä tässä nyt pata kattilaa soimaa.

Käyttäjän joonaskontta kuva
Joonas Könttä

Reijo hyvä, rauhoitu. Kuka on puhunut mistään tahoista mitä vihaisin?

Lue tuo melko klassisen filosofian mukainen päättelyketjuni rauhassa ja yritä sisäistää se. Uskon, että varmasti sen pystyt ymmärtämään. Tottakai kaikki ihmiset pitää esimerkiksi oikeuslaitoksessa menetellä samojen käytäntöjen mukaisesti - ehdottomasti! Oli sitten keskustalainen tai odin.

Odinien retoriikka (väkivaltaan yllytys) ja teot (väkivalta). Tämä on tuomittavaa. Piste.

Reijo Jokela

Pystyn hyvin ymmärtämään. Moralisoit sellaisen järjestön toimintaa jonka rikoshistoria järjestön toiminnan sisäällä on paljon puhtoisempaa, kuin edustamasi Keskustan.
Mitä taas tulee tuohon vihaamiseen, niin, etpä muuuten ole tämä retoriikkakysymyksen kohdalla löytänyt muuta kuin näiden vatipäiden keuhkoamisen jossakin facebookissa sen jälkeen kun vasemmistolaisen huligaanit olivat rikkoneet heidän kokoontumistilansa. Missä on huolesi Takku.netistä. Rasmus-palstan vihakirjoituksista jne. Onko nyt niin, että olet laittamassa ainoastaan yhtä inhoamaasi järjestöä pannaan sellaisilla säännöillä mitä et ulota muihin?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Vaalirahoitus ja Kehittyvien maakuntien Suomi, miten meni köntän mielestä ?

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #50

Ei Suomessa ole kiellettyä antamasta vaalirahaa puolueille, ei olut silloin eikä ole nytkään. Puoluetta ei voi syyttää siitä että jotkut tahot haluavat hassata rahaa puolueisiin. Vai onko? Kiellettyä tosin oli avustajaa varten annetun rahan käyttö vaalityöhön, mutta ei siitäkään erästä puoluetta edes nuhdeltu, vaalivoitto tosin tuli.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Tämä on niin totta.
Lohdutukseksi blogistelle pitää myöntää että ei keskusta ole yksin.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

On aina erittäin mukavaa kuulla että yleensä maakuntiin suuntautuneet investoinit ovat mielestäsi rikollista toimintaa.

Laittaisit sitten tierahoja jakaneet sitten suoraan tiilenpäitä lukemaan, samoin sinne menisi sekin porukka mikä vastaa soterahojen jaosta. Oikeastaan kaikki kansanedustajat ovat sitten rikollisia ja koska näitä jakoja ovat kaikki puolueet tehneet koko edustna menisi silloin linnaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kysymys oli kyllä Maakuntiensuomen vaalirahoituksesta, ehkä Merisalo voisi sisällä olleena tarkentaa.

Muistaakseni keskustan nykyinen presidenttiehdokas Matti Vanhanen junaili rahaa Merikukallekin.

Juhani Nurminen

Ei siitä monia vuosia ole kun poliisi jopa toivoi, että ihmiset perustaisivat jonkinlaisia kodinturvajoukkoja, katupartioita, poliisin tueksi ja avuksi. Poliisi kun ei joka paikkaan heti ehdi. Kannattaa asiaa vähän netistä tutkia. Mitä sanoi mm. poliisijohtaja aikanaan. Mikä on mielen muuttanut?

Käyttäjän joonaskontta kuva
Joonas Könttä

Ei Poliisi tuolloinkaan toivonut, että oikeus otettaisiin omiin käsiin saati että kehotettaisiin väkivaltaan.

Reijo Jokela

Käsittämättömintä asiassa on, että nyt kun poliisilla olisi mahdollisuus koordinoida tällaista toimintaa ja näköjään vapaaehtoisikin löytyisi, niin mitä poliisi ihan oikeasti tekee? Keskittää voimia netissä ilmenevään n*** sanan käyttöön.
Ihmetyttää suuresti, että tällainen katupartiointi on nyt kovinkin suuri ongelma, kun ei ole kovinkaan pitkä aika kun Helsingissä kiersi katupartioita jotka oli varta vasten etnistä väkivaltaa varten perustettuja. Tuloksena taisi olla noin 70 suomalaisen pahoinpitelyä. Muistaakseni näistä katupartioista ei oltu silloin kovinkaan huolissaan. Jos me mennään samoin säännöin kuin tuolloin niin nythän on kysymyksessä vain löyhästi yhteen kuuluva joukko, joka kulkee kadulla. Rasismi käsitettä ei porukkaan voida mitenkään liittää, jos jollakin jäsenistä on ulkomaalaistausta.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

" kun ei ole kovinkaan pitkä aika kun Helsingissä kiersi katupartioita jotka oli varta vasten etnistä väkivaltaa varten perustettuja."

