Joonas Könttä KAIKKI YHDESSÄ KÖNTÄSSÄ.

Sipilän-Rinteen punamulta voisi löytää yhteisen sävelen

Seuraavan hallituksen tärkein edellytys on toimintakyky ja rohkeus päättää vaikeista asioista. Tässä Kataisen-Urpilaisen ja Stubbin-Rinteen hallitukset ovat epäonnistuneet.

Erityisesti Alexander Stubbin johdolla Kokoomus on ajautunut talous- ja ulkopolitiikassa, sekä sote-kysymyksessä sivuraiteille muista puolueista.

Sote-uudistuksen toteuttaminen on yksi tärkeimmistä edessä olevista päätöksistä. Uudistuksen on turvattava kaikkien suomalaisten sosiaali- ja terveyspalvelut, sekä luotava kustannussäästöjä. Tällä hetkellä Kokoomus on ollut eniten vastahankaan sote-uudistuksessa, eikä tällainen edistä hankkeen toteutumista.

Tarvitsemme päätöksiä ja rohkeutta tarttua vaikeaan kokonaisuuteen. Tässä Sipilä ja Rinne ovat olleet yhtä mieltä. Sote-uudistus ei ole helppo, mutta se on välttämätön.

Niin ikään kuntauudistuksessa Kokoomus on osoittanut uppiniskaisuutensa. Hanketta on ajettu kuin härkää pyssyyn vailla järkeä. Uudistus ei palvele kuntalaisia.

Siinä missä Venäjän toiminta Ukrainassa on tuomittu kaikkien puolueiden toimesta, on Stubb keskittynyt lokeroimaan vanhakantaisesti poliittisia mielipiteitä ja puhunut Suomen Nato-jäsenyyden puolesta vastoin hallituksen linjauksia.

Talouspolitiikassa Stubbin Kokoomus on vieroksunut valtion vahvaa roolia. Sipilä ja Rinne sen sijaan ovat lähempänä toisiaan. Koko Suomen kattavalla elvytyspolitiikalla luomme edellytykset uudelle työlle. Toisaalta yrittäjyysasioissa Kokoomus on ollut perinteisesti läheisempi Keskustalle kuin SDP. Työntekeminen ja yrittäminen on tehtävä kannattavaksi.

Tällä hetkellä SDP näyttäisikin Keskustalle Kokoomusta läheisemmältä. Toivottavaa on, että jatkossa Kokoomus maltillistaa linjauksiaan.

Lopulta vaalitulos on paljon vartijana ja tärkeintä on kunnioittaa kansan tahtoa. Suomi tarvitsee toimintakykyisen hallituksen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän RaikoKarvonen kuva
Raiko Karvonen

Suomi tarvitsee toimintakykyisen hallituksen. Sen pitää kyetä tekemään päätöksiä. Siinä todella suuri haaste tulevalle hallitukselle.

Olen myös sitä mieltä, että Sipilän-Rinteen punamulta voi löytää yhteisen sävelen. Edessä on vaikeita ratkaisuja ja punamulta on ennenkin menestyksekkäästi hallinnut tätä maata. Punamulta on aikaisemmin saanut paljon aikaan tämän yhteiskunnan eteen.
Tietysti vaalitulos vaikuttaa asiaan. Jos demarit kokevat tulevissa vaaleissa rökäletappion, niin on selvää, että silloin punamullan rakentaminen vaalien tuloksen perusteella tulee melko vaikeaksi.
Minulle punamulta sopii siis äänestäjänä vallan hyvin.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Asiassa vain on aika monta ongelmaa.

Sipilän sinänsä voi nähdä henkilönä, joka pyrkii ratkaisemaan asioita. Mutta onko muilla keskustalaisilla malttia katsoa asioita puhtaasti maan, ei puolueen, edun kannalta. Varsinkin kun eduista voi useissakin asioissa olla monta mieltä. Perustellusti.

Keskustan (oletettavan) suurvoiton jälkeen nimenomaan Keskustalta vaaditaan suurta nöyryyttä muiden näkemysten huomioonottamisessa. Kokoomukselta ja SDP:ltä taas vaaditaan suurta nöyryyttä ja toisaalta itsetuntoa lähteä mukaan hallitukseen pahan tappion jälkeen.

Sinänsä ihan myönteistä, jos muissakin puolueissa lämmetään tälle Sipilän ajatukselle, että sekä hallitus että hallitusohjelma voisivat olla aiempaa ohuempia. Työtä tehtäisiin tilanteen mukaan keskinäiseen luottamukseen perustuen.

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Perussuomalaiset-Sdp-Keskusta olisi hyvä yhdistelmä.

Käyttäjän joonaskontta kuva
Joonas Könttä

Paljon on äänestäjien käsissä ja hyvä niin. Uskon vakaasti, että kriisitietoisuus on ihmisillä hyvä ja alkaa pikkuhiljaa tavoittaa myös poliitikot. Mielikuvilla pelaaminen on vähenemään päin. Vaikeat ratkaisut odottavat uutta eduskuntaa.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Keskustapuolueen vaalivoiton ainoa uhka on se, että Sipilä alkaa puhua jotain asiaa.

Toimituksen poiminnat