Joonas Könttä KAIKKI YHDESSÄ KÖNTÄSSÄ.

Perussuomalaisten harjaaminen jäi Soinilta kesken

Ulkoministeri Timo Soini on kenties poliittisen uransa huipulla, mutta hänen puolueensa tulevaisuutta on edelleen vaikea ennustaa. Hallitusjäsenyys tarjoaisi parhaimmillaan Perussuomalaille mahdollisuuden siirtyä pysyvästi uskottavien suurten puolueiden joukkoon, mutta tämä vaikuttaa epätodennäköiseltä. Gallupeista on ennenaikaista ennustaa tulevaisuutta, mutta valta ja vastuu näyttää syöneen aiemman populistisen oppositiopuolueen kannatuksen.

Samaan aikaan tie kohti uskottavaa suurta puoluetta on yhä vailla perustuksia. Tai jos nuo perustukset onkin tehty, on rakentamista laiminlyöty vakavasti. Parlamentaarikkojen töppäilyt puheenjohtaja Soini on useamman kerran kuitannut "yksittäistapauksina" ja kuuluisasta Immosen harjauksestakaan ei juuri mitään tullut. Eduskunta-avustaja Kiemungin käsittämättömät Facebook-kirjoitukset kuitattiin piirijärjestön varapuheenjohtajuudesta erottamisella, mutta toisaalta hänen toimintaansa ei yksimielisesti tyrmätty. Hän jatkaa edelleen kansanedustuslaitoksessamme kansanedustajan avustajana.

Uusimpana ilmiönä on kansanedustaja Maria Tolppasen (ps.) kirjoitukset, jotka Blogaaja.fi -palvelu on tänään sulkenut. Blogaaja.fi:n mukaan: "Palveluamme ei ole luvallista käyttää ihmisryhmiin kohdistuvan vihan lietsomiseen julkaisemalla tietoja, joissa totuutta on tarkoituksellisesti pyritty hämärtämään tai vääristelemään."

Eduskuntaan on pesiytynyt toleranssi hyväksyä rasistisia puheita, joka nakertaa Suomen demokratian arvokkuutta. Tämä on ei ole kaikkien perussuomalaisten syytä, mutta Perussuomalaiset puolueen syytä se on. Monessa muussa maassa tällaista ei hyväksyttäisi.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinilla on edelleen tekemättä selkeä linjanveto, jossa rasistiseksi tulkittavalla puheella ei olisi sijaa hänen puolueessaan. On selvää, että paikallis- ja kuntatasolla kaikkiin puolueisiin mahtuu mitä erilaisempia jäseniä, mutta parlamentaarikkoina tai muissa merkittävissä asemissa toimivilta puolueen jäseniltä on odotettava nollatoleranssia rasismiin. Valta ja vastuu kulkevat käsi kädessä.

Perussuomalaisten mahdollisuus nousta pysyvästi uskottavian suurten puolueiden joukkoon on mahdottomuus niin kauan, kuin rasismille ei sanota selkeästi ei. Siihen asti Perussuomalaiset rp. vähentää Suomen eduskunnalle kuuluvaa arvokkuutta. Tämä on sääli, sillä monet tuntemistani perussuomalaisista ovat erittäin fiksuja ihmisiä, jotka harmittelevat muutamien ääripäiden idioottimaista käytöstä ja sitä, että sellainen käytös kuitataan melkein aina "inhimillisenä vahinkona".

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Kiva olisi nähdä jostain tuo blogi kirjoitus.. Rasismi on kumminkin laaja-käsite ja ihmiset tulkitseavat sitä miten itse tahtovat.

Käyttäjän joonaskontta kuva
Joonas Könttä

Googlettamalla näkee osan hänen kirjoituksistaan, osa (ilmeisesti pahimmat) on poistettu tuon ylläpidon toimesta. "Salonkikelpoisesta rasismista", kuten Blogaaja.fi-palvelu ilmoittaa, voi ainakin omasta mielestäni kuitenkin puhua.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/näin-ylläpito-perustelee-tolppasen-blogin-sulkemista-1.2031972

"Yksiselitteisesti suljemme kaikki blogit, joissa kirjoittaja antaa tukensa uusnatsien ja väkivaltarikoksista tuomittujen henkilöiden johtamille rasistisille katupartioille (esimerkiksi 9.1.2016 julkaistu artikkeli), ylläpito toteaa."

Siis jos annat pientäkin postiivista tukeaSoldiers of odin katupartiolle niin blogi suljetaan! Joten itse vedän sellaisen päätöksen tästä että sivuston mukaan se blgi oli rasistinen lain tai minun mukaan se ei ollut, ellen sitten näe tekstiä ja muutan sen perusteella mielipidettä.