Oliko noin?
vai oliko asia kuitenkin niin kuten tässä linkissä tuosta kerrotaan eli

"Eri puolilla pääkaupunkiseutua liikkunut nuorisojengi on hyökännyt silmittömästi lasten ja nuorten kimppuun loppukesän ja syksyn aikana. Jengin toimintatapoihin kuuluu ulkomailla levinnyt villitys, jossa väkivallan tekijä saa pisteitä sen mukaan, kuinka nopeasti hän kykenee lyömään uhrin maahan."

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/242510-yh...

"Muistaakseni näistä katupartioista ei oltu silloin kovinkaan huolissaan."

Niinpä juuri, muistaaksesi olisi ollut noin, jo alussa muistit tuon erittäin ikävän ilmiön väärin. Toki olisi mielenkiintoista nähdä missä, miten ja milloin nuo väittämäsi katupartiot etnistä väkivaltaa varten on perustettut ja kuka niiden johtaja/perustaja oli/on.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Rasistinen järjestö?

Millä perusteella luokittelet jonkun yhteisö rasistiseksi?

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

sillä perusteella, että perustajista joku/joitain voidaan olettaa rasistiksi,
samalla perustelulla ( esim. yhdistyksen toimintakuvauksesta piittaamattomuus) saman heebon perustama kyläyhdistyskin tanhukerhoineen on rasistinen yhdistys ja
näinollen sananvapautta uhkaava tanhu tulisi kieltää?

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

vapauden puolustajat kohkaavat kokoontumis- ja sananvapauden toteuttamisen olevan uhka -vapaudelle?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Soldiers of Odinit ovat kuulemma toteuttaneet kokoontumisvapauttaan Pikku-Huopalahdessa ja Ruskeasuolla. Munkkiniemessä heillä ei sitä ole, siellä asuu minulle tärkeitä ihmisiä.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Kokeile olla joskus toisella puolella mielipidettä, niin koet kuinka yhtäkkiä olet, "rasisti","Natti","Tunteeton paskaläjä","Nationalisti" (Jolla viitataan Hitleriin, vaikka Hitler taisi enemmän olla imperiumin kannattaja).
"Naistenviihaja", "Homofoobikko","Maahanmuutto foobikko", "Kivikaudella eläjä", "metsämies", "Äidin nurkassa asuva surkimus", "Työtön alkoholisti"
ja paljon muita. Siinä on nimiä joita olen saannut lukea nimimerkkejen takaa, ja myös omilla nimillä.

Ja tosiaan jos kannatat Odineja olet Natsi automaattisesti, vaikka et olisi mitenkään muuten heidän kanssaan tekemisissä..

Montako rikosta Odinit on tehneet sen aikana kun ovat olleet partioimassa ryhmässä?

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

"Minusta tällaisen tapahtuman järjestäminen alkuunkaan on arveluttavaa ja se olisi tullut evätä."

viittaatko tuolla eväämisellä puoluejohtoon, viranomaiseen, vai sekä että, vai joku muu, mikä?

Reijo Jokela

"Ja tosiaan jos kannatat Odineja olet Natsi automaattisesti, vaikka et olisi mitenkään muuten heidän kanssaan tekemisissä"..
Eikös natsiksi riitä se kun esittää, että tuota porukkaa tulisi käsitellä samojen sääntöjen mukaan kuin muita.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Yritit provosoida mahdollisimman provolla aiheella eli SOO:lla ja nyt ihmettelet sitä että oudoimpien saittien hörhöimmät provosoituivat. 15 minutes of fame.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

No onko se kivaa lukea meilistään nimettömiä häirikköviestejä? SOO provosoi joka puolella Suomea ja jotainhan tälle täytyy tehdä. Könttä tekee arvokasta työtä meidän kaikkien hyväksi, myös sinun, vaikka et sitä juuri nyt ymmärtäisi.