Juhani Kahela

Rasismi on syntyperään perustuvaa syrjintää. Aikanaan sitä esiintyi Etelä-Afrikassa ja USA:ssa ja sanalla oli paha kaiku. Nyt se on otettu uusiokäyttöön tiettyjä tarkoitusperiä varten, kun ei haluta katsoa totuutta. Olenko rasisti? Sanoin 40 vuotta sitten muitten kustannuksella eläviä saatanan lusmuiksi. Mielestäni muitten kustannuksella elävä maahanmuuttaja on samanlainen saatanan lusmu kuin veljeni. Hän haki mukavampaa elämää työttömyyskorvauksilla eli muitten kustannuksella. Maahanmuuttajat hakevat parempaa elämää muitten kustannuksella. Sen vastustaminen ei ole rasismia.

Se, mitä en ymmärrä, on miksi poliikkkojen pitää ohjata muita kuin omaa puoluetta. Sipilän onnettomista tekemisistä ja tekemättä jättämisistä saisi jatkoromaanin. Sen seurauksena Maalaisliiton kannatus on pudotuksessa. Puolueen jäsenten kannattaisi unohtaa muut puolueet ja keskittyä omiin virheisiin, jotka ovat johtaneet alamäkeen. Eihän yrityskään, jonka tuotteet eivät mene kaupaksi, ala luettelemaan kilpailijoiden heikkouksia, vaan keskittyy oman tuotteen parantamiseen.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

https://blogit.perussuomalaiset.fi/maria-tolppanen... Siinähän se onkin se blogi.. Eikä minusta ainakaan ole mitään rasistista.. Ehkä tuo poistettiin sitten kommenttejen takia joita ei Tolppanen lukenut/korjannut/poistanut!

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

P.P:"Ehkä tuo poistettiin sitten kommenttejen takia joita ei Tolppanen lukenut/korjannut/poistanut!"

Iltasanomien mukaan Tolppasen blogeissa ei sallittu kommentointeja, joten tuokaan ei käy syyksi.

Ilkka Huotari

Saatiin rasistijahdit. Onnea, Suomi.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Voihan perussuomalaisten alamäki johtua siitäkin, että jotkut henkilöt eivät ole osanneet punnita sanojaan, eikä puolue sitten ole niihin tarpeeksi puuttunut. Ehkä se on sittenkin sivujuonne.

Perussuomalaisten alamäkeä selittänee enemmän toteutettu hallituspolitiikka. He ovat joutuneet statistin osaan. Perussuomalaiset ovat joutuneet siunaamaan jatkuvasti heidän ohjelmalleen vastakkaisia päätöksiä. Heistä on tullut todellisia takinkääntäjiä äänestäjien silmissä.

Takana saattaa olla Soinin virhearvio. Hän ilmeisesti oletti, että keskusta lähtisi toteuttamaan lähempänä perussuomalaisia olevaa hallituspolitiikkaa. Keskusta kuitenkin liittoutui kokoomuksen kanssa. Perussuomalaisille ei jäänyt kuin luu käteen. Tämä linjavalinta on tainnut aiheuttaa kipuja keskustassakin.

Juhani Harju

Olen seurannut Tolppasen kirjoittelua lehdistössä, ja saanut lukea asiallista mutta kylläkin suoraa arvostelua mm maahanmuuttajien korkeammista tuista aikaisemmin maassa asuneisiin verrattuna,. En voi kuin ihmetellä kuinka pitkälle tässä "ahdasmielisyydessä" voidaan mennä. Blogisivusto toteutti sen enempää perustelematta tuomion blokkaamalla Tolppasen ja julkistamalla syyksi RASISMI. No toivon mukaan sivusto ei ole merkittävä maassamme. Mielestäni Tolppasen sanomaksi jossain uutisoitu: "Minua ei ilmaiseksi syytetä rasistiksi" on perusteltua. Kuinka hän sen rahaksi muuttaa, en ota kantaa.

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Ehkä Tolppanen ei tarkoita rahaa, vaan hakee oikeuden kautta päätöstä sananvapauteensa?
Kansanedustajilla se pitäisi olla kyllä koskematon.
No onneksi hänellä kuitenkin eduskunnassa on vielä puheoikeus.
Kaikkea sitä suomessa näkee ja kokee ja sitten näitä Joonaksiakin vielä.
Pesusuomalaiset joutui huonoon hallitukseen. Sanoin heti alkumetreillä epäilyni.
"Kepu pettää aina".

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

On vähän erikoinen aihe keskustassa näkyvässä asemassa toimivan henkilön blogille, lähteä huutelemaan hallituskumppanin pöytään.

Toivottavasti on loppuun asti harkittu ja oma tupa on järjestyksessä niin ettei arvostelun sijaa ole?

Toimituksen poiminnat