Reijo Jokela

Nyt yleistit ainakin kohdaltani väärin. En katso, että kaksoistandardeilla pelaaminen ja jeesustelu olisi mitenkään arvokasta työtä minun hyväkseni.
Vaaditaan joltakin Odineilta korkeampaa moraalia kuin edustamaltaa puolueelta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #26

Keskustan korruptio tuskin liittyy Köntän saamiin häirikköviesteihin. Tai mistäs sitä oikeasti tietää, niillä on varmasti lonkeronsa joka paikassa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Yhtään "häirikköviestiä" ei ole toteennäyttänyt.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #54

Samaa uutisluokkaa, kuin Husun mukilointi pesäpallomailalla, mutta Husuhan olikin silloin vielä kepu.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Taitaa nämä blogit mieluummin edistää Odineitten asiaa. Heistä julkisuudessa ole paljon kuulunut enään viime aikoina. Tästäkin ristiretkestä aika vähän jää käteen.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Nimettömän palautteen lähettäminen kertoo epätoivosta ja tätä menoa Odinin potilaat ja uusnatsit on kohta naurettu kuoliaaksi. Johan sen huomaa Jyväskylän tapahtuman säälittävän pienestä osanottajamäärästä.

Heippa Odinit, ei tule ikävä.

Reijo Jokela

Ei tule minullekkaan mitenkään ikävä. Seuraavaksi sitten vasemmistoliiton tukeman Takku.net kimppuun, sekä Rasmus-vihasivuston.
Samat pelisäännöt kaikille.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

"Seuraavaksi sitten vasemmistoliiton tukeman Takku.net kimppuun, sekä Rasmus-vihasivuston."

LOL

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #33

Asiahan ei ole LOL. Kyllä nuo täyttävät määritelmän jos asiaa tarkastelee yhteisten normien pohjalta. Se, että nuo edustava maailmankatsomustasi ei asiaa muuta.
Ps. voisi varmaan käydä kysymymässä Pohjolan liikenteen omistajalta siitä mitä vastakkainasettelulla ratsastavaa porukkaa hän pitää haitallisimpana.
Taitaa muuten olla niin, että väkivallan tekoja ja vihatoimintaa on noiden sivustojen kannattajilla kontollaa huomattavasti enenmmän. Itsenäisyys päivän huliganismi ja poliisiin (jonka asemaa tässäkin ketjussa on korostettu) kohdistunut väkivalta ja siihen yllyttäminen, yritys väkivallalla ja sen uhalla estää toisia käyttämästä heille kuuluvia oikeuksia. Ja kirkkaimpana kruununa useat ihmisen fyysistä koskemattomuutta rikkovat teot, miljoonaluokassa olevat aineelliset vahingot, ympäristön turmeleminen. Odineitten ja näiden järjestöjen käsitteleminen erillisinä asioina. Ollaan todella heikoilla jäillä, jos väkivaltaa aletaan suvaitsemaan sen mukaan miten motiivi sopii omaan maailmankuvaan.
Se vasemmistolainen väkivalta ei ole sen parempaa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #35

Kiitän teitä kommentistanne, joka antoi paljon ajattelemisen aihetta. Punnitsen tarkasti esille tuomanne asiat.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #35

tuohon ei ole juuri mitään lisättävää,
hieman pelolla suhtaudun seikkaan, että esmes li anderssonia ylistetään etusivulla maailman parhaana tyyppinä ja hänen suustaan kuitenkin on tullut sellaisiakin sammakoita,
kuin että vasemmistolainen väkivalta on parempaa väkivaltaa ja jotenkin hyväksyttävämpää,
sama teema tulee selvästi esiin mm. suvi auvisen blogissa joka käsittelee just näitä bussien tuhopolttoja, ensin kyllä olevinaan tuomitsee väkivallan ja tuhoamisen,
mutta lukemisen edetessä tuomitseekin teon lähinnä huonon kohteen valinnan vuoksi,
ja sitten lopulta lähes puolusteleekin sitä hänen omasta mielestään hyvällä tarkoituksella.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #44

tämmöset ihmiset ovat niin olevinaan hyviä ja suvaitsevaisia ihmisiä,
mutta tarkemmin tutustuessa he ovatkin kanssaihmistensä erilaista ajattelua suvaitsemattomia ja väkivaltaakin kaihtamattomia ihmisiä,
nämä tämmöiset kaksinaismoralistit ovat vaarallisia ihmisiä koska heihin ei voi luottaa,
koska heistä ei koskaan voi tietää mitä he tekevät ja usein he tietävät sen itsekin ja tuntuvat jopa nauttivan siitä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #45

Et voi tosissasi ajatella Suvi Auvisen edes itse pitävän itseään suvaitsevana. En minäkään hänen ajatuksiaan ymmärrä, mutta ei kai hän sentään niin sekaisin ole?

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #51

heh, niin, tosiaankin jospa se joka on sekaisin, onkin minä.

tosiaan, kieli poskessa kirjoittelen, vissiin välillä vähän liikaakin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #44

Ekös Arhimäkikin kaipaillut nimeltä tanskalaista poliisiemme teloittajaa ?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #33

Karo, voisitko kertoa mitä LOL tarkoittaa suomeksi ?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

PS-nuorista vielä; jos haluavat tehdä yhteistyötä rasististen katupartiojärjestöjen kanssa, niin ihan vapaasti vaan. Seuraamuksista ei kuitenkaan kannata kitistä.

Minna Tarvainen

Oliko tämä nyt avoin uhkaus kaikkia PS-nuoria ja muita epämiellyttävinä pitämiäsi henkilöitä kohtaan?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Ei, vaan totean vain heidän saavan osakseen ankaraa ja ansaittua kritiikkiä mikäli he osallistuvat yhteisiin tapahtumiin odioottien kanssa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #64
Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #68

LOL on ääneen nauramista tarkoittava akronyymi eli lyhennesana, joka on muodostettu englannin kielen sanoista laughing out loud (suom. nauraa ääneen).[1] Kuten monia muitakin nettislangi-ilmauksia, LOL-lyhennettä käytetään puheessa toisinaan tilkesanana tai mitään tarkoittamattomana kommenttina. Ilmauksella voidaan sarkastisesti myös vähätellä toisen saavutuksia.

Näin sanoo Wikipedia.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #64

"Ei, vaan totean vain heidän saavan osakseen ankaraa ja ansaittua kritiikkiä mikäli he osallistuvat yhteisiin tapahtumiin odioottien kanssa".

Tarkoitatko vasemmistoliiton tapahtumia?

Minna Tarvainen Vastaus kommenttiin #64

"Ei, vaan totean vain heidän saavan osakseen ankaraa ja ansaittua kritiikkiä mikäli he osallistuvat yhteisiin tapahtumiin odioottien kanssa."

Samoin on varmaan myös vihreiden ja vasemmistoliiton poliitikkojen kanssa, jotka touhuavat esimerkiksi Rasmuksen ja Takun kaltaisten idioottien ja rikollisten kanssa?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #77

Rasmus on rasisminvastainen ryhmä. Rasisminvastaisuus ei häpäise ketään politiikkoa, pikemminkin päinvastoin. Keitä ovat nämä takku.netin kanssa tekemisissä olleet vihreät ja vasemmistoliittolaiset poliitikot? Millä tavalla he ovat olleet tekemisissä takku.net-sivuston kanssa?

P.S Todisteeksi ottaisin mieluiten vastaan linkkejä, mutta voit myös kertoa yhteyksistä takku.nettiin omin sanoin.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #83

Onpa muuten uskottava profiili tämä suutaan soitteleva "Minna Tarvainen".

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #91

Mitä minä olen valehdellut?

Minna Tarvainen Vastaus kommenttiin #83

Ehkä kannattaisi sitten poistua kyseisestä yhteisöstä, ellei halua tulla leimatuksi muiden tollojen häiriökäyttäytymisen myötä.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Ei, se on suoraan PS puolueen ajatusmaailmasta ja toiminnasta.

Saat mitä tilaat oli PS puolueen vaalislogan viime vaaleissa. Oliko tuo silloin jokin uhkaus muita kohtaan?

Minna Tarvainen Vastaus kommenttiin #67

Eli Könttäkin vain sai mitä tilasi?

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #78

Eli PS:n vaalislogan oli mielestäsi uhkaus? OK

Reijo Jokela

Rasistinen katupartio vs. rasistinen uskonto. Mitä eroa yhteistyöllä?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"For if you suffer your people to be ill-educated, and their manners to be corrupted from their infancy, and then punish them for those crimes to which their first education disposed them, what else is to be concluded from this, but that you first make thieves and then punish them."

- Thomas More, Utopia

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Joku on sellaistakin päästänyt suustaan, että itsekunnioitus ohjaa moraaliamme ja kunnioitus toisia kohtaan tapojamme.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Huvittavaa. Köntän saama vaste osoittaa hänen olleen oikeassa...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Yhtäoikeassa, kuin Kehittyvien maakuntien Suomikin.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Minulla ainakaan ei ole pienintäkään syytä epäillä, etteikö Könttä olisi joutunut henkilökohtaisen häiriköinnin kohteeksi nimenomaan esittämänsä kritiikin takia. Joten yritähän Aimo skarpata. Nuo ovat kaksi ihan eri asiaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset